uutinen 6.8.2019

JAMKin insinöörikoulutukset alkavat Äänekoskella

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) insinöörikoulutuksia järjestetään ensimmäistä kertaa Äänekoskella vuoden 2020 alussa. Tarjolla on kaksi koulutusta: sähkö- ja automaatiotekniikka sekä logistiikka. Äänekosken kaupunki tukee opiskelua, ensimmäiset 10 opintopistettä ovat ilmaisia äänekoskelaisille opiskelijoille.

- Koulutukset on valittu Äänekosken työvoiman tarpeen mukaan. Opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet tehdä yhteistyötä alueen yritysten kanssa jo opiskelun aikana ja työllistyä Äänekoskelle, kertoo vs. elinvoimajohtaja Markku Rautiainen Äänekosken kaupungilta.

Ensimmäinen vuosi opinnoista suoritetaan polkuopintoina JAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa, minkä jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus päästä tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta.

Usealla Äänekosken alueen yrityksellä on tulevaisuudessa tarvetta kyseisten insinöörien ammattitaidoille.

- Logistiikka on tulevaisuuden ala, jossa meillä Valtralla työskentelee yli 100 henkilöä eri tehtävissä. Sähköautomaatio on kasvanut nopeasti ja merkittävästi viime aikoina sekä tuotteissa, että tuotantotoiminnassa, kertoo Valtran henkilöstöjohtaja Jari Suuronen.

Mukana yhteistyössä ovat myös Metsä Group, Kurikka Timber ja CP Kelco, joilla on yhtäläinen tarve insinööreille tulevaisuudessa.

Ilmoittautuminen koulutuksiin on 2. - 29.9.2019.

Lisätietoja:
Äänekosken kaupungin nettisivut

Ilona Viitasaari
koulutussuunnittelija
ilona.viitasaari(at)jamk.fi
040 542 5687
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Markku Rautiainen
vs. elinvoimajohtaja
markku.rautiainen(at)aanekoski.fi
044 7114626
Äänekosken kaupunki