AMK-tutkinto

Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä

Tiimiakatemia, tradenomi (AMK)

Astu kansainvälisen tiimiyrittäjyyden maailmaan oppimaan liiketaloutta! Tiimiakatemia on globaalisti toimiva yrittäjyyden huippuyksikkö Jyväskylässä.

Hae Opintopolku.fi-palvelussa
Tiimiakatemian opiskelijoita istumassa tuoleilla ryhmässä
Laajuus
210
Aloituspaikat
40
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Tradenomi (AMK)
Opiskelumuodot
Päiväopiskelu
Alkaa
21.08.2023

Tradenomi (AMK), Tiimiakatemia

Oppimismatka Tiimiakatemialla rakentuu omien tavoitteittesi mukaisesti. Saat tehdä kaksi kertaa vuodessa päivitettävän oppimissopimuksen, jossa määrittelet oman tiesi "henkilökohtaiseen mestaruuteen". Matkalla sinun ei tarvitse koskaan olla yksin, tiimi ja taitava tiimivalmentaja auttavat sinua pääsemään tavoitteisiisi.

Opinnoissa pääset paneutumaan yritystoiminnalle seitsemään keskeiseen osaamisalueeseen: digiteknologiaosaaminen, tiimiyrittäjyysosaaminen, viestintäosaaminen, myynti-, asiakkuus- ja markkinointiosaaminen, johtamisosaaminen, luovuus- innovointi- ja palveluosaaminen sekä oppivan oppimisen osaaminen. Yritystoiminnassa tarvittavan osaamisen lisäksi kehittyvät resilienssi–, esiintymis–ja tiimitaitosi.

Meillä hiljaiset saavat äänen ja äänekkäät oppivat kuuntelemaan. Lähde matkaamme!

Opintosuunnitelma

Luentojen sijaan kokoonnumme yhteisiin valmennussessioihin ja teemme käytännön projekteja. Opiskelijat perustavat ensimmäinen opiskeluvuotensa aikana tiimiyrityksen, jonka parissa he työskentelevät koko opintojensa ajan. Tiimin toimintaa tukee oma valmentaja, jonka kanssa tiimiyrityksellä on säännöllisiä treenejä. Treenit korvaavat suurelta osin perinteisen kontaktiopetuksen.  Teoriatietoa hankitaan mm. kirjoja ja verkkojulkaisuja lukemalla, webinaareja katsomalla ja podcasteja kuuntelemalla. Opintoja tukevat sisäiset koulutukset sekä alan tapahtumat.

Tiimiyrityksen toimintaa kehitetään edelleen asiakkaiden ja valmentajan kanssa yhdessä oppien. Tiimiakatemia on oppiva yhteisö, joten uudet tiimiläiset saavat tukea oppimisen aloittamiseen valmentajan lisäksi myös kokeneemmilta tiimiyrittäjiltä.

Oppimismatkoja ympäri maailmaa

Suurin yhteinen ponnistuksemme on vuosittain järjestettävä Learning Circus. Tiimit matkaavat maita pitkin valitsemillaan kulkuneuvoilla ja suorittavat matkan aikana erilaisia tehtäviä. Teidän on esimerkiksi tehtävä viisi yritysvierailua, muutama tehdaskäynti ja tutustuttava jonkun viinitilan toimintaan. Myös Unesco-kohteet ovat olleet suosittuja. Lisäksi matkan aikana on järjestetty erilaisia workshopeja kouluissa ja oppilaitoksissa. Matkan huipentuma on aina yhteinen kolme päivää kestävä Basecamp ja Tiimiyrittäjien seminaari jossain päin Eurooppa. Niitä on järjestetty mm. Unkarin Balaton-järvellä, Amsterdamissa, Berliinissä ja Romanian Brasovissa.

Opintojen päättyessä tiimit tekevät yhdessä maailmanympärysmatkan tiimiyrityksen kautta ansaitsemillaan rahoilla.

150

tiimiyrittäjää
Tiimiakatemialla työskentelee 150 tiimiyrittäjää.

6

valmentajaa
Tiimiakatemian valmentajat sparraavat sinua kohti tavoitettasi.

20

projektia
Jokainen tiimiyrittäjä tekee opintojensa aikana noin 20 projektia.

