23.8.2021 9:00 - 24.8.2021 17:00

Soiden ennallistaminen: talkoot

Tervetuloa talkoisiin ennallistamaan soita Pylkönmäen Mäkelän ympäristöarvometsään!

Aika: 23.8.2021 9:00 - 24.8.2021 17:00
Paikka: Mäkelän kylä, Pylkönmäki
Kieli: Suomi
Tule talkoisiin! Teemme soiden ennallistamista Saarijärven reitin valuma-alueella, Mäkelän ympäristöarvometsässä Pylkönmäellä: palautamme metsäojitetun korpikohteen vesitalouden patoamalla ojia henkilötyönä.
 
Tarkoitus ei ole saada vettä nousemaan koko alalle. Täsmäkohdille suunniteltujen patojen avulla veden pintaa saadaan nostettua mahdollisimman suurelle alueelle. Patoja on tarkoitus rakentaa useampia.
 
Talkooväki jaetaan 4 - 6 hengen ryhmiin, joista jokainen tekee padon merkitylle paikalle. Padon tekemiseen kuuluu ojan puhdistaminen kasvistosta, padon rungon tekeminen puutavarasta, padon tiivistäminen turpeella ja lopuksi padon maisemointi. Työkaluina ovat kuokka, saha ja leka, mutta puutavaran valmistelu pyritään tekemään ennakkoon valmiiksi.

Padot tulee tehdä kuivaan aikaan, mikä tuo oman haasteensa: kuiva maa voi olla kovaa, joten paalujen hakkaaminen voi olla työlästä.

Talkoolaisille järjestetään tarpeen mukaan kuljetus Saarijärven Tarvaalasta, ja talkooeväät tarjotaan. Voit osallistua vain toisena talkoopäivänä tai molempina. HUOM! Jos sinulla on lapio tai muita sopivia työkaluja, otathan varulta mukaan.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu viimeistään 15.8.2021, klikkaa tästä.

Tapahtuman taustalla on FRESHABIT LIFE IP, laaja luonnonsuojeluhanke, jossa ennallistamme sisävesiä kuten järviä, jokia ja puroja. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Aineiston sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai EASME ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.

kuva suosta

Lisätietoja

Nousiainen Hanna

Nousiainen Hanna

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358505971166