uutinen 28.2.2022

Jamk ilmaisee tukensa Ukrainalle

Suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen rehtorijärjestöt Arene ja Unifi ilmaisivat heti Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille. Korkeakoulumaailmaa, kuten koko yhteiskuntaa, yhdistää sitoutuminen parlamentaariseen demokratiaan, valtioiden itsemääräämisoikeuteen ja ihmisoikeuksiin.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on kansainvälinen yhteisö, jossa työskentelee paljon ulkomaalaisia opettajia, asiantuntijoita ja opiskelijoita. Pelkästään ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita on noin 650, joukossa paljon venäläisiä ja myös ukrainalaisia.

”Jamk ilmaisee tukensa ja myötätuntonsa epäoikeudenmukaisen invaasion kohteeksi joutuneelle Ukrainalle ja ukrainalaisille. Tällaisessa tilanteessa tunteet ovat pinnalla ja halu toimia on suuri. On kuitenkin välttämätöntä ymmärtää, että omassa korkeakouluyhteisössämme eri kansallisuuksia edustavilla ihmisillä ei ole minkäänlaista osuutta sodan aiheuttaneessa brutaalissa valtapolitiikassa. Sen sijaan monet tarvitsevat tukea ahdistavassa ja käytännön ongelmia aiheuttavassa tilanteessa”, toteaa rehtori Vesa Saarikoski.

Suomeen ja Jamkiin ei kohdistu mitään välitöntä vaaraa. Sodan vaikutukset tuntuvat kuitenkin nopeasti taloudessa ja jossain määrin kansainvälisessä liikkumisessa. Tietojen mukaan Ukrainassa ei tällä hetkellä ole Jamkin opiskelijoita tai henkilökuntaa. Jamk kartoittaa syntyviä vaikutuksia ja tiedottaa niistä. Korkeakoulun toimintaan vaikuttavia asioita pyritään minimoimaan ja ratkaisemaan.

Lisätietoja:

Vesa Saarikoski, rehtori 
etunimi.sukunimi@jamk.fi   
p. 050 447 1003    
Jyväskylän ammattikorkeakoulu