uutinen 8.1.2019

JAMKissa alkaa data-analytiikan ja tekoälyn opintokokonaisuus

Jyväskylän ammattikorkeakoulu aloittaa 30 opintopisteen data-analytiikkaan ja tekoälyyn keskittyvän koulutuskokonaisuuden syksyllä 2019. Opintokokonaisuus tulee avoimen AMK:n tarjontaan. Opintojen pariin voivat hakeutua ohjelmoinnin perustaidot omaavat henkilöt.

– Koulutuskokonaisuudelle on nähty selkeä tarve yritysten kanssa käydyissä keskusteluissa. Tekoälyn ja data-analyytiikan osaajista on pula useilla toimialoilla ja tällä koulutuksella pyrimme vastaamaan digitalisaation tuomaan muutokseen nopeasti muuttuvissa työelämän tarpeissa, toteaa uudesta koulutuskokonaisuudesta vastaava lehtori Mika Rantonen.

Opinnot sisältävät teknologioiden teorian lisäksi paljon käytännössä tehtäviä harjoituksia, joissa datamassaan sovelletaan data-analytiikkaa, koneoppimista tai syväoppimista.

Opinnot toteutetaan käyttäen avoimen lähdekoodin ratkaisuja. Opintokokonaisuus koostuu mm. datan esikäsittelystä ja analysoinnista, koneoppimisesta, Big Data -ympäristöistä ja tekoälystä.

JAMKissa on vuodesta 2017 panostettu data-analytiikan ja tekoälyn osaamisen kehittämiseen ja sen soveltamiseen.

- Panostuksen ansiosta olemme pystyneet rakentamaan selkeän polun data-analytiikan ja tekoälyn opetukseen aina datan esikäsittelystä data-analytiikan ja tekoälyn soveltamiseen käytännössä, Rantonen toteaa.

Lisätietoja:
Mika Rantonen, lehtori, 040 716 7269, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti
Mika Karjalainen, johtaja, 040 574 8012, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti