23.8.2021 9:00 - 24.8.2021 17:00

Soiden ennallistaminen: talkoot

Tervetuloa talkoisiin ennallistamaan soita Pylkönmäen Mäkelän kylälle!

Aika: 23.8.2021 9:00 - 24.8.2021 17:00
Paikka: Mäkelän kylä, Pylkönmäki
Kieli: Suomi
Tule talkoisiin! Teemme soiden ennallistamista Saarijärven reitin valuma-alueella, Mäkelän kylässä Pylkönmäellä: palautamme metsäojitetun korpikohteen vesitalouden patoamalla ojia henkilötyönä.
 
Tarkoitus ei ole saada vettä nousemaan koko alalle. Täsmäkohdille suunniteltujen patojen avulla veden pintaa saadaan nostettua mahdollisimman suurelle alueelle. Patoja on tarkoitus rakentaa useampia.
 
Talkooväki jaetaan 4 - 6 hengen ryhmiin, joista jokainen tekee padon merkitylle paikalle. Padon tekemiseen kuuluu ojan puhdistaminen kasvistosta, padon rungon tekeminen puutavarasta, padon tiivistäminen turpeella ja lopuksi padon maisemointi. Työkaluina ovat kuokka, saha ja leka, mutta puutavaran valmistelu pyritään tekemään ennakkoon valmiiksi.

Padot tulee tehdä kuivaan aikaan, mikä tuo oman haasteensa: kuiva maa voi olla kovaa, joten paalujen hakkaaminen voi olla työlästä.

Talkoolaisille järjestetään tarpeen mukaan kuljetus Saarijärven Tarvaalasta, ja talkooeväät tarjotaan. Voit osallistua vain toisena talkoopäivänä tai molempina. HUOM! Jos sinulla on lapio tai muita sopivia työkaluja, otathan varulta mukaan.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu viimeistään 31.7.2021, klikkaa tästä.

Lisätietoja

Nousiainen Hanna

Nousiainen Hanna

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505971166