Projekti

Yritysyhteistyöllä vientikauppaan Ylä-Michiganin kautta

Rahoitusohjelma

Lyhenne
UPGroup
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Biotalous
Toteutusaika
1.10.2019 - 30.6.2022
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelma
Projektin kuvaus
Tämän hankkeen tavoitteena on kehittää osallistuvien yritysten valmiuksia harjoittaa vientikauppaa Pohjois-Amerikan markkinoilla, sekä kehittää yhteistyössä USA:ssa Ylä-Michiganissa sijaitsevan FinnZone -organisaation kanssa toimiva konsepti suomalaisten yritysten markkinoille menoon. Tätä voivat myös muut organisaatiot ja yritykset hyödyntää myöhemmin.
 
Tähän pyritään kehittämällä osallistuvien yritysten kyvykkyyksiä ja tarjontaa sekä luomalla yhteisiä palveluita FinnZonen kanssa, joiden avulla synnytetään houkutteleva ja mahdollisimman riskitön toimintatapa astinlaudaksi mantereelle. Tavoitteena on myös aloittaa ideointi 'Suomi-kylän' toteuttamiseksi, joka toimisi fyysisenä liiketoiminnan harjoittamispaikkana ja referenssikohteena joillekin suomalaisille tuotteille.

Hankkeen kesto on 24 kuukautta. Se käynnistyi lokakuussa 2019. Päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti. Osallistuvat yritykset ovat Aurora Powertrains Oy, E.S.Lahtinen Oy, Fibrux Oy, Huliswood Oy, Jukola Industries Oy ja Ka-Mu Oy.

Lisätietoja hankkeesta:
Markku Paananen
etunimi.sukunimi@jamk.fi