Ilkka Turunen, Field CTO, Sonatype, JAMKin alumni

Englanninkielisestä tutkinnosta hyötyä monikansallisessa teknonologiakentässä

"Englanninkielinen koulutusohjelma antaa laajat taidot työskennellä nykymaailman monikansallisessa teknologiakentässä. Ohjelmistoala on perusteiltaan kansainvälistä, ja nykyinen etätyöskentelytrendi nopeuttaa tätä kehitystä."

Ilkka Turunen opiskeli ohjelmistotekniikan insinööriksi vuosina 2007 - 2011 JAMKissa. Ilkka suoritti opintoihin kuuluvan työharjoittelunsa Cloud Software Program -nimisessä kansallisessa tutkimusohjelmassa. Työharjoittelussa hän tutki pilvipalveluita.

Ilkka muistelee opintoja hyvillä mielin. Erityisesti ohjelmoinnin perusteet ja projektiopinnot (nykyään WIMMALab) ovat jääneet hänen mieleensä. Käytännön oppiminen on erityisen tärkeää ICT-alalla, sillä ala on yhtä paljon palveluiden ja käytänteiden käyttöä kuin itse ohjelmointia.

Opinnot antoivat hyvän ja laajan pohjan ymmärtää sekä uusia suuntauksia ohjelmistoalalla sekä vakaan ohjelmointitaitoperustan, jolla rakentaa laaja-alaisesti palveluita. Ilkka toteaa, että olisi valinnut englanninkielisen koulutusohjelman, jos se olisi ollut tarjolla insinöörikoulutuksena hänen aikanaan. Ilkan mielestä opiskelemalla englanniksi oppii myös tärkeitä vuorovaikutustaitoja, joista on hyötyä uralla kuin uralla.

Nykyään Ilkka työskentelee Sonatype -teknologiayrityksessä nimikkeellä Field Chief Technology Officer (Field CTO) Lontoossa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa ratkaisuarkkitehtiryhmän johtaminen ja asiakkaiden teknisten vaatimuksien edustaminen tuoteryhmälle.

Kiinnostuitko? Lue lisää Information and Communication Technology -tutkinnosta Lue lisää
Takaisin