Kiinnostaako tekoälyn ja data-analytiikan hyödyntäminen ja soveltaminen käytännössä? Koulutuksessa opit valitsemaan ja käyttämään oikeita menetelmiä oikeassa ympäristössä oikeaan dataan. Pystyt suunnittelemaan, kehittämään ja toteuttamaan tekoälyä ja data-analytiikkaa hyödyntäviä projekteja. Jos olet insinööri (AMK) ja sinulla on jo ohjelmointiosaamista, hae!

Valmistu tekoälyn ja data-analytiikan asiantuntijaksi

Artificial Intelligence and Data analytics YAMK-koulutuksessa opit ymmärtämään tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuuksia ja  soveltamiskohteita. Ymmärrät datan laadun ja datastrategian merkityksen ja osaat huomioida tekoälyn etiikan.

Opit suunnittelemaan, kehittämään ja toteuttamaan tekoälyä ja data-analytiikkaa hyödyntäviä projekteja erilaisiin reaalimaailman haasteisiin. Opit arvioimaan käytettävien menetelmien toimivuutta ja valmistuttuasi osaat käyttää oikeita menetelmiä oikeassa ympäristössä oikeaan dataan.

Opit samalla alan englanninkielisen terminologian ja pääset verkostoitumaan eri aloilla toimivien kollegoidesi kanssa.

 

Opiskele tekoälyn ja data-analytiikan soveltamiskohteita ja menetelmiä

Opintojen sisältö

Opintojesi sisältöinä on mm. tekoälyn ja data-analytiikan potentiaaliset soveltamiskohteet, data-analytiikan, koneoppimisen ja neuroverkkomenetelmät ja matemaattiset mallit niiden taustalla. Lisäksi tiedät dataan liittyvät tietosuoja-asetukset, laadulliset vaatimukset ja eettiset näkökulmat.

Opit löytämään oikeat menetelmät erilaisille datajoukoille ja ongelmien ratkaisemiseksi. Käytettyjen menetelmien toimivuuden arviointi on oleellinen osa menetelmien soveltamista.

YAMK-tutkinto on aikuiskoulutusta

Ylemmät AMK-tutkinnot ovat aikuisille suunnattuja tutkintokoulutuksia, jonka voit suorittaa töiden ohessa. Usein opinnäytetyön aiheeksi muotoutuu jokin työssä havaitun haasteen tai ilmiön tutkiminen.

Koulutus toteutetaan monimuotona: opiskelet osan ajan itsenäisesti ja tapaat ryhmäsi kontaktipäivinä kerran kuussa. Koulutuksessa hyödynnetään myös verkko-opetusta. Insinöörin YAMK-tutkinnon suorittaminen vie yleensä 1 - 2 vuotta.

Koulutuksen opetuskieli on englanti.

 

Master of Engineering, 60 op

Expert Core Competence

 • Artificial Intelligence, 5 credits  
 • Data Analytics, 5 credits 
 • Machine Learning, 5 credits 
 • Deep Learning and Neural Networks, 5 credits 
 • Master’s Thesis, 30 credits 

Shared Master Competence

 • Research and Development, 5 credits (preferred) 
 • or Management, 5 credits 

Compulsatory Competence

 • Elective Master’s Degree Level studies, 5 credits 


Tutustu opintojaksoihin tarkemmin

 

Mitä valmis asiantuntija tekee?

Tutkinto-ohjelmasta valmistuneena voit toimia erilaisissa ICT-tehtävissä, joissa pääset suunnittelemaan, kehittämään ja myös toteuttamaan tekoälyn ja data-analytiikan osaamista vaativia projekteja. Valmistuneet voivat toimia eri alojen yrityksissä tai julkisorganisaatioissa. Tehtävissä korostuvat datan hallintaan liittyvien haasteiden ratkaiseminen tekoälyä hyödyntämällä.

 

Tehtävänimikkeitä

YAMK-tutkinnon suorittaneena voisit toimia esim. näissä tehtävissä

 • Data scientist
 • Data analyst
 • Data engineering
 • AI specialist
 • Business Analyst
 • Machine learning engineer

Satu Korhonen, Fellowmind Finland

"On tehtävä valintoja, kun on työ ja perhe. Opiskelu vaatii suunnitelmallisuutta ja päämäärätietoisuutta."

Lue lisää

Opinnäytetyö YAMK-tutkinnossa

Opinnäytetyössä pääset kehittämään ja osoittamaan kykysi soveltaa tutkimustietoa sekä käyttämään valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Sen tarkoitus on valmentaa itsenäiseen ja vaativaan asiantuntijatyöhön. Se voi olla työelämää palveleva projekti, soveltava tutkimus tai kehitystehtävä. 

Mitä YAMK-opiskelu maksaa?

YAMK-tutkinto-ohjelmassa ei ole lukukausimaksuja suomalaisille tai muiden EU- tai ETA-maiden kansalaisille. Opiskelijana sinulla on monia etuja. Saat esim. käyttää opiskeluterveydenhuollon palveluja Jyväskylässä, voit ruokailla opiskelijaruokaloissamme edullisesti sekä voit saada taloudellista tukea opintoihisi.

Lue lisää käytännön asioista

YAMK-tutkinto

YAMK-tutkinto on ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka soveltuu insinöörin AMK-tutkinnon jatkotutkinnoksi. Se on laajuudeltaan 60 opintopistettä, jonka voi suorittaa n. 1-2 vuodessa. Master of Engineering on Insinööri (YAMK) -tutkinnon englanninkielinen nimi. Tutkinnon voi suorittaa työn ohessa.

Lue lisää YAMK-tutkinnoista

 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen 2022

Opintopolku.fi Hakuaika 5. - 19.1.2022 klo 15 saakka Hae nyt!
 

Ota yhteyttä

Lisätietoja koulutuksesta antaa tutkintovastaava Mika Rantonen sekä hakemisessa sinua ohjaa hakijapalvelut(at)jamk.fi

Rantonen Mika

Rantonen Mika

Yliopettaja, Principal Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358407167269
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla
 

Aiheeseen liittyvää

Innostu ja kehity ICT-osaajaksi!

ICT-alalle voit opiskella insinööri- ja tradenomikoulutuksessa. ICT-alan insinööriksi voit valmistua media-, ohjelmisto- ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmista, joiden painopisteenä on teknologinen osaaminen. Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmassa voit suorittaa tradenomitutkinnon pelinkehityksen näkökulmasta.

Tekoäly ja data-analytiikka

Tekoäly ja data-analytiikka

Sovellamme tekoälyn ja data-analytiikan avoimeen lähdekoodiin perustuvia tuotteita todellisiin yrityselämän haasteisiin ja ongelmiin tai muihin mielenkiintoisiin tapauksiin.

Aikuiskoulutus

Oman osaamisen jatkuva kehittäminen on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Huippuosaamisella on kysyntää ja oppiminen elinikäistä. JAMK on uuden sukupolven korkeakoulu, joka päivittää osaamisesi huomisen tarpeisiin. Voit suorittaa opintoja sekä verkossa että paikan päällä, juuri niin kuin sinulle sopii. Koska opiskelutoverisi ovat oman alansa asiantuntijoita, kehität uutta oppiessasi samalla työelämäverkostojasi.

Näytä lisää