"Näen, että Tiimiakatemian linja on ainut vaihtoehto itselleni tällä hetkellä, sillä en muuten ehtisi pyörittämään omia yrityksiäni ja saamaan samalla tutkintoa. Tiedän, että haluan olla myös tulevaisuudessa yrittäjä, joten mikä muukaan kuin ”yrittäjyyden huippuyksikkö” voisi olla parempi vaihtoehto."

Roope Kauravaara

Lue Roopen tarina

Tiimivalmentajat

Tiimiakatemialla ei ole opettajia, vaan jokaiselle tiimillä on oma tiimivalmentaja. Hänen tehtävänään on auttaa teitä kehittymään tiiminä ja oppimaan yhdessä. Saat häneltä myös henkilökohtaista sparrausta ja ohjausta, joten sinulla on oma coach koko opiskeluajan.

Tiiminne kokoontuu kaksi kertaa viikossa omiin treeneihin valmentajan kanssa. Treenit ovat tiimin itse vetämiä ”oppitunteja”. Aiheina voivat olla esimerkiksi meneillä olevat projektit, talous-ja kirjanpito, bloggaus ja valokuvaus tai tiimiyrityksen tuotteiden kehittäminen. Osa treeneistä käytetään usein dialogi–ja keskustelutaitojen kehittämiseen.

Yhteisö

Tiimiakatemialla saat olla mukana yhteisössä, jossa opitaan ja tehdään paljon yhdessä. Kerran kuukaudessa meillä on Vahvuuslaskenta, jossa kerromme innostavia tiimitarinoita ja jaamme oppeja erilaisista projekteista. Syksyisin ja keväisin jokainen tiimi saa vuorollaan järjestettäväkseen yhteiset Rakettipäivät. Päivän käytämme ratkomalla jotain isoa kehityshaastetta, illalla palkitsemme ansioituneita tiimejä ja tiimiläisiä – ja hieman juhlimmekin.

Teoriapankki

Tiimiakatemiassa on vahvasti mukana teorian soveltaminen käytäntöön. Olemme maailman johtava teoriatiedon soveltaja– ja kiteyttäjäyhteisö. Tiimiläisten toteuttamat materiaalit (kuten esseet, artikkelit, webinaarit ja podcastit) julkaistaan omassa teoriapankissamme, josta löytää lähes täydellisen kattauksen liike-elämän eri osa-alueisiin liittyviä julkaisuja.

Tiimiyritykset

Tiimiakatemialla pääset tekemään ja oppimaan oman noin 15 hengen tiimisi kanssa. Tiimit muodostetaan ensimmäisen vuoden keväänä. Tiimit perustavat oman osuuskunnan, jonka kautta töitä tehdään itsenäisesti oikeiden asiakkaiden kanssa. Jokainen yritys valitsee itselleen tiimiliiderin, talouspäällikön ja markkinointipäällikön, joiden toimikausi on vuosi. Jos yritystoiminta on tuloksellista, voidaan tiimiläisille maksaa palkkaa.

Tiimiakatemialla voit harjoitella toimimista kaikilla yritystoiminnan osa-alueilla. Jos sinua kiinnostaa digimarkkinointi, voit oppia sitä joko oman yrityksesi tai asiakasyritysten kanssa. Jokainen oppii johtamista Tiimiakatemialla, mutta voit perehtyä siihen tarkemmin vaikkapa jonkun sinua kiinnostavan projektin päällikkönä. Meillä opit johtamaan myös itseäsi!

Tiimiakatemialainen

 • on kiinnostunut yrittäjyydestä
 • pitää haasteista ja itsensä toteuttamisesta
 • osaa kehittää toimintaansa palautteen perusteella
 • kokeilee rohkeasti eri asioita
 • haluaa osallistua liiketoiminnan kehittämiseen
 • toimii vastuullisesti ja oma-aloitteisesti
 • huomioi tiimin muut jäsenet

Opi bisnestä tekemällä bisnestä

Videolla käydään läpi Tiimiakatemian syyslukukauden perusopintojen jälkeistä viikkorakennetta, sekä kommentteja niin valmentajalta kuin tiimiyrittäjiltä.

Tsekkaa myös Tiimiakatemian Youtube-kanava!

91%

työllistyy
heti valmistuessaan

31%

valmistuneista
jatkaa yrittäjänä

8+24+8

-malli
tukee itseohjautuvaa opiskelua

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Hae yhteishaussa 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä

Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös keväällä valmistuvat voivat hakea.

