Opi suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan rakennusprojekteja asiakaslähtöisesti! Opinnot antavat sinulle valmiudet talonrakentamisen rakennesuunnittelun ja rakennustuotannon tehtäviin. Rakennusalan asiantuntijana johdat ja suunnittelet rakentamiseen ja kiinteistöön liittyviä asioita. Koulutus toteutetaan päiväopintoina.

Valmistu rakennustekniikan kansainvälisiin esimies- ja asiantuntijatehtäviin

Opi suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan rakennusprojekteja asiakaslähtöisesti! Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörinä pystyt toimimaan esimies- ja asiantuntijatehtävissä rakennustekniikan kansainvälisessä toimintaympäristössä. Ymmärrät liiketoiminnan kokonaisuuden ja osaat tehdä päätöksiä kokonaisvaltaisesti tekniset, taloudelliset että kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden.

Kun olet kartuttanut työkokemusta, pystyt toimimaan joko työmaan vastaavana työnjohtajana poikkeuksellisen vaativassa kohteessa tai kohteen päärakennesuunnittelijana vaativassa kohteessa rungon materiaalista riippumatta.

Hae keväällä, aloita syksyllä 2022

Hae rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööritutkintoon korkeakoulujen kevään yhteishaussa Opintopolku.fi:ssä 16. - 30.3.2022. Opinnot alkavat syksyllä 2022!

 

Opintojen sisältö ja toteutus

Perusopintoina opiskelet talonrakentamista, korjausrakentamista, kiinteistönpitoa, projektin hallintaa ja kestävän kehityksen rakentamista. Suuntautumisena voit valita joko talonrakennuksen rakennesuunnittelun tai talonrakennuksen tuotannonohjauksen.

Opiskelu sisältää luentoja, tiimi- ja projektitöitä, laboratoriotöitä, verkko-opintoja sekä tenttejä. Opintoihin kuuluu rakennusalan yrityksissä suoritettava harjoittelu, joka on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Harjoittelu suoritetaan kolmessa osassa ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden keväällä.

Opiskelu edellyttää kiinnostusta rakentamiseen.

Insinööri (AMK), 240 op

 • matematiikan ja fysiikan perusteet insinööreille 15 op
 • matematiikan ja luonnontieteiden soveltaminen rakennustekniikassa
 • rakennustekniikan perusteet 19 op
 • Pohjarakennus ja betonirakentaminen 15 op
 • Rakennusfysiikka 15 op
 • Rakennustuotannon perusteet 20 op
 • Rakennesuunnittelun perusteet 25 op
 • Rakennustuotannon syventävät opinnot 0-20 op
 • Rakennesuunnittelun syventävät opinnot 0-20 op
 • Harjoittelu 1 + 2 + 3, yht. 30 op
 • tutkimuksellinen kehittämistoiminta 20 op, sis. opinnäytetyö
 • Future Factory 15 - 53 op
 • opiskelija ja hyvinvointi 5 - 48 op

Lue lisää opetussuunnitelmasta

 

Mitä valmistunut insinööri tekee?

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikasta valmistuneena insinöörinä sinulla on laaja työkenttä. Voit toimia yksityisellä ja yhteiskunnallisella sektorilla. Tehtäväkenttänä on suunnittelu, rakentaminen, rakennuttaminen, ylläpito sekä yhteiskunnalliset ohjaus- ja valvontatehtävät. Kaikilla osa-alueilla tehtävät jakaantuvat insinöörin perustehtävistä ylempiin johtotehtäviin.

Opintojesi aikana voit tehdä valintoja suunnittelun ja tuotannon ohjauksen välillä. Vaikka opetuksemme keskittyy talonrakentamiseen, useat työllistyvät myös yhdyskuntatekniikan toimiin, kuteen maanrakennukseen. Rakentamisen työmarkkinoilla on  kysyntää rakennusinsinööreistä.

Tehtävänimikkeitä

 • Suunnitteluinsinööri (rakennus)
 • Rakennusinsinööri
 • Työnjohtaja (rakennus)
 • Tarkastusinsinööri (rakennus)
 • Tuotantoinsinööri (rakennus)
 

Hakuohjeet 2022

Kuinka haetaan päivätoteutukseen?

 

Opiskelijatarinat

Inka Åkerlund

Inka Åkerlund, rakennustekniikan opiskelija

"Arkeeni kuuluu tällä hetkellä kouluhommia ja koriksen peluuta. Opiskelen JAMKissa rakennustekniikkaa nyt toista vuotta. Aloitin opinnot avoimen polkuopinnoissa, nyt olen tutkinto-opiskelijana. Urheilu JBA:n riveissä onnistuu mainiosti opintojen ohella."

Lue lisää
 

Lisätietoja koulutuksesta

Lähdesmäki Pekka

Lähdesmäki Pekka

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka, Logistics
Teknologia, School of Technology
+358504471230
Näytä lisää
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla
 

Aiheeseen liittyvää

Tekniikan ala

Opiskele AMK- tai YAMK-insinööriksi tai valitse muu itseäsi kiinnostava kokonaisuus tai vaikkapa vain yksi opintojakso avoimen amk:n tarjonnasta. Meiltä valmistuneet osaavat suunnitella, johtaa ja kehittää ympäristöään luovasti uusia ratkaisuja etsien.

Tekniikan alan tunnus

Tekniikan ala avoimessa

Haluaisitko syventää tietojasi ja taitojasi tekniikan alalla? Avoiman AMK:n opinnot soveltuvat sinulle, joka aiot hakea insinööriopiskelijaksi tai haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista tai yleissivistystäsi. Monipuoliset laboratorio- ja oppimisympäristömme tekevät oppimisesta käytännönläheistä myös avoimen amk:n opintojen kautta.

Miksi JAMK?

Haluatko seurata muiden jälkiä vai luoda oman polkusi? JAMKissa sinusta tulee asiantuntija, joka on valmis huomisen haasteisiin. Tervetuloa JAMKiin. Meillä luovuudelle ei laiteta rajoja, vaan ne rikotaan.

Näytä lisää