pääkirjoitus

Jamkissa kasvaa tulevaisuuden tekijöitä

Teksti
Bella Forsgrén
Bella Forsgren

Ammattikorkeakoulut ovat keskeinen osa tulevaisuuden työkalupakkia: Tarvitsemme ilmastonmuutoksen, luontokadon, globalisaation, työn murroksen ja muiden megatrendien myötä entistä enemmän sekä tutkimusta että käytännön osaamista laajoista kokonaisuuksista. Yhteiskunnallisen muutoksen menetelmät ja jatkuva oppiminen ovat jo nyt kovaa valuuttaa – ja molempia tarjoavat juuri ammattikorkeakoulut.

Ei ole liioiteltua sanoa, että Suomi tulee menestymään vain rakentamalla kestävää ja hiilineutraalia tulevaisuutta. Jamk onkin sitoutunut muiden ammattikorkeakoulujen tavoin rehtorineuvosto Arenen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaan. Tavoitteena on hiilineutraali ammattikorkeakoulu vuoteen 2030 menneessä.

Korkeakoulutuksen kehittämisellä on erityinen paikka sydämessäni. Jamkin hallituksen puheenjohtajuus tarjoaakin ainutlaatuisen aitiopaikan koulutuksen, paikallisen yhteisön elinvoiman ja koko yhteiskunnan kehitykseen. Keskisuomalaisena kansanedustajana on suuri kunnia olla luotsaamassa ammattikorkeakouluamme yhdessä uuden rehtorin Vesa Saarikosken kanssa.

Kuluneen kevään aikana olen tavannut useita jamkilaisia sekä opiskelijakuntaa. Olen vaikuttunut henkilöstön osaamisesta ja omistautumisesta työhön. Myös opiskelijoiden motivaatio näkyy ja tuntuu. Jamkissa kehittyykin koko ajan laajempi joukko tulevaisuuden osaajia: Joka vuosi valmistuu yli 1500 opiskelijaa kahdeksalta eri alalta.

Olisi mahtava tutustua myös teihin muihin aikoinaan Jamkissa opiskelleisiin, jotka olette tätä nykyä työelämässä ympäri Suomen ja ulkomailla. Nyt on hyvä hetki liittyä mukaan kehittyvään alumnitoimintaan jakamaan tiiviitä työelämän suhteita. Alumnitoiminta on tärkeä myös nykyisille opiskelijoille. Sen avulla he pääsevät näkemään ja unelmoimaan, minne kaikkialle oma opinpolku voikaan johtaa.

Alumnitoiminnan myötä Jamk on entistäkin isompi ja vaikuttavampi yhteisö, jossa on ilo olla mukana tekemässä tulevaisuutta!

Bella Forsgrén
Jamkin hallituksen puheenjohtaja

Jamkin hallitus 2022

Forsgrén Bella, puheenjohtaja
Suomi Kimmo, varapuheenjohtaja
Nissinen Niilo, hallituksen jäsen
Arkko Vesa, hallituksen jäsen
Vähäpesola Jari, hallituksen jäsen
Manninen Antti, hallituksen jäsen
Kurkela Jouni, hallituksen jäsen
Saharinen Karo, JAMK, henkilöstön edustaja
Sillander Niklas, JAMKO, opiskelijoiden edustaja

Toimitusjohtaja Vesa Saarikoski toimii hallituksessa esittelijänä ja
hallintojohtaja Mikko R. Salminen sihteerinä.
Jyväskylän kaupungin nimeämänä controllerina toimii toimialajohtaja Eino Leisimo.