jamk.fi

JAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi. Lisäksi tarjoamme monipuolisia täydennyskoulutuksia sekä teemme aktiivista koulutuksen tutkimus- ja kehittämistyötä.

AOKKPedagogisena osaajana voit saada aikaan arjen ihmeitä. Hyvien kouluttajien hyppysissä sekä oikeilla oppimistavoilla oppijat kehittyvät ja innostuvat. Motivoituneet osaajat taas kehittävät parhaimmillaan koko ammattialaansa eteenpäin.

Meillä voit opiskella opetusalan osaajaksi tai syventää pedagogisia taitojasi lyhyemmissä täydennyskoulutuksissa. Kehitämme myös kokonaisten työyhteisöjen toimintaa niin pedagogiikan perusasioiden kuin innovatiivisten koulutusratkaisuidenkin osalta. Yhdessä saamme aikaan osaamista ja asennetta, jotka kantavat myös tulevaisuudessa.

Päätoimipaikkamme on Jyväskylässä, mutta koulutamme eri puolilla Suomea ja verkossakin. Näin aikuisten opiskelijoidemme on helpompi opiskella työnkin ohessa ja pääsemme käsiksi alueellisiin tarpeisiin. Toimimme aktiivisesti myös eri puolilla maailmaa ja teemme kehitystyötä siellä, missä osaamiselle on todellinen tarve. Viime aikoina olemme toteuttaneet kehittämisprojekteja esimerkiksi Argentiinassa, Kosovossa, Kazakstanissa, Nepalissa ja Vietnamissa. 

Koulutukset

Meillä voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi eri puolilla Suomea. Aikuisen elämään sopivat opinnot suoritat noin 1–2 vuodessa. 

Hae
10.–30.1.2018

Haluatko opetusalan ammattilaiseksi? Hae tammikuussa JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakoulun aikuiskoulutuksiin ja opiskele:

> ammatilliseksi opettajaksi
> opinto-ohjaajaksi 
tai
> ammatilliseksi erityisopettajaksi
.

Ajankohtaista

Innovatiivinen oppiminen TKI-työn ytimessä

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöllä (TKI) kehitämme tulevaisuuden osaamista edistäviä ja pedagogisesti perusteltuja uusia oppimisympäristöjä sekä koulutuksellisia menettelytapoja. Toimintaympäristön ja työelämän nopeat muutokset vaativat jatkuvaa uuden oppimista.

Tutustu TKI-työhömme!

Koulutusosaamista organisaatioosi

Tarjoamme räätälöityjä koulutuspalveluita yrityksille ja organisaatioille. Koulutusosaaminen rakentaa koko organisaation tulevaisuutta. Tavoitteenamme on tehostaa työyhteisöjen toimintaa ja antaa työkaluja henkilöstön osaamisen systemaattiseen kehittämiseen. Tilaa räätälöity koulutus tai suunnittele kanssamme organisaatiollesi sopiva palvelukokonaisuus.

Tutustu palveluihimme!

Artikkeli: Kaija Peuna-Korpioja ja Leena Selkivuori

"Hybdirimalli antaa vapautta opiskella itselle sopivalla tavalla - se tuo ohjauspäivät lähelle opiskelijaa, asuipa tämä missäpäin Suomea tahansa. Vuorovaikutus ja kohtaaminen on verkossakin mahdollista, vaikka kahvipöytäkeskustelusta onkin jouduttu tinkimään."

Lue lisää

Artikkeli: Työpaikkaohjaaja - opiskelijan tuki ja kannustaja

"On erittäin tärkeää ymmärtää, ettei työssä oppiminen ole mitä vaan työn teettämistä ja tekemistä, vaan se on tavoitteellista toimintaa. Se pitää ihan konkreettisesti suunnitella ja aikatauluttaa, sanoo lehtori Arja Pakkala ammatillisesta opettajakorkeakoulusta."

Lue lisää

Artikkeli: Tukena erityisen aikuisoppijan polulla

"Aikuiskouluttaja kohtaa erityisiä oppijoita ja ratkoo oppimisen pulmia työssään ihan joka päivä, kertoo lehtori Leena Selkivuori JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. - Tämä näkyy meillä aikuiskouluttajien jatkuvana kiinnostuksena ammatillisen erityisopettajan jatko-opintoja kohtaan. Erityisen tuen osaamista kaivataan kentällä kipeästi."

