Janne Paananen, Technology Manager, Critical Power Solutions, Eaton

Kansainvälisen sähkölaitealan asiantuntijalle liiketoimintaosaamista

"Vastaan työssäni Eatonin varmennetun sähkönsyötön eli UPS-laitteiden liiketoiminnasta Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueilla. Energialiiketoiminnan johtamisen YAMK-opinnoissa kehitin liiketoimintaosaamista."

Janne Paananen opiskelee energialiiketoiminnan johtamisen YAMK-tutkintoa JAMKissa ja työskentelee kansainvälisellä Eatonilla teknologiajohtajana.

Eaton on monialainen teollisuusyritys, joka valmistaa varmennettuun sähkönsyöttöön (UPS) liittyviä sähkölaitteita kriittisiin kohteisiin, kuten datakeskuksiin ja sairaaloihin. Suomessa yritys valmistaa myös energiavarastoratkaisuja. Janne Paanasen tehtävänä on tukea yrityksen UPS-laitteisiin liittyvää liiketoimintaa Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella. Lisäksi hän tukee muuta johtoa teknisissä asioissa ja miettii tulevaisuuden ratkaisuja.

"Viimeiset viisi vuotta olen ollut luomassa ja pilotoimassa teknisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat datakeskusten sähkönsyöttöinfran (UPS-laitteet ja akustot) hyödyntämisen sähköverkon tukemiseen ja erityisesti nopeaan taajuussäätöön. Nopea taajuussäätö auttaa ratkaisemaan alhaisen inertian aiheuttamia ongelmia sähköverkossa, jossa on paljon uusiutuvaa energiaa, kuten tuulivoimaa", Janne kertoo.

Kokemusta energia-alasta sekä kouluttajana että opiskelijana

Työssään Janne on tottunut pitämään luentoja UPS-teknologiasta eri oppilaitoksissa sekä kouluttamaan kansainvälisiä konsultteja ja suunnittelijoita etenkin Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Lisäksi hän tuottaa teknisiä artikkeleita ja osallistuu seminaareihin sekä datakeskusten ja kiinteistöjen UPS-asennuksiin liittyvään kansainväliseen standardisointiin.

JAMKissa hän on pitänyt luentoja sähkö- ja automaatiotekniikan ja ICT-alan opiskelijoille UPS-laitteista ja varmennetusta sähkönsyötöstä jo seitsemänä vuonna. 2019 syksyllä hän vieraili energialiiketoiminnan johtamisen kurssilla kertomassa datakeskusten hyödyntämisestä sähköverkon tukemisessa.

"Ajatus YAMK-tutkinnon suorittamisesta kehkeytyi tuossa samalla, koska kurssi liittyi suoraan aihepiireihin, joiden parissa olin työskennellyt useamman vuoden", hän kertoo.

Tulevaisuuden energiaratkaisujen sekä johtamisen opit innostivat

YAMK-opinnoista Jannea kiinnostivat erityisesti Tulevaisuuden energiaratkaisut ja liiketoiminta -opintojakso sekä CESIM liiketoiminnan johtamisen simulaatioharjoitus. Koulutus sopii Jannen mielestä erityisesti heille, joita kiinnostaa energiamurros ja siihen liittyvät ratkaisut sekä YAMK-tutkinnon suorittaminen. "Ylempää korkeakoulututkintoa voidaan pitää etuna, jos ja kun tuotan teknisiä artikkeleita erilaisiin, esimerkiksi vertaisarvioituihin, julkaisuihin", hän vakuuttaa.

"Opintojen painopiste on kuitenkin johtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, mikä on myös hyvä muistaa", hän jatkaa. Johtamisen harjoitustehtävien avulla hän on käynyt läpi yrityksen prosesseja ja toimintatapoja ja sitä, miten niitä voidaan toteuttaa globaalissa yrityksessä kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Energialiiketoiminnan johtamisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto on uudistunut kestävän energian tutkinnoksi.

 

Toimitus: Leena Suomi

Kiinnostuitko? Kestävä energia, insinööri (ylempi AMK) Lue lisää

Jaa

Takaisin