Finanssiala

Finanssialan opiskelijat tutustuvat pankki- ja vakuutustoimialaan sekä rahoitus- ja sijoitusteorioihin. Aiheita mm. pankki- ja rahoitusopinnot, sijoittaminen, asiakkuusosaaminen, myyntityö, taloushallinto, riskienhallinta.

Finanssiala tutuksi

Finanssimaailma tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia, ja ala tarjoaa paljon avoimia työpaikkoja ja mielenkiintoisia, monipuolisia urapolkuja. Opintokokonaisuus antaa hyvät valmiudet alan työtehtäviin ja tarjoaa väylän hakeutua harjoitteluun finanssialan yrityksiin jo opiskeluaikana.

Finanssialan teoriaopinnoissa käsitellään mm. seuraavia aihe-alueita:

  • Pankki- ja vakuutusopinnot
  • Rahoitus
  • Sijoittaminen
  • Asiakkuusosaaminen
  • Myyntityö
  • Taloushallinto
  • Riskienhallinta- ja vakuutusopinnot
  • Juridiikka
  • Alan yritykset yhteistyössä

Koulutus toteutetaan yhteistyössä finanssialan yritysten ja yhteisöjen kanssa. Harjoittelu antaa mahdollisuuden oppia finanssialan perustehtäviä. Niiden pohjalta opiskelija voi myöhemmin siirtyä erityisosaamista vaativiin finanssialan tehtäviin. Osana opintoja on mahdollista suorittaa sijoituspalvelututkinto (APV1).

Yhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi Keski-Suomen Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Säästöpankki Optia, Paikallisosuuspankkiryhmä, Handelsbanken, LähiTapiola, Fennia, Etera, Finanssialan keskusliitto, Osakesäästäjien Keskusliitto sekä Keski-Suomen Osakesäästäjät.

Finanssialan tradenomit sijoittuvat pankkien, vakuutusyhtiöiden, sijoitus- ja rahastoyhtiöiden ja yritysten rahoituksen ja riskinhallinnan tehtäviin. Mahdollisia ammattinimikkeitä ovat mm. sijoitusneuvoja, rahoitusneuvoja, myyntineuvottelija, luottoneuvottelija, palveluneuvoja, palveluasiantuntija ja vakuutusvirkailija. 

Lisätietoja suuntautumisesta

Sanna Niemi

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358504734667

Ari Karsikas

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358503097953

AMK-tutkinto

Tradenomi (AMK), liiketalous

Hakuaika: 15.3.2023 - 30.3.2023

Koulutustyyppi:

Päiväopiskelu

Koulutus alkaa: 21.8.2023

Liiketalouden ala

Liiketalouden alalla voit opiskella tradenomiksi tai jatkaa tradenomi (YAMK) -tutkintoon. Tarjoamme koulutuksia sekä suomen- että englanninkielisinä. Tutkintokoulutuksen lisäksi tarjoamme täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämispalveluja.

Liiketoimintayksikkö

Liiketoimintayksikkö tarjoaa kilpailukykyä parantavia ratkaisuja sekä pk-yrityksille että julkiselle sektorille. Rakennamme liiketoimintakonsepteja ja edistämme palveluiden uudistamista.