uutinen 17.12.2021

TEKRI-mentorit esittäytyvät

Nyt on mahdollista saada mentori sparraamaan yritystoimintaasi TEKRI-projektin kautta.

Mentorointi on hyvien käytäntöjen, kokemusten, osaamisen ja ns. hiljaisen tiedon siirtämistä henkilöltä toiselle. Kokenut maaseutuyrittäjä (mentori) auttaa esimerkiksi aloittavia tai muutosvaiheissa olevia maaseudun mikro- ja maatilayrittäjiä (aktori) kehittämään tämän osaamista, kokemusta ja näkemystä. Mentorointi on tavoitteellinen vuorovaikutussuhde, jota leimaa avoimuus, luottamus ja sitoutuneisuus.

Mentori ja aktori tapaavat yhdessä sopimansa aikataulun mukaisesti noin kerran kuukaudessa.

Projektin mentoreiden esittelyt

TEKRI mentorit esittäytyvät

Martti Mäkelä, 54-vuotias luomumaidon tuottaja Pihtiputaalta. Agrologiksi valmistuin -92, jonka jälkeen olen ollut maanviljelijänä kotitilallani. Pidän tilaa yhdessä veljieni Jukan ja Markun kanssa.

Harrastuksiani ovat kestävyysliikunta, valokuvaus ja järjestötoiminta.

---

Olen Paula Pusa, 62-vuotias maa-ja metsätalousyrittäjä Keuruun Liesjärveltä. Olemme luopuneet aiemmin maidon- ja lihantuotannosta. Nykyään meillä harjoitetaan kasvinviljelyä, maatalouden koneurakointia ja metsätaloutta. Yrittäjäkokemuksen, 40 vuotta, lisäksi olen toiminut tilallamme lukuisien harjoittelijoiden ja työntekijöiden ohjaajana ja esimiehenä. Vahvuuksiani mentorointitehtävissä ovat johdonmukaisuus, pitkäjänteisyys, ratkaisukeskeisyys ja auttamisen halu. Toivon, että näillä eväillä päästään yhdessä eteenpäin.

---

Johanna Näreranta. Olen 46-vuotias entinen maatalousyrittäjä, edelleen työskentelen löyhästi maatalousyrittämisen parissa.

Olen iloinen ja rempseä, sanavalmis ja empaattinen. Mottoni on: Kaikesta selviää!

---

Olen Virpi Salminen Uuraisilta. Teen parturi- kampaajan töitä yrittäjänä ja Uuraisten kunnanvaltuustoon pääsin nyt uutena Perussuomalaisten riveistä. Monenlaista on elämässäni tapahtunut ja mottonani onkin mikä ei tapa niin se vahvistaa😉. Työssäni olen kuullut monenlaisia elämäntarinoita ja olen omalta osalta saanut olla heidän tukena. Elämään kuuluvat myös huolet, murheet ja väsyminen ja silloin on hyvä olla myös ulkopuolinen kuuntelija ja tukija.

---

Outi Lahti. Maatalousyrittäjä 10 vuotisjuhlat tänä vuonna (lypsykarja, automaattilypsy). Kokemusta myös farmaseutin urasta Suomessa ja ulkomailla.

Koulutus: farmaseutti, taloushallinnon merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto Ikä: 49 vuotta.

Vapaa-ajalla harrastelen järjestötoimintaa, liikuntaa, äänikirjoja (talous, elämäkerrat, asuntosijoittaminen).

Motto : Saat mitä haluat, kun tiedät mitä haluat. Ota yhteyttä, opitaan yhdessä puolin ja toisin :)

---

Heli Flink, Joutsa, Fysioterapiayrittäjänä n.13v. Neljä lasta, viisi lastenlasta. Elämän varrella kokemusta myös mm. maatalous-, taloushallinnon ja virastotyöskentelystä. Koulutusta mm. merkonomi, fysioterapeutti, psykofyysinen fysioterapia, psykofyysisen psykoterapian perusteet. Elämä on tarjonnut minulle asioita ja tapahtumia, jotka ovat käynnistäneet itsetutkiskelun prosessin ja ovat nyt vahvuuksiani. Kokemukseni on, että ei ole aina helppoa pyytää apua ja tukea. Matalankynnyksen tukimuotoja tarvitaan ja tässä olenkin valmiina olemaan korvana ja olkapäänä sitä tarvitsevalle.

---

Johanna Alho, 36-vuotias 2 lapsen äiti ja yrittäjä Jämsästä.

Ostin 5,5 vuotta sitten Alhon Huopatehtaan liiketoiminnan ja jatkan 94 vuotiasta perheyritystämme. Päätuotteemme ovat huopatossut sisäkäyttöön eli aamutossut. Valmistamme myös huopatossuja ja muita huopatuotteita.

Vahvuuksiani ovat liiketoiminnan ja kaupallisuuden ymmärtäminen sekä perheyrittäjyyden erityispiirteiden tuntemus. Tehtaan kiinteistöt ja toiminta ovat samassa pihapiirissä missä asun, joten yrittäjyys elämäntapana on tuttua.

---

Tiedustelut

Hannu Piispanen p. 040 183 2682 ja Asta Suomi p. 040 041 6481