uutinen 17.3.2020

JAMKin tilat ja toiminta 18.3. alkaen

Valtioneuvosto suosittaa 16.3. linjauksensa mukaisesti, että koronaviruspandemian aikana koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Aluehallintovirastot ovat 17.3. antaneet määräyksen oppilaitosten sulkemisesta ja kieltävät yli 10 hengen tilaisuudet. Tilojen sulkeminen ei koske tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytössä olevia tiloja.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kampusten tilat ja sisäänkäynnit suljetaan 18.3.-13.5., poikkeuksena JAMKin Rajakadun pääkampuksen pääovi, joka on auki arkisin klo 8.00-16.00.  Henkilökunnan kulku kampuksille omilla avaimilla on sallittua. Laboratoriot sekä testaus- ja analysointipalvelut jatkuvat toistaiseksi poikkeusolojärjestelyin eli yksilö- ja pienryhmissä (maksimissaan 6 henkilöä). 
Lähiopetusta ei järjestetä, mutta yksilötyöskentely tai työskentely pienryhmissä alle 10 henkilöä on sallittua. Samoin ulkopuolisten kumppanien kanssa toteutettavat ja jo sovitut nk. myydyt koulutus – ja laboratoriopalvelutuotteet on mahdollista toteuttaa pienryhmissä. Erityistä harkintaa pyydetään noudattamaan.
Kaikki sähköiset Exam- tentit perutaan 18.3.-13.5. Selvitämme vaihtoehtoisia tentti - ja muita arviointitapoja, jotta opinnot voivat edetä aikataulussa.
JAMKin Digikeskus pääkampuksella on toistaiseksi käytettävissä. Henkilökuntaa pyydetään varaamaan aika edellisenä päivänä. Lisätietoja henkilökunnan Elmo intrassa, ajankohtaista koulutuksen kehittämispalveluissa (vaatii kirjautumisen).
Pääkampuksen itsepalvelukirjasto on Avin ohjeistuksen (30.3.2020) mukaisesti suljettu. Kirjaston sähköiset palvelut ovat käytössä normaalisti. 
Muista tiloista suljettuina kaikilla kampuksillamme ovat:
- liikunta- ja kuntosalit
- ravintolat 
Vahtimestaripalvelut toimivat kampuksilla ma-pe klo 8.00-16.00.
Vaikka kampukset suljetaan, ei toimintamme lakkaa. Pyrimme kaikin tavoin varmistamaan, että opinnot etenevät suunnitelmien mukaisesti ja tutkinnot saadaan suoritettua. Opetus ja ohjaus järjestetään vaihtoehtoisilla etäopiskelutavoilla ja tähän työhön on jo JAMKissa laajasti ryhdytty Myös tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminta, koulutuksen vienti ja kotimaan palveluliiketoiminta pyritään toteuttamaan suunnitellulla tavalla.
JAMK kiittää henkilöstöä ja opiskelijoita nopeasta sopeutumisesta haastavassa poikkeustilanteessa.