Jyväskylän Urheiluakatemia (JUA) on urheilijan polun tukiverkosto kilpa- ja huippu-urheilu-uralle tähtääville nuorille. Tavoitteena on, että lahjakkaalla urheilijalla olisi mahdollisuus kehittyä ja menestyä urheilijana sekä opiskella joustavasti valmentautumisen ohella.

JAMK tukee huipulle tähtäävän akatemiaurheilijan opiskelua mahdollistamalla joustavat opintojen toteuttamistavat huippu-urheilun ehdoilla ja tarjoamalla opintojen ohjaajan palvelut jokaisessa JAMKin neljässä yksikössä.

Akatemiaurheilijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelun ja urheilun yhdistävä opintosuunnitelma, joka tehdään yhdessä opettajatutorin ja valmentajan kanssa. Suunnitelmaa seurataan ja päivitetään vuosittain järjestettävissä Jyväskylän Urheiluakatemian (JUA) seurantapalavereissa.

Lue lisää!

Urheilijan opinnot (15 op)

Urheilijan opinnot tarjoavat urheilijalle mahdollisuuden napata urheilijan arkea tukevia parhaita käytäntöjä talteen helposti - opinnot voi suorittaa joustavasti omaan tahtiin! Urheilijan opinnot ovat JAMKin ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ilmaisia.

HUOM! Urheilijaopinnot ovat saatavilla myös toisen asteen opiskelijoille. Voit lukea lisää toisen asteen opiskelijoille tarkoitetusta opintotarjonnasta ja ilmoittautumisesta täältä.

Urheiluakatemian opinnot Ilmoittaudu heti ja suorita opintoja joustavasti omaan tahtiisi Lue lisää ja ilmoittaudu

Urheilijoiden kokemuksia

”Mielestäni kurssi oli aivan mahtava. Kurssilta sai paljon uutta tietoa, mutta myös paljon vanhaakin tietoa muistin virkistämiseksi. Suuri osa tiedosta meni myös suoraan käyttöön omassa harjoittelussani ja elämässäni. Luennot olivat asiantuntevia ja keskustelua herättäviä, ja mielenkiintoisinta omasta mielestäni oli kuulla muiden urheilijoiden ongelmia ja ratkaisuja. Huomasin, että periaatteessa kaikilla meistä oli samat ongelmat, ja ns. vertaistuki oli huikeaa. Sain myös muilta urheilijoilta hyviä vinkkejä omaan tekemiseeni. ”

”Ennen kurssia tiesin jo, että minulla tulee olemaan kiireinen syksy ja talvi opintojen ja urheilun yhdistämisessä, mutta toisaalta kurssi vaikutti kiinnostavalta ja hyödylliseltä. Päätin kuitenkin ottaa kurssin ja näin jälkeenpäin voin todeta, että se oli hyvä valinta.”

”Kurssin aikana sain paljon uutta oppia ajankäyttöön ja kuormittumiseen/palautumiseen ja tulen käyttämään opittuja asioita tulevaisuuden työelämässä, sekä urheilussa.”

” Kaikki tehtävät tehtyäni kurssista jäi positiivinen kuva. Koen, että kurssilla tuli paljon hyödyllisiä asioita ja kurssi toimi itselleni aika lailla kuten etukäteen ajattelinkin. Kurssi siis tarjosi myös uusia asioita, mutta mielestäni suurin hyöty tuli siinä, että kurssilla niputettiin urheilijan elämään liittyviä asioita, joita on uran varrella tullut jo vastaan, mutta joihin ei kuitenkaan päivittäin tai edes kuukausittain tule keskityttyä. Tämän lisäksi kurssi oli mainio kurkistusikkuna korkeakoulumaailmaan ja tulee olemaan hyödyksi mahdollisia jatko-opintoja ajatellessa.”

Yhteystiedot

Urheilijan opintoihin 15 op liittyvissä asioissa ota yhteyttä Juuso Hassiin!

Hassi Juuso

Hassi Juuso

Tuntiopettaja, Visiting Lecturer
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
Ahonen Aila

Ahonen Aila

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358505921143
Näytä lisää
Immonen Heli-Riikka

Immonen Heli-Riikka

Opinto-ohjaaja, Study Counsellor
LIKE Hallinto, Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358405853272
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Ohjaan restonomi- ja tradenomiopiskelijoita (AMK & YAMK) erilaisissa haasteellisissa tilanteissa: opintojen jumitilanteet, elämäntilanne, oppimisen vaikeudet, hyvinvointiin liittyvät asiat, harkinnanvaraisella lisäajalla opiskelu... Varaa aika sähköisellä ajanvarausjärjestelmällä http://tinyurl.com/opoheliriikka. I
Toimialakokemus:
koulutus, tutkimus
Kuhanen Vesa

Kuhanen Vesa

Lehtori, Senior Lecturer
HYVI Kuntoutus- ja sosiaaliala, Rehabilitation and Social Studies
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358405263604
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Opinto-ohjaajana kohtaan sinun tuen tarpeet yksilöllisesti, tarvelähtöisesti ja sinun kokonaistilannetta kunnioittaen ammatillisesti. Reagoin suuremmitta viiveittä yhteydenottopyyntöihin. Kasvokkaisten tapaamisten rinnalla hyödynnän sujuvasti erilaisia sähköisiä yhteydenotto- ja keskustelukanavia. Olen sinua varten opintojen sujuvuuden ja opiskeluhyvinvoinnin asioissa. Varaa sähköisesti aika minulta: https://urly.fi/1cir Yksikön yrittäjyyskoordinaattorina kannustan, ideoin ja rikastan yhdessä sinun kanssasi oraalla olevaa halua kehittää yrittäjyysvalmiuksia tai hänen liikeideaa tai olemassa olevaa yritystoimintaan osana amk/yamk-tutkintoasi. Hyödynnän kummassakin toimessani osaavaa ja monialaista yhteistyöverkostoa ja pyrin löytämään parhaan mahdollisen tuen sinulle.
Tutkinnot:
KM, opinto-ohjaaja