12.6.2019 10:00 - 12.6.2019 12:00

WIMMA Labin avoimet ovet

Tervetuloa mukaan WIMMA Labin avoimien ovien päivään! Tule tutustumaan WIMMA Labin toimintaan sekä keskustelemaan siellä toimivien tulevaisuuden osaajien kanssa.

Aika: 12.6.2019 10:00 - 12.6.2019 12:00
Paikka: Dynamo 3. kerros, D310 ja D311 Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä
Koulutustyyppi: ICT ala
Tapahtuman tyyppi: Yleisötapahtuma
Kieli: Suomi

Avoimet ovet ovat erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan WIMMA Labin osaajiin ja osaamisiin myös rekrytointimielessä!

Lisätietoja WIMMA Labista 

Aikataulu

Klo 10:00 - Käynnistys, kahvittelu sekä pullattelu
klo 10:15 - WIMMA Lab 2019 toiminnan esittely, tavoitteet ja haasteet
klo 10:45 - Demot ja ratkaisujen esittely
Tämän jälkeen vapaata keskustelua, tutkimista ja verkostoitumista!
Klo 12:00 - Lopetellaan

Päivän aiheita

  • GitLab DevSecOps CI/CD
  • Agile tuotekehitys
  • Tilannekuva- ja taistelujohtamisjärjestelmä
  • Startup-aihio serverless-arkkitehtuurilla
  • Google Cloud
  • IoT (internet of things)
  • Testausautomaatio
  • Skaalautuvat tietokannat
  • RPA (Robotic Process Automation), koneäly
  • Paikannusteknologia

Virtuaaliyritykset ja toimeksiannot

WIMMA Labiin virtuaaliyrityksissä opiskelijat ratkovat yritysten toimeksiantoja. WIMMA Labilaisilta löytyy osaamista erittäin laajasti DevSecOpsista soitonopetuksen kautta taistelujohtamisjärjestelmään sekä ohjelmointi-, kyberturvallisuus-, verkko- ja mediaosaamiseen.

Mysticons-virtuaaliyritys: DevSecOps

Ensimmäinen toimeksianto on DevSecOps, eli CI/CD-putkia muiden tiimien ohjelmistojen ketterään tuottamiseen, testaamiseen ja julkaisemiseen. Toinen toimeksianto käsittää Turtlebot 2 -robotille kehittävää toiminnallisuutta. Kolmantena “SYNTSA”, eli MIDI-pianolla sointujen opettamista avustava ja seuraava ohjelmisto opettajille ja oppilaille.

Overflow-virtuaaliyritys: Tilannekuva- ja tulenjohtojärjestelmän toteutus

Tuhannen hengen ja nelipäiväisen airsoft-tapahtuman tilannekuva- ja tulenjohtojärjestelmän toteutus. Mm. reaaliaikainen pelaajien seuranta, strategisten suunnittelu komentoportaalle ja tykistön tulenjohto. Järjestelmät kehitetään skaalautuvassa pilvipalvelussa, ja sitä pystyy käyttämään sekä pöytätietokoneen selaimessa, että älypuhelimessa.

Iotitude-virtuaaliyritys: Jonotuspalvelu

IoTitude rakentaa skaalautuvaa jonotuspalvelua käyttäen uusimpia, maailmallakin vasta vähän kokeiltuja teknologioita. Näihin kuuluvat mm. serverless-arkkitehtuuri sekä mobiililaitteille kohdennettu PWA-sovellus (Progressive Web Apps). Tavoitteena on valmistaa toimiva tuote puhelimille ja tableteille.

PengWin-virtuaaliyritys

PengWin Media luo sisältöä sosiaaliseen mediaan, markkinoi muita virtuaaliyrityksiä ja ylläpitää verkkosivuja. He luovat grafiikkaa ja suunnittelevat käyttöliittymiä. Pingut ovat sosiaalista porukkaa ja tekevät yhteistyötä muiden WIMMA Labin virtuaaliyritysten kanssa. He tekevät näkyväksi virtuaaliyritysten ja koko WIMMA Labin toiminnan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan ennakkoon linkistä tai suoraan marko.rintamaki@jamk.fi