Hakuohjeet kevään yhteishakuun
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.
AMK-tutkinto
Astu kansainvälisen tiimiyrittäjyyden maailmaan oppimaan liiketaloutta! Tiimiakatemia on globaalisti toimiva yrittäjyyden huippuyksikkö Jyväskylässä.
Oppimismatka Tiimiakatemialla rakentuu omien tavoitteittesi mukaisesti. Saat tehdä kaksi kertaa vuodessa päivitettävän oppimissopimuksen, jossa määrittelet oman tiesi "henkilökohtaiseen mestaruuteen". Matkalla sinun ei tarvitse koskaan olla yksin, tiimi ja taitava tiimivalmentaja auttavat sinua pääsemään tavoitteisiisi.
Opinnoissa pääset paneutumaan yritystoiminnalle seitsemään keskeiseen osaamisalueeseen: digiteknologiaosaaminen, tiimiyrittäjyysosaaminen, viestintäosaaminen, myynti-, asiakkuus- ja markkinointiosaaminen, johtamisosaaminen, luovuus- innovointi- ja palveluosaaminen sekä oppivan oppimisen osaaminen. Yritystoiminnassa tarvittavan osaamisen lisäksi kehittyvät resilienssi–, esiintymis–ja tiimitaitosi.
Meillä hiljaiset saavat äänen ja äänekkäät oppivat kuuntelemaan. Lähde matkaamme!
Luentojen sijaan kokoonnumme yhteisiin valmennussessioihin ja teemme käytännön projekteja. Opiskelijat perustavat ensimmäinen opiskeluvuotensa aikana tiimiyrityksen, jonka parissa he työskentelevät koko opintojensa ajan. Tiimin toimintaa tukee oma valmentaja, jonka kanssa tiimiyrityksellä on säännöllisiä treenejä. Treenit korvaavat suurelta osin perinteisen kontaktiopetuksen. Teoriatietoa hankitaan mm. kirjoja ja verkkojulkaisuja lukemalla, webinaareja katsomalla ja podcasteja kuuntelemalla. Opintoja tukevat sisäiset koulutukset sekä alan tapahtumat.
Tiimiyrityksen toimintaa kehitetään edelleen asiakkaiden ja valmentajan kanssa yhdessä oppien. Tiimiakatemia on oppiva yhteisö, joten uudet tiimiläiset saavat tukea oppimisen aloittamiseen valmentajan lisäksi myös kokeneemmilta tiimiyrittäjiltä.
Suurin yhteinen ponnistuksemme on vuosittain järjestettävä Learning Circus. Tiimit matkaavat maita pitkin valitsemillaan kulkuneuvoilla ja suorittavat matkan aikana erilaisia tehtäviä. Teidän on esimerkiksi tehtävä viisi yritysvierailua, muutama tehdaskäynti ja tutustuttava jonkun viinitilan toimintaan. Myös Unesco-kohteet ovat olleet suosittuja. Lisäksi matkan aikana on järjestetty erilaisia workshopeja kouluissa ja oppilaitoksissa. Matkan huipentuma on aina yhteinen kolme päivää kestävä Basecamp ja Tiimiyrittäjien seminaari jossain päin Eurooppa. Niitä on järjestetty mm. Unkarin Balaton-järvellä, Amsterdamissa, Berliinissä ja Romanian Brasovissa.
Opintojen päättyessä tiimit tekevät yhdessä maailmanympärysmatkan tiimiyrityksen kautta ansaitsemillaan rahoilla.
Opiskelijatarina
"Näen, että Tiimiakatemian linja on ainut vaihtoehto itselleni tällä hetkellä, sillä en muuten ehtisi pyörittämään omia yrityksiäni ja saamaan samalla tutkintoa. Tiedän, että haluan olla myös tulevaisuudessa yrittäjä, joten mikä muukaan kuin ”yrittäjyyden huippuyksikkö” voisi olla parempi vaihtoehto."
Roope Kauravaara
Lue Roopen tarinaTiimiakatemialla ei ole opettajia, vaan jokaiselle tiimillä on oma tiimivalmentaja. Hänen tehtävänään on auttaa teitä kehittymään tiiminä ja oppimaan yhdessä. Saat häneltä myös henkilökohtaista sparrausta ja ohjausta, joten sinulla on oma coach koko opiskeluajan.
Tiiminne kokoontuu kaksi kertaa viikossa omiin treeneihin valmentajan kanssa. Treenit ovat tiimin itse vetämiä ”oppitunteja”. Aiheina voivat olla esimerkiksi meneillä olevat projektit, talous-ja kirjanpito, bloggaus ja valokuvaus tai tiimiyrityksen tuotteiden kehittäminen. Osa treeneistä käytetään usein dialogi–ja keskustelutaitojen kehittämiseen.
