uutinen 23.8.2019

Biotaloudella kestäviä ratkaisuja tulevaisuuteen

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) Biotalousinstituutissa katsotaan tulevaisuuteen innostuneina. Puun monipuoliset käyttömahdollisuudet ja muut biotalousalan innovaatiot vahvistavat näkymiä kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukaisesta yritystoiminnasta. Biotalousalan koulutus on tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä asemassa. Biotalousinstituutti järjestää maksuttoman ja kaikille avoimen Tulevaisuuden biotalous –seminaarin Puumessuilla Jyväskylän Paviljongissa (Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä) keskiviikkona 4.9.2019 klo 10 alkaen.

Seminaarissa kuullaan muun muassa, miten puu voi toimia ratkaisuna kestävän kehityksen haasteisiin ja miten puun ainutlaatuiset ominaisuudet tuodaan sairaalaympäristöön. Tarjolla on tietoa myös biolämmön tuotannosta, biopolymeerien käytöstä vesien puhdistuksessa, ja mustasotilaskärpästen hyödyntämisestä kiertotaloudessa.

Seminaarin toteuttamisesta vastaa BLOOM-projekti (Boosting European citizens knowLedge and awareness of BiOeconOMy research and innovation). Se saa rahoituksensa Euroopan Unionin Horizon2020-ohjelmasta. Hankkeeseen kuuluu 12 kumppania kahdeksasta Euroopan maasta, ja Suomessa siitä vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Tarkemmat tiedot ja seminaariohjelma löytyy JAMKin tapahtumakalenterista.

Seminaaria on mahdollista seurata etänä ja tallenteet ovat saatavilla noin viikko seminaarin jälkeen JAMKin moniviestimessä.

#tulevaisuudenbiotalous
#forest4future
@bloom_EU
@JAMK_fi
@biotalouskampus

Lisätietoja:
Kirsi Knuuttila
Projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 776 8880

Aino Voutilainen
Projektiasiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 186 7549