AMK-tutkinto

Logistiikan insinööriksi työn ohessa

Logistiikka, insinööri (AMK), monimuoto

Tarvitsetko logistiikan osaamista nykyisessä tai tulevassa työssäsi? Haluatko päästä vaativampiin ja paremmin palkattuihin tehtäviin? Pyöritteletkö mielessäsi alan vaihtoa? Entä haluaisitko tekniikkaa ja taloutta hallitsevaksi kansainvälisen kaupan huippuosaajaksi? Valitse logistiikan monimuotona toteutettava AMK-tutkinto, jonka voit suorittaa myös työsi ohessa.

Hae Opintopolku.fi-palvelussa
Nainen ja mies tutkivat kirjaa ja tekevät töitä kannettavalla
Laajuus
240 opintopistettä
Aloituspaikat
20
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Insinööri (AMK)
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
14.08.2023

Tähtää kansainväliseen bisnekseen

Logistiikkainsinöörinä pystyt toimimaan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä logistiikan kansainvälisessä toimintaympäristössä. Saat myös valmiudet toimia alan itsenäisenä yrittäjänä. Koulutuksen avulla voit kehittyä esimerkiksi maailmanlaajuisen verkkokaupan pakettivirtojen ammattilaiseksi. Opinnot vahvistavat myös valmiuksiasi käydä vaativia hankintaneuvotteluja, johtaa logistiikkakeskusten toimintaa ja työskennellä tehtaan logistiikkapäällikkönä huolehtien siitä, että asiakkailla ja tuotantolinjoilla on aina oikeat tuotteet oikeaan aikaan.

Logistiikka-ala tarvitsee jatkuvasti lisää kiertotaloudesta kiinnostuneita osaajia, jotka pystyvät toteuttamaan kasvavat tavaravirrat entistä vastuullisemmin. Tähän logistiikan insinöörikoulutus luo hyvän perustan. 

Logistiikka on tekniikan ja talouden opiskelemista

Logistiikan tutkinto-ohjelma on erinomainen kokonaisuus taloutta ja tekniikkaa. Etenet perusopinnoista itseäsi kiinnostaviin ammatillisiin opintoihin. Opinnot sisältävät myös työharjoittelun ja opinnäytetyön.

Perusopinnoissa opit erilaisia työelämävalmiuksia, kuten yrittäjyyttä, kieliä, viestintää, matematiikkaa ja fysiikkaa. Teknologiaopinnoissa pääset tutustumaan uusiin teknologioihin, ICT-taitoihin ja tietojärjestelmiin, tuotanto- ja materiaalitekniikkaan ja tekniseen piirustukseen. Ammattiopinnoissa pääset opiskelemaan logistiikan maailmaa, hankintojen perusteita, logistiikan simulointia, kuljetusmuotoja, sisälogistiikkaa, materiaalinohjausta, kansainvälistä toimitusketjua, logistiikkataloutta ja tuotannon johtamista.

Opiskele logistiikkaa joustavasti

Kovan suosion saavuttaneessa logistiikan tutkinto-ohjelman monimuotototeutuksessa voit suorittaa opintoja omaan tahtiin. Suurimman osan opinnoista voit elämäntilanteesi mukaan ajoittaa itsellesi parhaiten sopivalla tavalla. Omatoimisen opiskelun lisäksi opinnoissa on myös lähi- ja virtuaaliopetusta.

Kahtena ensimmäisenä opiskeluvuotena lähiopetusta on 2 - 3 päivänä kuukaudessa. Päivät ovat perättäisiä arkipäiviä. Opintojen edetessä lähiopetus korvautuu verkko-opetuksella. Opintoihin kuuluu vapaaehtoisena myös opintomatka valittuun maahan Euroopassa.

Koulutuksessa huomioidaan aiemmat opintosi ja työelämässä hankittu osaaminen. Niistä saatavat hyväksiluvut ja oma etenemisvauhtisi määrittävät opintojen lopullisen keston.

Insinööriopinnoista Asta kertoo saaneensa aivan uudenlaista inspiraatiota ja motivaatiota uralla etenemiseen. "Pidän nykyisestä työstäni kovasti, mutta logistiikan insinööriopintojen myötä olen kiinnostunut hankinnoista. Tulevaisuuden haaveissani onkin hankinnan tehtäviin sijoittuminen."

Asta Kauppinen, logistiikan monimuoto-opiskelija

Lue Astan opiskelijatarina

Kaipasin alan vaihtoa ja lisäkoulutusta. Aiempi työni ei osoittautunut omakseni, vaan halusin muuta. Kotona ollessani olin taas irrallaan työstä, ja oli aikaa harkita uudelleen. Päätin hakea logistiikan monimuotoon, mikä oli oikea ratkaisu. Äitiysloman aikana voi edistää omaa uraansa.

Emma Korpi, logistiikan monimuoto-opiskelija

Lue Emman opiskelijatarina
Hakuohjeet syksyn yhteishakuun

Hakuohjeet syksyn yhteishakuun

Syksyn yhteishaussa haetaan AMK- ja YAMK-tutkintoihin 31.8. - 14.9.2022 klo 15 mennessä.
Usein kysyttyä hakemisesta

Usein kysyttyä hakemisesta

Jäikö jotain kysyttävää? Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta!
Hakijapalveluiden yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Henri Kervola

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka ja rakentaminen, Logistics and Civil Engineering
Teknologia, School of Technology
+358400899056

Saija Kärkkäinen

Koulutuskoordinaattori, Education Coordinator
Logistiikka ja rakentaminen, Logistics and Civil Engineering
Teknologia, School of Technology
+358505634719