Tiimiakatemialla saat olla mukana yhteisössä, jossa opitaan ja tehdään paljon yhdessä. Kerran kuukaudessa meillä on Vahvuuslaskenta, jossa kerromme innostavia tiimitarinoita ja jaamme oppeja erilaisista projekteista. Syksyisin ja keväisin jokainen tiimi saa vuorollaan järjestettäväkseen yhteiset Rakettipäivät. Päivän käytämme ratkomalla jotain isoa kehityshaastetta, illalla palkitsemme ansioituneita tiimejä ja tiimiläisiä – ja hieman juhlimmekin.
Tiimiakatemiassa on vahvasti mukana teorian soveltaminen käytäntöön. Olemme maailman johtava teoriatiedon soveltaja– ja kiteyttäjäyhteisö. Tiimiläisten toteuttamat materiaalit (kuten esseet, artikkelit, webinaarit ja podcastit) julkaistaan omassa teoriapankissamme, josta löytää lähes täydellisen kattauksen liike-elämän eri osa-alueisiin liittyviä julkaisuja.
Tiimiakatemialla pääset tekemään ja oppimaan oman noin 15 hengen tiimisi kanssa. Tiimit muodostetaan ensimmäisen vuoden keväänä. Tiimit perustavat oman osuuskunnan, jonka kautta töitä tehdään itsenäisesti oikeiden asiakkaiden kanssa. Jokainen yritys valitsee itselleen tiimiliiderin, talouspäällikön ja markkinointipäällikön, joiden toimikausi on vuosi. Jos yritystoiminta on tuloksellista, voidaan tiimiläisille maksaa palkkaa.
Tiimiakatemialla voit harjoitella toimimista kaikilla yritystoiminnan osa-alueilla. Jos sinua kiinnostaa digimarkkinointi, voit oppia sitä joko oman yrityksesi tai asiakasyritysten kanssa. Jokainen oppii johtamista Tiimiakatemialla, mutta voit perehtyä siihen tarkemmin vaikkapa jonkun sinua kiinnostavan projektin päällikkönä. Meillä opit johtamaan myös itseäsi!
Videolla käydään läpi Tiimiakatemian syyslukukauden perusopintojen jälkeistä viikkorakennetta, sekä kommentteja niin valmentajalta kuin tiimiyrittäjiltä.
Tsekkaa myös Tiimiakatemian Youtube-kanava!
Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.
Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös keväällä valmistuvat voivat hakea.
Hae kevään yhteishaussa 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.
Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä.
Ennakkotehtävä tulee liittää opintopolun yhteishakulomakkeelle 6.4.2023 klo 15 mennessä. Tee palautus hyvissä ajoin, jotta vältyt viime hetken teknisiltä haasteilta. Myöhässä lähetettyjä ennakkotehtäviä ei huomioida missään tilanteessa.
Ennakkotehtävänä on enintään kahden minuutin mittainen hakuvideo ja kirjallinen CV.
CV:n ei tarvitse noudattaa mitään erityistä asiakirjamallia. Tallenna CV pdf-muotoon.
Ennakkotehtävästä voi saada enintään 40 pistettä (video max. 20 p ja CV max. 20p.). Videosta tulee saada vähintään 4 pistettä ja CV:stä vähintään 4 pistettä. Ennakkotehtävän perusteella valitaan valintakokeeseen kutsuttavat.
Ennakkotehtävää käytetään tutkinto-ohjelman valinnoissa. Huomaa, että ennakkotehtävä on näkyvissä kaikille hakemusta käsitteleville virkailijoille, joten älä kerro siinä muiden ihmisten nimiä, terveys- tai perheasioita tai muitakaan luottamuksellisia tietoja.
Valintakokeeseen kutsutaan 100 ennakkotehtävästä eniten pisteitä saanutta hakijaa. Ennakkotehtävän ohjeet löydät tältä sivulta ylempää. Ennakkotehtävä liitetään Opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä.
Tiimiakatemian oma valintakoe järjestetään 30.5.2023. Valintakoe koostuu seuraavista osioista:
Hakijan tulee suorittaa ennakkotehtävä ja valintakokeen osiot hyväksytysti. Lopullinen opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän ja valintakokeen yhteispistemäärän perusteella. Tiimiakatemia ei tee valintakoeyhteistyötä.
Tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023 mennessä. Jamk tiedottaa valituksi tulleilta sähköpostitse.
Tervetuloa Jamkiin!