Hakuohjeet kevään yhteishakuun
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.
AMK-tutkinto
Tieto- ja viestintätekniikan insinöörinä voit toimia erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Opinnoissasi erikoistut ohjelmointiin ja ohjelmistokehitykseen (developer), tietoteknisen ympäristön kyberturvallisuuteen (security) tai tietoverkkojen ja tietojärjestelmien ylläpitoon ja hallintaan (operations). Monimuotokoulutus antaa sinulle joustoa opiskeluun. Opiskelu on isolta osalta paikkaan ja aikaan sitomatonta.
Opiskelijan osaamisprofiili määräytyy hänen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa kautta.
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelman opiskelija osaa soveltaa luonnontieteiden peruslainalaisuuksia oman alansa ongelmien ratkaisemiseen. Hän osaa digitalisoituvan ja automatisoituvan yhteiskunnan tietoteknisen rakentamisen taidot. Hän osaa eettisesti suunnitella, rakentaa ja testata tietoteknisiä ratkaisuja työelämän tarpeisiin.
Tutkinto-ohjelman suorittaneen opiskelijan osaaminen koostuu ohjelmistotekniikan ja tietotekniikan kokonaisuuksista. Moduulivalinnoilla opiskelija voi lisätä osaamistaan ohjelmointiin ja ohjelmistokehittämiseen (developer), tietoteknisen ympäristön kyberturvallisuuteen (security) tai tietoverkkojen ja tietojärjestelmien ylläpitoon ja hallintaan (operations). Tästä muodostuu alan lyhenne DevSecOps-osaaminen.
Opiskelijalla on hyvät valmiudet itsensä jatkuvaan ammatilliseen kehittämiseen, monipuoliseen viestintään ja tiedonhakuun. Hänellä on yrittäjämäinen ja innovatiivinen asenne sekä valmiuksia toimia yrittäjänä. Hän kykenee toimimaan myös kansainvälisessä työympäristössä.
Opintojen alussa opiskelet tieto- ja viestintätekniikan perusteet. Tämän jälkeen valitset moduuliopinnoista: ohjelmointi ja ohjelmistokehitys (developer), tietoteknisen ympäristön kyberturvallisuus (security) tai tietoverkkojen ja tietojärjestelmien ylläpito ja hallinta (operations). Moduuleja toteutetaan, jos osallistujia on riittävästi.
Opinnot sisältävät harjoittelun ja opinnäytetyön.
Aloitat opintosi tieto- ja viestintätekniikan perusopinnoilla ja Jamkin yhteisillä opinnoilla. Opiskelet matemaattisluonnontieteellisiä aineita, muun muassa matematiikkaa ja fysiikkaa. Nämä antavat sinulle pohjan ammattiopintoihin.
Perehdyt perusopinnoissa ohjelmointiin, algoritmiseen ajatteluun, web-tekniikoihin, tietokantoihin, tietoverkkoihin, kyberturvallisuuteen ja käyttöjärjestelmiin. Perusteiden jälkeen osaat valita itsellesi sopivan valinnaisen moduulin.
Valitset kaksi moduulia, joista ainakin toinen on tieto- ja viestintätekniikan DevSecOps -kokonaisuudesta. Halutessasi voit laajentaa opintojasi Edufutura –tarjonnasta tai muiden alojen moduuliopinnoilla. Alla esimerkkejä DevSecOps –moduulitarjonnasta.
Opintoihin sisältyy harjoittelu ja opinnäytetyö. Näillä osoitat kykysi toimia insinöörin työtehtävissä valmistumisesi jälkeen. Opinnäytetyön laajuus on 15 opintopistettä ja harjoittelun 30 opintopistettä.
Digitalisaatio vaikuttaa tekniikan alaan, joka kehittyy nopeasti. Tämän myötä osaajille on kysyntää tulevaisuudessa. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörinä osaat soveltaa uusia tekniikoita eri innovaatioihin. Saat hyvät valmiudet toimia myös kansainvälisessä ympäristössä.
Opiskelijatarina
Ensihoitaja Kalle Lehikoinen opiskelee tieto- ja viestintätekniikkaa monimuotoryhmässä. Ensihoitajan vuorotyö on raskasta. Lisäksi Kalle kaipasi työhönsä luovuutta. Tietotekniikka on kiehtonut häntä ja kiinnostus johti selvittelemään mahdollisuuksia opiskella alaa. Kalle ajattelee, että insinöörin tutkinto avaa mahdollisuuksia erilaisiin työtehtäviin.
Kalle Lehikoinen, tieto- ja viestintätekniikan monimuoto-opiskelija
Lue Kallen tarinaLyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.