uutinen 30.5.2022

Valtakunnallinen AMK-valintakoe tuo reilut 4000 hakijaa Jamkin pääkampukselle

AMK-valintakokeet alkavat maanantaina 30.5.2022 ja viimeinen valintakoetilaisuus järjestetään perjantaina 3.6.2022. Eri puolella Suomea järjestettäviin AMK-valintakokeisiin on ilmoittautunut lähes 67 000 hakijaa. Heistä yli 4000 on ilmoittautunut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa järjestettäviin valintakokeisiin 30.5.-3.6.2022.  

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään ammattikorkeakoulujen osoittamissa tiloissa yksivaiheisena. Valintakoetilaisuuksia järjestetään eri paikkakunnilla 30.5.-3.6.2022. Kaikki valintakoepäivät eivät välttämättä ole käytössä kaikissa ammattikorkeakouluissa. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa valintakokeet järjestetään 30.5.-3.6.2022 pääkampuksella osoitteessa Rajakatu 35. Koetilaisuuksia on Jamkissa yhteensä 8.

Yhteishaun aikana hakija on valinnut itselleen sopivan valintakoepaikan ja -ajan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Hakijoille on lähetetty tarkemmat tiedot valintakokeeseen osallistumisesta tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Turvallisuus AMK-valintakokeessa

AMK-valintakokeet järjestetään tänäkin keväänä terveysturvallisesti. Vaikka maskisuositus on poistunut Jamkin kampuksilta, hakijoille on tarjolla maskeja sisääntulon yhteydessä. Hakijoita myös pyydetään huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Sairaana tai edes vähäoireisena ei valintakokeeseen pidä osallistua. Hakijoita pyydetään tutustumaan ennen AMK-valintakoetta Jamkin valintakoeohjeistukseen osoitteessa jamk.fi/valintakoe.

Valintakoetiloja on käytössä yhteensä lähes 30 ympäri pääkampusta. Kaikissa koetiloissa on enintään 20 hakijaa ja niissä on huomioitu turvalliset etäisyydet hakijoiden välillä.

Valinta AMK-valintakokeella tai todistusvalinnalla

Ammattikorkeakoulut valitsevat suuren osan opiskelijoista yhteisellä AMK-valintakokeella, jolla haetaan eri alojen ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin. AMK-valintakoe sisältää kaikille hakijoille yhteisiä osoita sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti.

Ammattikorkeakoulututkintojen aloituspaikoista noin puolet täytetään todistusvalinnan perusteella. Todistusvalinnassa on erikseen aloituspaikat ylioppilastutkinnolla (suomalainen tai kansainvälinen) ja ammatillisella perustutkinnolla hakeville. Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 30.5.2022. Todistusvalinnan kautta valituksi tulleiden hakijoiden ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Valintakokeeseen tulee kuitenkin osallistua, mikäli hakija haluaa tavoitella vielä mahdollista ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 8.7.2022. Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2022.

Lisätietoja:
Hakijapalvelut
hakijapalvelut(a)jamk.fi
p. 040 556 0409
Jyväskylän ammattikorkeakoulu