uutinen 31.1.2021

JAMK rajoittaa kampusten aukioloaikoja kahdeksi viikoksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun koronaryhmä on päättänyt rajoittaa kampusten aukioloaikoja, koska Jyväskylä on siirtynyt koronan kiihtymisvaiheesta koronan leviämisvaiheeseen. Etäopetusta ja etätyötä jatketaan kuten aiemminkin. Opiskelija- ja kansainvälistymispalvelut siirtyvät palvelemaan vain sähköisesti.

Jyväskylän siirryttyä koronatilanteessa leviämisvaiheeseen on Jyväskylän ammattikorkeakoulun koronaryhmä päättänyt rajoittaa kaikkien kampusten aukioloaikoja kahden viikon ajan. Kampukset ovat auki 15.2.2021 saakka ma-pe klo 8-16. Lauantaisin kampukset ovat kiinni.

Kampusten aukiolo vaikuttaa myös kirjastojen omatoimiaikoihin. Kirjastotila rajataan ensisijassa painetun kirjastoaineiston lainaamiseen ja palauttamiseen automaateilla. Ryhmätöitä kirjaston tiloissa ei voi tehdä ja asiakkaita pyydetään asioimaan kirjastossa lyhyesti vain välttämättömissä lainaus- ja palautusasioissa.

JAMKissa on jo aiemmin siirrytty etäopetukseen Jyväskylän kaupungin suositusten mukaisesti. Myös kaupungin sunnuntaina 31.1.2021 antamaa laajaa etätyösuositusta sovelletaan esimerkiksi järjestämällä opiskelija- ja kansainvälistymispalvelut ainoastaan sähköisesti. Jo aiemmin näiden palveluiden aukioloa JAMKissa on rajoitettu.

– Nyt tehdyillä päätöksillä pyritään minimoimaan niin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin tarvetta tulla kampuksille. Tässä tilanteessa kampuksille ei ole syytä tulla, ellei se ole aivan välttämätöntä, kertoo JAMKin hallintojohtaja Mikko R. Salminen.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kampuksilla on edelleen maskisuositus. Jokaisen on syytä huolehtia turvallisuudesta muistamalla hyvän käsihygienian ja riittävät turvavälit. Kampuksille tullaan vain terveenä ja vain mikäli se on välttämätöntä. Esimerkiksi ryhmätöiden tekemistä kampuksilla ei suositella heikentyneen koronatilanteen aikana.

JAMKin koronaryhmä seuraa tilannetta päivittäin ja tekee muutoksia linjauksiin tarvittaessa.

JAMKin koronaohjeistuksen löydät täältä.

Lue myös: JAMK ei ota vastaan opiskelijoita ulkomailta ennen syksyä

Lisätietoja:
Mikko R. Salminen, hallintojohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 407 9507
Jyväskylän ammattikorkeakoulu