uutinen 9.6.2023

Ota kestävyys kesän teemaksi ja ilmoittaudu joustaviin Polkukartta-verkkokoulutuksiin

POLKU 2.0 -hanke tarjoaa kesän 2023 aikana maksuttomia verkossa suoritettavia Polkukartta-koulutuksia. Koulutuksissa voi kartoittaa kestävyysosaamista monipuolisesti vastuullisuuden eri osa-alueista, oman aikataulun mukaan.

Polkukartta kuvituskuva verkkokoulutukset

Koulutukset voi suorittaa joko napakoina noin kymmenen tunnin paketteina tai laajempina versioina, joihin sisältyy pohtivia ja soveltavia tehtäviä, jotka auttavat sisäistämään opittua ja viemään sitä käytäntöön. Kaikki viisi verkkokoulutusta ovat suoritettavissa elokuun alkupuolelle asti.

Vastuullisuus yrityksen arjessa -verkkokoulutus

Mitä hyötyä vastuullisuudesta on yritykselle? Miten vastuullisuustyötä tehdään käytännössä? Mihin tekoihin kannattaa panostaa ja miten niistä viestitään uskottavasti? Tässä koulutuksessa saat vastauksia näihin kysymyksiin ja tukea liiketoiminnan kehittämiseen yrityksessäsi tai nykyisellä tai tulevalla työpaikallasi. Jos vastuullisuus tuntuu ajankohtaiselta aiheelta, mutta et tiedä siitä vielä paljonkaan, tämä koulutus sopii hyvin juuri sinulle. Koulutuksen laajuus on 12–20 tuntia, ja voit aloittaa sen vaikka heti. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutuksen verkkosivulla.

Miten siirtyä kiertotalouteen? -verkkokoulutus

Mitä kiertotalous tarkoittaa? Miten se auttaa ratkaisemaan kestävyyskriisejä? Millaisia mahdollisuuksia kiertotaloudella on yritystoiminnalle? Koulutuksessa pohditaan raaka-aineisiin ja materiaaleihin liittyviä riskejä sekä niiden hallintaa ja tutustutaan kiertotalouden liiketoimintamalleihin. Lisäksi koulutuksessa käsitellään olemassa olevaa ja tulevaa lainsäädäntöä yritysten kiertotalouteen liittyen. Koulutus avautuu toukokuun lopulla, ja sen laajuus on 10–28 tuntia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutuksen verkkosivulla.

Hiilijalanjälki haltuun yrityksessä -verkkokoulutus

Hiilijalanjäljen laskennasta ja hiilineutraaliudesta puhutaan paljon, ja syystäkin. Mutta mitä termistö oikeastaan merkitsee, miksi asia on niin paljon esillä ja miten yrityksissä voidaan tunnistaa toiminnan päästölähteitä ja toimia päästöjen hillitsemiseksi? Entä miten hiilijalanjäljen lisäksi huomioidaan muut ympäristövaikutukset? Tässä koulutuksessa saat työkaluja yrityksen toiminnasta aiheutuvien ympäristövaikutusten hallintaan. Koulutuksen laajuus on 10–28 tuntia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutuksen verkkosivulla.

Vastuullinen veden käyttö -verkkokoulutus

Millainen on Suomen vesistöjen tila? Miksi vesivastuullisuus on tärkeää, ja mitä se käytännössä tarkoittaa yrityksen toiminnassa? Koulutuksessa käsitellään myös yhteiskunnan vedenkäyttöä, vedenkäytön globaaleja sosiaalisia vaikutuksia, vesijalanjälkeä, vettä ja ruoantuotantoa, vastuullista vesihuoltoa sekä vesien tilan havainnointia. Koulutuksen laajuus on 10–28 tuntia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutuksen verkkosivulla.

Mitä huomenna syötäisiin? Näkökulmia ruokavalintojesi vaikutuksiin -verkkokoulutus

Tämä koulutus on suunnattu kuluttajille, joita kiinnostaa ruoantuotannon ja -kuluttamisen kestävyys. Koulutuksessa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa hyvinvointia edistävä ruokajärjestelmä, kestävät ruoantuotantomenetelmät, ruokavalion ympäristövaikutukset, ruokahävikki ja ruokaturva. Koulutuken laajuus on 10–28 tuntia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan koulutuksen verkkosivulla.

Voit valita koulutuksista yhden tai vaikka useamman itseäsi kiinnostavan. Lue jopa neljä eri Polkukartta-koulutusta suorittaneen Paula Hokkasen kokemuksia.

Koulutukset on suunnattu keskisuomalaisille, ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Suorittamisesta saa todistukseksi diplomin. Koulutuksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet yhteistyössä JYU:n, JAMK:n, Gradian ja Poken asiantuntijat.

Lisätietoja:

Sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse: 050 476 0540 / Laura Kauniskangas (arkisin klo 9-15).

Koulutukset kuuluvat POLKU 2.0 -hankkeeseen, jonka päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto. Rahoittavana viranomaisena toimii Keski-Suomen ELY-keskus. Hanketta rahoittavat myös Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Saarijärven kunnat sekä UPM-Kymmene Oyj.