Hae kevään yhteishaussa 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.

Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä. 

Tiimiakatemian ennakkotehtävä palautettava 6.4.2023 klo 15 mennessä

Ennakkotehtävä tulee liittää opintopolun yhteishakulomakkeelle 6.4.2023 klo 15 mennessä. Tee palautus hyvissä ajoin, jotta vältyt viime hetken teknisiltä haasteilta. Myöhässä lähetettyjä ennakkotehtäviä ei huomioida missään tilanteessa.

Ennakkotehtävänä on enintään kahden minuutin mittainen hakuvideo ja kirjallinen CV.

 1. Lataa vapaamuotoinen hakuvideo YouTubeen tai valitsemaasi jaettuun verkkokansioon (esim. Dropbox), niin että se on vapaasti katsottavissa vähintään 9.6.2023 saakka.
 2. Tee kirjallinen CV, josta löytyy ainakin:
  • nimi, syntymäaika, kuva ja yhteystiedot
  • aiemmat tutkinnot ja muut koulutukset
  • työkokemuksesi ja niiden kesto
  • yksilö- ja joukkueharrastukset, luottamustoimet yms.
  • Lisää myös hakuvideosi linkki CV:hen

CV:n ei tarvitse noudattaa mitään erityistä asiakirjamallia. Tallenna CV pdf-muotoon.

Ennakkotehtävästä voi saada enintään 40 pistettä (video max. 20 p ja CV max. 20p.). Videosta tulee saada vähintään 4 pistettä ja CV:stä vähintään 4 pistettä. Ennakkotehtävän perusteella valitaan valintakokeeseen kutsuttavat.

Ennakkotehtävää käytetään tutkinto-ohjelman valinnoissa. Huomaa, että ennakkotehtävä on näkyvissä kaikille hakemusta käsitteleville virkailijoille, joten älä kerro siinä muiden ihmisten nimiä, terveys- tai perheasioita tai muitakaan luottamuksellisia tietoja.

Tiimiakatemian valintakoe 30.5.2023

Valintakokeeseen kutsutaan 100 ennakkotehtävästä eniten pisteitä saanutta hakijaa. Ennakkotehtävän ohjeet löydät tältä sivulta ylempää. Ennakkotehtävä liitetään Opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä.

Tiimiakatemian oma valintakoe järjestetään 30.5.2023. Valintakoe koostuu seuraavista osioista:

 • kirjallinen tehtävä max 20p, min. 4p.
 • toiminnallinen tehtävä max. 20p., min. 4p.
 • ryhmähaastattelu max. 20p., min. 4p.

Hakijan tulee suorittaa ennakkotehtävä ja valintakokeen osiot hyväksytysti. Lopullinen opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän ja valintakokeen yhteispistemäärän perusteella. Tiimiakatemia ei tee valintakoeyhteistyötä. 

Valintojen tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023 mennessä. Jamk tiedottaa valituksi tulleilta sähköpostitse.

 • Ota opiskelupaikka vastaan ja tee läsnäoloilmoittautuminen opintopolussa 14.7.2023 klo 15 mennessä.
 • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 1.8.2023 klo 15.
 • Opinnot alkavat elokuun lopussa.

Tervetuloa Jamkiin!

Lisätietoja koulutuksesta

Anu Manner

Lehtori, Senior Lecturer
Yrittäjyys ja innovaatio, Entrepreneurship and Innovation
Liiketoiminta, School of Business
+358503271434

Muut toimipisteet ja toimistot

Jamkilla on muutama pieni toimipiste Jyväskylässä sekä toimistoja Helsingissä.

Liiketalouden ala

Liiketalouden alalla voit opiskella tradenomiksi tai jatkaa tradenomi (YAMK) -tutkintoon. Tarjoamme koulutuksia sekä suomen- että englanninkielisinä. Tutkintokoulutuksen lisäksi tarjoamme täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämispalveluja.

Liiketoimintayksikkö

Liiketoimintayksikkö tarjoaa kilpailukykyä parantavia ratkaisuja sekä pk-yrityksille että julkiselle sektorille. Rakennamme liiketoimintakonsepteja ja edistämme palveluiden uudistamista.