uutinen 22.1.2021

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu suosituin hakukohde

Haku ammatilliseen opettajakorkeakouluun päättyi 21.1.2021. Jyväskylän ammattikorkeakoulu oli hakijoiden yhteismäärällä mitattuna suosituin ammatillinen opettajakorkeakoulu. Verkko-opintojen suosio on edelleen kasvanut.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu suosituin hakukohde.png

Alustavien tietojen mukaan Suomen viiteen ammatilliseen opettajakorkeakouluun saatiin tänä vuonna yhteensä 5868 hakemusta. Hakijoita oli liikkeellä edellisvuotta enemmän, hakemusten kokonaismäärä kasvoi lähes kolmella sadalla.

JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun tuli 1421 hakemusta, joista opettajankoulutukseen 1124, ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 128 ja opinto-ohjaajankoulutukseen 169 hakemusta. Hakijoiden yhteismäärällä mitattuna JAMK oli tänä vuonna suosituin ammatillinen opettajakorkeakoulu. Opiskelupaikkoja on JAMKissa tarjolla yhteensä 460 uudelle opiskelijalle.

Erityisen kiinnostavana hakukohteena JAMKissa on pidetty opettajankoulutuksen verkkoryhmää eli koko 60 opintopisteen koulutuksen suorittamista verkossa. Lähes puolet hakijoista oli valinnut nimenomaan tämän opiskelumuodon.

– Verkkoryhmän suosio on ollut meillä jatkuvassa kasvussa viime vuodet. Varmasti sekä kiinnostus että rohkeus hakeutua verkko-opintoihin ovat koronapandemian myötä lisääntyneet, kertoo ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Pekka Risku.

– Hakuaikana olemme myös huomanneet, että poikkeusaika vaikuttaa ihmisten urapohdintoihin. Viime vuosina hakijoita on ollut eniten sosiaali- ja terveysalalta ja tänä vuonna määrä on edelleen noussut. Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalta kiinnostusta opettajanopintoihin on myös ollut aiempaa enemmän, jatkaa Risku.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, joka kouluttaa aikuisista opetusalan osaajia eri puolilla Suomea. Toimintaan kuuluvat olennaisesti myös täydennyskoulutukset ja palvelut organisaatioille sekä tutkimus- ja kehitystyö koulutuksen saralla.

Lisätietoja:
Pekka Risku, johtaja, ammatillinen opettajakorkeakoulu
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 662 1883
Jyväskylän ammattikorkeakoulu