Tapahtuma

3.2.

Kuinka yritykset ja yhteisöt kasvavat kestävästi?

DiyKS tapahtuman mainoskuva.
Ajankohta
03.02.2023 09:00 - 15:00
Ilmoittautuminen alkaa ja päättyy
20.01.2023 08:39 - 03.02.2023 09:00
Tapahtuman tyyppi
Seminaari
Tapahtuman kieli

Suomi

Hinta

Maksuton

Osoite

Kympinkatu 3 C
40100 Jyväskylä
Suomi

Tervetuloa Jamkin ja TIEKE:n yhteistyössä järjestämään, erityisesti Keski-Suomen pk-yrityksille suunnattuun kattavaan infopäivään kestävän digitalisaation roolista työssä. Perehdymme siihen, kuinka voit parantaa toimintasi tuloksia huolehtimalla ajanmukaisesta henkilöstön osaamisesta ja hyödyntämällä tarkoituksenmukaista teknologiaa. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös muiden keskisuomalaisten yritysten, yhteisöjen sekä tutkimus-, koulutus- ja kehitysorganisaatioiden edustajat yli toimialarajojen.Aiheitamme ovat

  • digitaalinen hyvinvointi
  • datan vastuullinen kerääminen ja hyödyntäminen
  • Green ICT ja sen kasvupotentiaali
  • datan ja tekoälyn merkitys organisaation päästöjen vähentämisessä
  • esineiden internetin (IoT):n mahdollisuudet kestävämpään laitteiden käyttöön

Voit osallistua joko etänä tai paikan päällä Yritystehtaalla, jossa Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja TIEKE ry:n asiantuntijat ovat tavattavissa tapahtuman ajan. Jos sinulla on digitalisaatioon liittyviä haasteita, he auttavat mielellään ratkaisujen löytämisessä. 

Ohjelma

Jos tulet paikan päälle Yritystehtaalle, voit osallistua joko koko tapahtumaan tai valita ilmoittautumisen yhteydessä pelkän aamupäivän (9.00–11.20) tai iltapäivän (12.30–15.00) osuuden.

8.30–9.00 Ovet auki, aamukahvi ja keskustelua

9.00–9.20 Digiosaavat yritykset ja yhteisöt Keski-Suomessa

Timo Kerminen | Jamk | DiyKS-hankkeen projektipäällikkö

9.20–10.05 Digitaalinen hyvinvointi 

Tuukka Kivioja | Jamk | verkkopedagogiikan suunnittelijaTauko

10.15–11.00 Datavastuullisuus 

Mikko Eloholma | TIEKE | digiosaamisen vaudittaja

11.00–11.20 Green ICT – mitä se on?

Antti Sipilä | TIEKE | Green ICT -hankkeiden projektipäällikkö

Lounas (omakustanteinen)

12.30–13.30 Data ja tekoäly teollisuuden ilmastotoimia tukemassa

Tauko

13.40–14.40 Esineiden internet (IoT) teollisuuden laitteita vihertämässä

14.40–15.00 Kysymyksiä ja keskusteluaTilaisuus päättyy noin klo 15.

Lisätietoa päivän teemoista

Aamupäivällä kuullaan Digiosaavat yritykset ja yhteisöt -teeman puheenvuoroja digikyvykkyyden merkityksestä, digitaalisesta hyvinvoinnista sekä datavastuullisuudesta. Vaikka digikyvykkyys ja digitaalisesta hyvinvoinnista huolehtiminen on nykyajan elinehto, ovat erityisesti pk-yritykset tunnistaneet puutteita valmiuksissaan. Datalähteinen tunnistaminen ja datan monipuolinen hyödyntäminen vastuullisella ovat myös tällä hetkellä tapetilla, joten perehdymme siihen oman esityksen verran. Tarjoamme myös perustietoa ICT-laitteiden ja -palveluiden ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.

Iltapäivällä keskustelemme siitä, miten esineiden internet (Internet of Things) sekä data ja tekoäly (Artificial Intelligence) liittyvät ilmasto- ja ympäristöystävällisyyteen.Pk-yrityksissä työtä omien päästöjen vähentämiseksi jarruttaa eniten resurssien puute, myös silloin kun kestävyys olisi selkeä kilpailuetu. Iltapäivän osuudesta vastaa Keski-Suomen Green ICT -hanke, joka tarjoaa punnittua, helposti omaksuttavaa tietoa pk-toimijoille erityisesti teollisuuden alalla.