uutinen 2.11.2022

Tietoa ja hyviä käytänteitä maahanmuuttajien työllistämiseen - seminaari Äänekoskella 10.11.2022

Teksti
Tiihonen Anna-Kaisa

Mitä osaamista ja tietoa yrityksissä tarvitaan, kun rekrytoidaan maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä? Miten kunnissa voidaan edistää ulkomaalaistaustaisten työllistymistä? Näihin kysymyksiin vastauksia, kokemuksia ja vinkkejä on tarjolla Äänekoskella 10.11. järjestettävässä seminaarissa. 

Kaksi iloista naista varastotyössä nokkakärryn ja laatikoiden äärellä

Kahdeksassa Keski-Suomen kunnassa on tuettu maahan muuttaneiden henkilöiden työllistymistä ja kuntien tavoitteellista maahanmuuttotyötä. Kotopaikka2-hankkeessa on tehty kehittämisyhteistyötä ja järjestetty koulutuksia niin kunnan työllisyyden ja kotoutumisen toimijoille kuin paikallisten yritystenkin työntekijöille ja johdolle. Työtä etsiviä maahanmuuttajia on tuettu kielitaitokartoituksilla, työelämävalmennuksella, ohjauksella, lupakorttikoulutuksilla ja tarjoamalla kohtaamismahdollisuuksia yritysten kanssa. 

166 maahanmuuttajaa pääsi askeleen eteenpäin ja 10 löysi työpaikan

Tule mukaan kuulemaan Jamkin ja Gradian yhteistyöstä Keski-Suomen kuntien kanssa sekä työllistymisen tarinoita. Tilaisuudessa on luvassa vinkkejä ja kokemuksia maahanmuuttaneiden työllistämisestä ja työllistämisen edistämisestä. Kotopaikka2-hankkeen toimijat ja kokemusasiantuntijat kertovat hankkeessa tehdystä kehittämistyöstä kunnissa. Tarinateatteri Storia kokoaa seminaaria elämyksellisesti. 

Järjestämme Kotopaikka2-hankkeen seminaarin 10.11.2022 klo 12-16, ilmoittaudu viimeistään 3.11.2022:  

Keuruun 11.11. seminaari on jouduttu valitettavasti viime hetkellä peruuttamaan.

Tervetuloa mukaan!

Maahanmuuttajien työllistäminen – tietoa ja hyviä käytänteitä, Äänekoski

Ohjaatko tai työllistätkö maahanmuuttaneita? Oletko kiinnostunut kulttuurisesta moninaisuudesta työelämässä? Ilmoittaudu mukaan seminaariimme 10.11., jossa kuulet vinkkejä ja kokemuksia maahanmuuttaneiden työllistämisen edistämisestä!

Lisätietoja Kotopaikka2-hankkeesta

Johanna Pitkänen

Asiantuntija, Specialist
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358401985494