Lue lisää

Opekorkea somessa

Sisäistä opettajaa etsimässäjamk.fiEnsimmäistä kertaa elämässäni oon semmoisessa työssä, että yhtenäkään aamuna ei oo harmittanu lähteä töihin - ehkä enemmänki on harmittanu lähteä töistä pois.
Ovatko sinun työpäiväsi sellaisia, ettei aamuisin harmita lähteä töihin? Videolla tapaat alumnimme Pekka Vesterisen, joka kertoo työssä viihtymisestä, opettajuudesta ja aikuisopiskelusta. Haku ammatillisiin opettajakorkeakouluihin tulee taas 10.-30.1.2018. JAMKin opekorkeassa on tarjolla opiskelupaikkoja ammatilliseksi opettajaksi (350 paikkaa), opinto-ohjaajaksi (50) ja erityisopettajaksi (40) tähtääville. Koulutusta toteutetaan joustavasti monimuoto-opintoina. Voit valita useista alueryhmistä eri puolilla Suomea, hakea verkkoryhmään tai sitten kansainväliseen ryhmään, jossa opiskelu tapahtuu kokonaan englannin kielellä. Erityisopettajankoulutusta on ensi lukuvuodelle tarjolla Jyväskylässä ja verkko-opintoina. Opinto-ohjaajaksi voi opiskella Jyväskylän ja Etelä-Pohjanmaan ryhmissä. Hae mukaan, inspiroidu opetuksesta ja hanki pätevyydestä potkua työpäivään!
Ammattikorkeakouluille yhteiset verkko-opinnot https://t.co/yYHmjDUFoX
Tässä toisetkin terveiset maailmalta tälle päivälle, Maija Hirvoselta, UNESCOn seminaarista Addis Abebasta :)
Modernising Teacher Education at the University of Pristina-hankkeen loppukonferenssi järjestettiin Kosovossa. Opekorkean kouluttajat ovat olleet mukana 4 vuoden ajan mm. kehittämässä maisteriohjelmaa ammatillaisille opettajille Pristinan yliopistoon. Terveisiä paikan päältä lähettävät Leena Kaikkonen, Harri Keurulainen ja Eila Burns. Hankkeessa tuotettiin julkaisu, jossa on mukana artikkelit myös Harrilta (The Reform of Assessment of Learning and Learning Outcomes in Finnish Vocational Education) ja Eilalta (Majlinda Gejlajin kanssa kirjoitettu Personal Learning Plan as a Toll for Personal and Professional Development of Teachers).
Tänään jätimme haikeat hyvästit neljä viikkoa vieraanamme viihtyneelle Kazakstanin-ryhmälle. Kulunut kuukausi antoi paljon sekä isännille että oppijakeskeistä pedagogiikkaa opiskelleelle ryhmälle. Päätöspuheenvuoroissa kuulimme, mikä opetusalan ammattilaisiin oli Suomessa tehnyt vaikutuksen: muunmuassa luja keskinäinen luottamus, opiskelijalähtöisyys ja turvallinen oppimisympäristö tulivat mainituiksi. Päätöspäivänä ohjelmassa oli todistusten jako yhdessä toteuttajakumppanimme HAMKin kanssa sekä kuvia, paljon kuvia :)
Näytä lisää

Poimintoja

Toimitamme useita verkkolehtiä sekä hankeblogia, joissa tekstejään julkaisevat niin henkilökunta, opiskelijat kuin muutkin asiantuntijat.

20.11.2017 8:37

SUUNTA-ryhmästä tukea arkeen ja työurapolulle

Kirjoittajina Susanna Nummi ja Johanna Moilanen Lapsen syntyessä nuoret vanhemmat kohtaavat erilaisia haasteita arjessa. Perheen, työn ja mahdollisten opintojen...

17.11.2017 6:58

Ohjauksellinen työote -valmennus: omat ohjaustaidot

AMKista uralle! –projektin “Ohjauksellinen työote” –valmennus jatkuu JAMKissa. Pääsemme seuraamaan osallistujien tunnelmia jokaisen valmennuskerran jälkeen blog...

14.11.2017 13:12

TPP- Nepal hanke edistyi viime viikolla Suomessa

Viime viikolla saimme vieraaksemme komean joukon Tribhuvanin yliopiston johtajia Nepalista. Ihmettelimme yhdessä viimeisten vuosien aikana JAMKissa ja koko Suom...

8.11.2017 11:41

Työn opinnollistaminen verkostoyhteistyönä

Verkkovirta-hankkeen  tavoitteena on ollut tunnistaa ja kehittää uusia toimintamalleja työn opinnollistamiseen ammattikorkeakouluopintojen aikana. Nyt hankkeen ...

27.10.2017 5:21

“Meissä kaikissa asuu pieni ohjaaja”

AMKista uralle! –projektin “Ohjauksellinen työote” –valmennus alkoi JAMKissa. Pääsemme seuraamaan osallistujien tunnelmia jokaisen valmennuskerran j...

18.10.2017 7:10

Lokakuinen Kick off -seminaariviikko Nepalissa

Suomalaisittain helteinen sää loi puitteet TPP Nepal -hankkeen Kick off -seminaarille, jossa kohtasivat Tribhuvanin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan ...

Näytä lisää

Ota yhteyttä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Ammatillinen opettajakorkeakoulu
Piippukatu 11
40100 Jyväskylä

Puhelinvaihde 020 743 8100 

www.facebook.com/opettajakorkeakoulu

Yhteystiedot-sivulta löydät esimerkiksi kampusten kartat ja koko JAMKin yhteystiedot.


Kysyttävää hausta tai opiskelusta?

Opiskelijapalvelumme tavoitat opiskelijapalvelut.aokk(at)jamk.fi
Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@jamk.fi

Opintojen ohjaaja Katariina Jouhiaho, puh. 040 7525 358
Opintosihteeri Marika Salminen, puh. 040 3515 261
Opintosihteeri Henriikka Lahtinen, puh. 040 7720 598

Henkilöstö

JAMKin henkilöhausta löydät henkilöstömme yhteystiedot. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@jamk.fi.