uutinen 20.12.2019

Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavossa ideat saavat kipinää

Saarijärvelle on rakentumassa biotalouden yrityskiihdyttämö, joka auttaa pk-yrityksiä tuottamaan ja kaupallistamaan globaalisti merkittäviä ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Jyväskylän ammattikorkeakoulun hankkeessa luodaan tähän toimintamalli.

Biotalouden yrityskiihdyttämö toimii Saarijärven keskustassa osoitteessa Kauppakatu 5. Toimitilan nimeämiseksi järjestettiin kilpailu, johon osallistui kaikkiaan noin 20 mainiota ehdotusta. Niistä kaksi sytytti raadin erityisesti: BioPaavo ja Kipinä. BioPaavo viittaa tietenkin J.L. Runebergin kirjoittamaan runoon Saarijärven Paavosta. Runossa saarijärveläinen talonpoika Paavo neuvoo laittamaan leipään ”puoli petäjätä”, kun viljasato kärsii luonnon armoilla.

– Saarijärven Paavohan oli biotalouden edelläkävijä, jos kuka! Pettu oli aikansa kekseliäs biotuote, joka syntyi lähinnä olosuhteiden pakosta. Mutta kyllähän pettuleipään ja sitä kautta myös Saarijärven Paavoon tiivistyy innovatiivisuus ja metsätalouden monipuolisuus, kertoo Biotalouden yrityskiihdyttämö –hankkeen projektipäällikkö Merja Rehn Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Yrityskiihdyttämön toimitila tullaan siis jatkossa tuntemaan BioPaavo-nimellä, ja yrityskiihdyttämön toimintamallissa hyödynnetään kipinää. Voittoisien nimien ehdottajat saavat palkinnoksi saarijärveläisten lähituottajien tuotteita Biotalouskampuksen yhteydessä toimivan puoti Kultaviljan valikoimista.

Yrityskipinää BioPaavossa

BioPaavossa on avoimet ovet Ystävänpäivänä, perjantaina 14.2.2020 klo 10 – 12, jolloin on mahdollisuus tutustua sekä tiloihin että toimintaan. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin hankkeet tulevat jatkossa esittelemään toimintaansa BioPaavossa, ja avointen ovien päivänä tästä saadaan esimakua. Ohjelma jatkuu iltapäivän kutsuvierasseminaarina sekä iltajuhlana.

BioPaavossa kipinöivät maaseutu ja uusin viestintäteknologia, luonnon resurssit, vahvat T&K–palvelut, uudet yhteistyökumppanuudet ja oppiminen. Hankkeen avulla Saarijärvelle mahdollistuvat innovatiiviset puitteet biotalouteen ja ympäristön huomioivan liiketoiminnan sekä uusien lisäarvopalvelujen kehittämiseen.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Merja Rehn, JAMK Biotalousinstituutti
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 518 9766