uutinen 29.11.2024

Agriventure kokoaa jälleen agroteknologian ja kestävän ruokaketjun startupit sekä alan johtajat

Vuonna 2023 kaikkien aikojen ensimmäinen AgriVenture-tapahtuma kokosi kansainväliset startup- ja veturiyritykset, sijoittajat, kehittäjät ja tutkijat vauhdittamaan kestävän teknologian käyttöönottoa ruoantuotannossa. Kaikkiaan osallistujia oli 260 yli kymmenestä eri maasta. Tapahtuma palaa ensi vuoden toukokuussa, 27.–28.5.2025 taas Biotalouskampukselle Saarijärvelle. 

Vihreä pelto ja sininen taivas

Maatalouden ja koko ruokaketjun kohtaamat haasteet väestönkasvun, resurssien vähenemisen ja ilmastonmuutoksen valossa edellyttävät perusteellisia muutoksia tapaamme varmistaa ruoantuotannon taloudellisuus ja kestävyys. Siksi Jyväskylän ammattikorkeakoululla on ilo jälleen järjestää tapahtuma, joka kokoaa kestävän ruokaketjun keskeiset toimijat yhteen Biotalouskampukselle Saarijärvelle. Tapahtumaan odotetaan 500 kävijää. 

Kestävän ruoantuotannon ja älymaatalouden veturiyritykset, start up- ja scale up -yritykset, kehittäjät, toimialasta kiinnostuneet sijoittajat sekä teknologioiden loppukäyttäjinä toimivat maatalousyrittäjät kohtaavat toukokuussa kansainvälisessä ”Agritech & Sustainable Food Chain Venture Days”-tapahtumassa. Tapahtuman ytimenä on tuoda esille ruoantuotannon kannattavuutta ja kestävyyttä parantavia uusia innovaatioita ja alaa koskettavia haasteita, sekä löytää ja haastaa kokonaan uusia toimijoita ratkaisemaan näitä haasteita. 

Vuoden 2025 tapahtuman tavoitteena on yhdistää maatalous- ja ruokateknologiaan liittyvät innovaatiot ja rahoituslähteet lisäämällä tietoisuutta, tarjoamalla verkostoitumismahdollisuuksia sekä luomalla yhteistyö- ja kasvumahdollisuuksia yrityksille. 

Tapahtuma koostuu mm. startup-yritysten pitchauksista, inspiroivista keynote-puheenvuoroista, ja tehokkaasta verkostoitumisesta. Tapahtumapaikkana on Saarijärven Biotalouskampus, missä yrityksillä on myös erinomaiset mahdollisuudet päästä demonstroimaan uusia teknologioita käytännössä, aidossa maatilaympäristössä. 

Tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua uusimpiin kestävän ruoantuotannon innovaatioihin, alan huippuyrityksiin ja alalla aktiivisesti toimiviin sijoittajiin kaikkialta Pohjoismaista. 

Tapahtuman keskeisiä teemoja ovat: 

  • Dataohjautuva maatalous 
  • Maatilan liiketoiminta ja tuottavuus 
  • Ruoantuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 

AgriVenture Finland 2025 -tapahtuma järjestetään yhteistyössä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyössä mukana ovat mm. Valtra, Agco Power, Neste, Innovestor, Maaseutuverkosto, Osuuskauppa Keskimaa, Saarijärven kaupunki ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE. 

Tutustu tapahtumaan

Lisätietoja

Hanna Lampinen-Vilkkilä

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505770757

Annimari Lehtomäki

Johtava asiantuntija, Chief Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358504642563