uutinen 13.6.2019

Ohjelmistoalalla on vetoa – JAMK tarjoaa nopean väylän XR- ja Web-kehittäjäksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) järjestää syksyllä 2019 XR-kehittäjän ja Web-kehittäjän koulutukset, joihin haki yli 100 henkilöä. Hakijoita koulutuksiin on Suomen lisäksi mm. Afrikasta ja eri puolilta Eurooppaa. Ohjelmistoalan osaajista, ja erityisesti web-kehittäjistä, on tällä hetkellä valtakunnallisesti kova kysyntä. Molemmat koulutukset käynnistyvät syyskuussa ja ovat opiskelijalle maksuttomia kokonaisuuksia.

Ohjelmistoalalla on vetoa – JAMK tarjoaa nopean väylän XR- ja Web-kehittäjäksi.png

XR-kehittäjän koulutuksesta opiskelija saa valmiudet toimia monipuolisissa sisällöntuotannon tehtävissä lisättyyn, virtuaaliseen ja laajennettuun todellisuuteen liittyen. JAMK on ensimmäisiä koulutuksentarjoajia Suomessa, joka toteuttaa XR-osaajakoulutusta tässä laajuudessa. XR-kehittäjän koulutus on osa laajempaa Highway 2 Code (H2C) -koulutuskokonaisuutta, jossa kuusi ammattikorkeakoulua tarjoaa opintoja ohjelmointialan eri tehtäviin. Koulutukseen haki kaikkiaan 350 opiskelijaa.

– Laajennetun todellisuuden asiat ovat nyt todella in. Kaikkia sen luomia mahdollisuuksia ei vielä edes tunnisteta. Seuraavan parin vuoden aikana XR tulee lyömään itsensä läpi myös kuluttajamarkkinoilla laitteiden yleistyessä ja halventuessa. Laajennetun todellisuuden avulla voidaan viedä mm. nojatuolimatkailu uudelle tasolle tai tehdä asiakaspalvelua ja markkinointia uudella tavalla, kertoo JAMKin lehtori Niko Kiviaho.

Web-kehittäjän koulutuksesta saa monipuoliset valmiudet toimia full-stack web-sovellusten ja mobiilisovellusten kehittämisessä. Opinnot tarjoavat osaamista tietokantojen ja pilvipalveluiden käyttöön sovellusten datan lähteenä.

XR-kehittäjän koulutus järjestetään täysin englanninkielisenä verkkopohjaisina opintoina, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun. Web-kehittäjän koulutus puolestaan toteutetaan hybridimallilla, jossa luokkatoteutuksen lisäksi opiskelija voi osallistua toteutukseen verkon yli, joko suoraan tai tallenteita hyödyntäen.

– Verkko-opetus on selkeästi haluttu tapa opiskella, ja joustava myös alanvaihtajille ja työttömille työnhakijoille. Molemmista koulutuksista on odotettavissa hyvä työllistymisaste, kun opiskelija valmistuu, kommentoi JAMKin asiantuntija Petri Liukkonen.

Koulutukset toteutetaan nopeutetusti niin, että ne voi suorittaa n. 6-8 kuukaudessa. Molemmat koulutukset ovat profiililtaan sellaisia, joiden osaajien kysyntä tulee vain kasvamaan nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Koulutukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia ja osa JAMKin täydennyskoulutuksen opintotarjontaa. Vastaavia koulutuksia aloitetaan myös vuosina 2020 ja 2021.

Lue lisää Highway 2 codesta: http://www.h2c.fi

Koulutukset JAMKin sivuilla:
Web-kehittäjäksi
XR-kehittäjäksi

Lisätietoja:
Niko Kiviaho, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 386 56 81
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Petri Liukkonen, asiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 342 90 84
Jyväskylän ammattikorkeakoulu