Opiskelijatarina: Sami Snellman, Posti, logistiikan AMK-insinööriopiskelija

Sami työskenteli kesän Postin kuljetussuunnittelijana

"Työni kuljetusten parissa alkoi kesätöistä, jolloin työskentelin Postin runkokuljetusten vakioverkon kuljetussuunnittelijan kesäsijaisena. Järjestelin asiakkaiden ajovuoroja sekä kuormia koko Suomen mittakaavassa ja puhuin paljon puhelimessa. Pidin yhteyttä asiakkaiden ja kuljettajien kanssa, jotta kuljetukset sujuisivat mahdollisimman sujuvasti ja kustannustehokkaasti. Kontaktointi ja myyntityö asiakkaiden parissa oli tosi innostavaa."

Sami Snellman on työskennellyt Postilla jo yhteensä 15 vuotta. Uransa hän aloitti tuotantotehtävissä, mutta siirtyi kesällä 2018 kuljetusten pariin Postin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kumppanuussopimuksen kautta. Sami opiskelee JAMKissa logistiikkaa, ja työskenteli kesän Postin Jyväskylän terminaalilla kuljetussuunnittelijan tuuraajana.

"Työni kuljetusten parissa alkoi kesätöistä, jolloin työskentelin Postin runkokuljetusten vakioverkon kuljetussuunnittelijan kesäsijaisena. Käytännössä järjestelin tiettyjen asiakkaiden ajovuoroja sekä kuormia koko Suomen mittakaavassa ja puhuin paljon puhelimessa. Pidin yhteyttä asiakkaiden ja kuljettajien kanssa, jotta kuljetukset sujuisivat mahdollisimman sujuvasti ja kustannustehokkaasti. Kontaktointi ja myyntityö asiakkaiden parissa oli tosi innostavaa", Sami valottaa työnkuvaansa.

Työssään Sami piti eniten sen haastavuudesta ja vastuusta. Kesä tuntui kuluvan kuin siivillä mielenkiintoisen työn parissa ja alussa työt seurasivat hieman myös kotiin, kun työ tuntui vievän miehen kokonaisvaltaisesti mennessään. Huikea työyhteisö ja osaavat kollegat saivat Samin jaksamaan töissä hyvin ja myös tekemään parhaansa.

"Sain paljon oppia käytännön työntekemisestä ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä. Jyväskylän terminaalilla jokainen teki vähän omanlaista työtä, mutta kaikilla oli yhteinen päämäärä ja minut otettiin kivasti osaksi työporukkaa", Sami kehuu työyhteisöään.

Sami työskentelee Postilla mahdollisesti kuljetussuunnittelijana myös jatkossa tuurausten ja kesätöiden muodossa. Työkuvioista huolimatta Sami aikoo jatkaa opintonsa loppuun JAMKissa ja valmistua alkuperäisen suunnitelman mukaisesti logistiikkainsinööriksi.

Kuljetussuunnittelijan työt sopivat Samille niin hyvin, että hän voisi työskennellä samanlaisissa tehtävissä myös valmistuttuaan. Hyvin alkanut työura Postilla on hyvä pohja, josta ponnistaa tulevaisuuteen.

 

 

Kiinnostuitko? Lue lisää logistiikkainsinöörin AMK-tutkinnosta Lue lisää
Takaisin