Tuotekehitys, testaus ja analysointi

Prototyyppien kehityspalvelut

Tarjoamme monipuolisen ympäristön niin tuotekehitykseen kuin uusien ideoiden testaamiseenkin. Tilamme, laitteemme ja osaamisemme ovat sekä yritysten että opiskelijoiden käytössä. Tuotekehitys- ja testausympäristömme, Protopaja, sijaitsee fyysisesti Rajakadun kampuksella muiden tekniikan alan laboratorioiden yhteydessä.

Kaksi opiskelijaa JAMKin protopajassa

Monipuoliset mahdollisuudet

Protopaja on monipuolinen ja avoin ympäristö erilaisille tuotekehitysprojekteille ja uusien ideoiden rakentelu- ja testaustoiminnalle. Protopajassa on monipuolinen laitteisto erilaisille metalli-, puu-, muovi-, kumi- sekä kangasmateriaalien muokkaamiseen ja rakenteluun. Protopaja sisältää koneita ja laitteita ompelukoneesta sorviin sekä hitsauslaitteisiin. Lisäksi monipuoliset työkaluvaunut palvelevat protopajan käyttäjiä.

Protopajassa on lisäksi laaja tarjonta erilaisia materiaaleja ja raaka-aineita, mutta lähtökohtaisesti jokaiseen projektiin hankitaan erikseen projektiin liittyvät materiaalit ja muut tarvikkeet. Protopajamme kautta tarvittavien materiaalien hankinta on myös mahdollista.

Protopaja on kaikille avoin asiaankuuluvan perehdytyksen ja projekti-idean jälkeen. Protopajamme tuotekehitysohjaaja palvelee ja neuvoo käyttäjiä teidän tarpeidenne mukaisesti. Protopaja tukee muita laboratorioympäristöjämme tarjoamalla ympäristön ja osaamisen erilaisiin muutos-, korjaus-, kehitys- ja kunnossapitotöihin.

Osa Protopajan yrityspalveluista voidaan yhdistää myös opiskelijoiden projekti- ja harjoitustöihin, jolloin palvelut toteutetaan yhteistyössä opiskelijoiden, yrityksen ja protopajan henkilökunnan kanssa.

Hyödynnä tilat, laitteet ja osaaminen yrityksesi tuotekehityksessä

Protopaja tarjoaa yrityksille tuotekehitysympäristön, jossa on mahdollisuus saada lisäresursseja koneiden ja laitteiden sekä lisäksi osaavan tuotekehitysohjaajamme muodossa. Yrityksien on mahdollista hankkia innovatiivista ja osaavaa tukea tuotekehitysprojektiinsa tai jonkin hulluimmankin ideansa testaamiseen ja toteuttamiseen liittämällä projektiin mukaan myös eri alojemme opiskelijoita. Laajemmissa ja syvällisemmissä projekteissa opiskelija voi paneutua yrityksen projektiin syvällisemmin opinnäytetyön muodossa, hyödyntäen samalla monipuolisen protopajamme palveluita.

Protopaja soveltuu loistavasti yrityksille, joilla ei ole omaa tilaa tai laitteistoja tuotekehitykselle tai erilaisten ideoiden jatkojalostamiselle. Protopaja soveltuu yhtä hyvin myös yrityksille, jotka haluavat tuotekehitystoimintaansa tukea ja uusia näkökulmia protopajamme osaavalta henkilökunnalta tai innokkailta ja innovatiivisilta opiskelijoilta.

Protopaja on aktiivinen ja kehittyvä ympäristö, jota hyödynnetään myös insinööriopetuksessa. Teollisuustekniikan insinööriopiskelijat hyödyntävät ympäristön laitteita valmistustekniikan oppimiseen käytännössä ja tuotekehitysopinnoissa. Opiskelijamme ovat toteuttaneet mm. Naava Oy:lle viherseinien ensimmäisiä prototyyppejä ja Valtra Oy:lle erilaisia traktorinohjauslaitteiden prototyyppejä ja käyttöliittymiä.
 

Hinta

Palvelut hinnoitellaan tapauskohtaisesti ja riippuen palvelun toteuttamismuodosta.

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Olli Jokinen

Tuotekehitysohjaaja, Product Development Instructor
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358406312887