Kotopaikka2

Maahanmuuttajien työllistymiseen ja yritysten työvoimapulaan tukea Keski-Suomen kunnissa! Kotopaikka2 -hankkeen avulla autetaan maahanmuuttajia löytämään työpaikkoja sekä kehitetään kuntien entistä tavoitteellisempaa maahanmuuttotyötä. 

Pieni mökki ja puuaitaa nurmikolla auringonpaisteessa

Maahanmuuttajalle: Tukea työllistymiseen 

Hei maahanmuuttaja, etsitkö sinä työpaikkaa Jämsässä, Keuruulla, Kyyjärvellä, Laukaassa, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Viitasaarella tai Äänekoskella?

Tai tunnetko näissä kunnissa asuvan maahanmuuttajan, joka on vailla työtä ja joka tarvitsee tukea työn löytämiseen, uraohjausta ja ammatillisen osaamisen tunnistamista? 

Mitä tarjoamme?

Kotopaikka2-hankkeen kautta sinä voit saada

  • tietoa ja apua opiskeluun ja työhön: koulutusohjausta ja uraohjausta

  • tietoa suomen kielen taidostasi

  • tietoa omasta ammattiosaamisestasi

  • tietoa työelämässä tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta

  • tietoa Keski-Suomen ja oman kunnan työpaikoista, joissa tarvitaan työntekijöitä.

Materiaalia ja koulutusta voi tarpeen mukaan saada myös selkosuomeksi. Lupakorttikoulutuksia järjestettiin vuoden 2022 loppuun saakka. Niitä ei ole enää saatavissa projektin kautta. Saat kuitenkin tietoa, miten lupakorttikoulutukseen pääsee. 

Pääset osallistumaan hankkeen kautta maahanmuuttotyön kehittämiseen! 

Tule mukaan valmennuksiin: 

Ajankohtaista:

Julkaisu ilmestynyt!

Kotopaikka2-hankkeen kehittämistyötä ja havaintoja koottiin julkaisuun: 
Pienten kuntien maahanmuuttotyön ja työllistymisen tukeminen Keski-Suomessa (toim. Pitkänen & Tiihonen 2023). 

Tutustu ja lue julkaisu Theseus-sivustolla 

Työpajaprosessi tiivistää kuntien välistä yhteistyötä

Kotopaikka2-hanke fasilitoi kohdekunnille suunnatun 4-osaiseen työpajaprosessin maahanmuuttotyön johtamisen kehittämiseksi, työllisyyden hoidon johtamisen näkökulmasta. Käsiteltäviä aiheita: 

  • Työvoimapalveluiden yhteistyö tulevaisuudessa
  • Yhteisen tilannekuvan rakentaminen (alueen tilannekuva)
  • Mihin ollaan menossa?
  • Mitä tulisi ryhtyä tekemään kunnan/alueen/valtakunnan tasolla?

Työpajaprosessissa on mukana kahdeksasta kohdekunnasta avainhenkilöitä, kuten mm. työllisyyspäälliköitä, maahanmuuttotyöstä vastaavia päälliköitä, kotouttamisohjaajia ja maahanmuuttokoordinaattoreita. Työpajoja fasilitoivat hankkeen asiantuntijat Ari Hyyryläinen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu) ja Susanna Sakko (Diversity Training Opportunities). 

Kotopaikka2-työpajaprosessin aikataulu

Ti 7.3.2022 klo 13.30-16 Äänekoski: Willen Olohuone 
Ti 28.3. klo 14-16 etäyhteydellä (Zoom)
To 20.4. klo 14-16 etäyhteydellä (Zoom)
Ma 22.5. klo 14-16 paikka sovitaan yhteisesti työpajaprosessin aikana 

Maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille työtä ja työpaikoille monikulttuurisuusosaamista Kotopaikka2-hankkeessa

Kotopaikka2 - Kotoutumisen paikalliset prosessit haltuun -hanke on järjestänyt kohdekunnissa monikulttuurisuusosaamisen valmennuksia, konsultoinut kuntien toimijoita maahanmuuttotyön johtamisessa sekä tukenut maahanmuuttajien työllistymistä.

Yrityksille ja työpaikoille: Työntekijöitä ja monikulttuurisuusosaamista

Kotopaikka2 auttaa Keski-Suomessa työvoimapulasta kärsiviä yrityksiä ja aloja löytämään osaavaa työvoimaa. Hankkeen toimenpiteiden kautta työvoimapulaa kärsivien alojen yritykset saavat osaamistarpeisiinsa vastaavia maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä, joiden alakohtainen osaaminen ja suomen kielen taitotaso on kartoitettu ja jotka ovat suorittaneet työllistymisessä edellytettävän lupakorttikoulutuksen.

Kotopaikka2:n avulla mukana olevat yritykset ja työpaikat vahvistavat myös monikulttuurisuusosaamistaan! Järjestämme koulutuksia ja tilaisuuksia myös yrityksille.

Mentorivalmennus monikulttuurisen työntekijän ohjaukseen

Onko työpaikallanne eri kulttuureista tulevia henkilöitä? Tarvitsetteko valmiuksia kohdata ja ohjata heitä? Lähde mukaan oppimaan monikulttuurisuudesta ja mentoroinnista! Saat tietoa käytännön ohjaamisesta ja vinkkejä työpaikan käytänteiden kehittämiseen.

Keväällä 2023 käynnistyvä mentorivalmennus on ilmainen kohderyhmään kuuluville yritysten ja kuntien työntekijöille. Lisätietoja: Ulla Koukkari-Anttonen, Gradia, etunimi.sukunimi@gradia.fi 

Työpaikat ja yritykset Kotopaikka2-hankkeessa

Kotopaikka2 auttaa työvoimapulasta kärsiviä yrityksiä ja työpaikkoja löytämään maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä sekä tukee monikulttuurisuusosaamisen kehittämistä työpaikoilla.

Tapahtumat

Kotopaikka2-hankkeen toimintaa ja tapahtumia.

Katso video

Valitse videon alareunasta tekstitys (venäjä, thai, englanti, dari, suomi). Lisää ohjeita eri kielillä täällä / more instructions here

Ota yhteyttä

Johanna Pitkänen

Asiantuntija, Specialist
AOKK T&K, Research, Development & Innovations (RDI)
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358401985494

Tutustu myös: 

Maahanmuuttotaustaisten oppijoiden tuki ammatillisessa koulutuksessa -webinaari 18.3.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan puheenvuoroja maahanmuuttotaustaisten oppijoiden tuesta ja ohjauksesta ammatillisessa koulutuksessa. Webinaari on kaikille avoin tilaisuus eikä edellytä ilmoittautumista.