uutinen 29.3.2021

JAMKin avoimessa AMK:ssa jälleen opintopiste-ennätys, opiskelijamäärässä 60% kasvu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoin AMK jatkaa kasvuaan. Suoritettujen opintopisteiden määrä on kasvanut kahdeksana vuonna peräkkäin. Ammattikorkeakoulujen keskinäisessä vertailussa JAMK on neljännellä sijalla.

JAMKin avoimessa AMK:ssa jälleen opintopiste-ennätys, opiskelijamäärässä 60% kasvu.png

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa suoritettiin vuonna 2020 kaikkiaan 31 526 opintopistettä, lisäystä vuoteen 2019 verrattuna tuli 36%. Opiskelijamäärässä nähtiin huikea 60%:n kasvu, kun vuosi 2020 houkutteli avoimeen yhteensä 4582 opiskelijaa.

– Jos tilastoja katsoo, tyypillinen avoimen AMK:n opiskelija on 35 – 39 -vuotias ja tekee opintoja työn ohessa. Kiinnostus jatkuvaan oppimiseen näkyy esimerkiksi laajempien opintokokonaisuuksien vetovoimassa. Niiden suosio kasvaa vuosi vuodelta, ICT-alan pitäessä kärkipaikkaa, kertoo suunnittelija Maarit Korva.

JAMKissa on haluttu tukea työllistymistä ja osaamisen päivittämistä kokeilulla, jonka myötä avoimen AMK:n kaikki opinnot ovat maksuttomia työttömille, lomautetuille ja turvapaikanhakijoille. Päätös maksuttomuudesta ehdittiin tehdä jo tammikuussa 2020 ja se osoittautui erityisen ajankohtaiseksi koronapandemian kurittaessa työelämää maailmanlaajuisesti. Opintojen maksuttomuus jatkuu ainakin vuoden 2021 loppuun.

– Yli 800 henkilöä ympäri Suomen on hyödyntänyt maksuttoman opiskelun mahdollisuutta JAMKissa vuonna 2020 eli joka neljäs opiskelijoistamme on tätä ryhmää. Mukana on niin toisen asteen, opistotason kuin korkeakoulutaustan omaavia opiskelijoita, Maarit Korva kertoo.

– Valtaosa avoimen opinnoista on aiemminkin ollut mahdollista suorittaa verkossa. Huikeasta opintopistesaaliista näkyy, että valmiudet etäopetukseen ovat olleet hyvät ja olemme onnistuneet verkkototeutuksissa myös tänä haasteellisena vuonna, Korva jatkaa.

JAMK on nyt rikkonut oman ennätyksensä avoimen AMK:n suoritetuissa opintopisteissä jo kahdeksana vuonna peräkkäin. Vuoden 2020 luvuilla JAMK yltää neljännelle sijalle ammattikorkeakoulujen keskinäisessä vertailussa.

Avoimen AMK:n koko opintotarjonnan löydät osoitteesta jamk.fi/avoin. Avoimen kesäopintoihin ilmoittautuminen käynnistyy 12.4.2021.

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 561 2555
Jyväskylän ammattikorkeakoulu