uutinen 4.2.2021

Mitä on älykäs puuosaaminen? Hackathon kestävästä puun pintakäsittelystä avattu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo toteuttaa yhteistyössä Kasvu Openin kanssa ja Siparila Oy:n toimeksiannosta hackathonin, jossa haetaan kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja puun teolliseen pintakäsittelyyn.

Mitä on älykäs puuosaaminen? Hackathon kestävästä puun pintakäsittelystä avattu.png

Siparila-hackathon avattiin tiistaina 2.2.2021 Älykäs puuosaaminen – lisäarvoa biotaloudesta -webinaarissa.

– Ekologisella jälleenrakentamisella on kiire, kuten tulevaisuuden megatrendit osoittavat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meidän on paneuduttava entistä tarkemmin siihen, kuinka asumme, liikumme ja syömme, ettemme romahduta yhteiskuntamme kannalta elintärkeitä luonnonjärjestelmiä, toteavat Siparila Oy:n myyntijohtaja Olli Prättälä ja myynti- ja kehityspäällikkö Jussi Kemppi.

– Tuotteiden pitkäikäisyys, kierrätettävyys ja ekologisuus, se että ne eivät sisällä muovia tai muita luonnossa hajoamattomia ainesosia on yrityksellemme tärkeää. Monien nykyisten raaka-aineiden, esimerkiksi öljyn, korvaaminen biopohjaisilla raaka-aineilla, ja valmistusprosessin energiatehokkuus ovat esimerkkejä kriteereistä, joihin toivomme osallistujien tarttuvan.

Siparila-hackathoniin on aikaa ilmoittautua 8.3.2021 saakka, jonka jälkeen valitaan ne tiimit, jotka pääsevät varsinaiseen hackathoniin. Hackathon-haaste huipentuu 25.3.2021, jolloin valitaan voittaja tai useampi voittajaehdotus.

Hackathon on avoin kaikille kiinnostuneille: yrityksille, tutkimuslaitoksille, koulutusorganisaatioille ja opiskelijoille sekä muille toimijoille. Tarkemmat ohjeet SiparilaHackiin löytyvät BioPaavon verkkosivuilta: Siparila-hackathon - JAMK

Älykäs puuosaaminen – lisäarvoa biotaloudesta –webinaarissa julkistettiin myös Kasvu Openin Puurakentamisen kasvupolku.

– Puun käyttö rakentamisessa alentaa hiilijalanjälkeä, kun katsotaan rakennuksen koko elinkaarta materiaalin valmistuksesta rakentamiseen, käyttöön ja kierrätykseen. Kasvu Openin Puurakentamisen Kasvupolun avulla halutaan vahvistaa puurakentamisen hyödyntämistä asuin- ja toimitilarakentamisessa sekä mahdollistaa alan yritysten kasvua ja kehittymistä, sanoo Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä.

Biotalouden yrityskiihdyttämö –projektin, BioPaavon, toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, ja sitä rahoittaa Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Lisätietoja:
www.biopaavo.fi

Merja Rehn, projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 518 9766
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaana Seppälä, toimitusjohtaja
etunimi.sukunimi@kasvuopen.fi
p. 050 304 6794
Kasvu Open