Opi suunnittelemaan, kehittämään, toteuttamaan ja hallitsemaan kyberturvallisuuteen liittyvät teknologisia ratkaisuja. Opiskele englanninkielinen Master-tason tutkinto kyberturvallisuudesta ja valmistu alan asiantuntijaksi!

Opi suunnittelemaan, kehittämään, toteuttamaan ja hallitsemaan kyberturvallisuuteen liittyvät teknologiset ratkaisut

Opintojesi jälkeen sinulla on ymmärrys kyberturvallisuuden hallinnasta, teknisesti implementaatiosta, auditoinnista, standardoinnista ja lainsäädännöstä.  Osaat suunnitella, kehittää, toteuttaa ja hallita kyberturvallisuuteen liittyviä teknologisia ratkaisuja realistisissa yritysympäristöissä. Opit testaamaan ja auditoimaan käyttöönotetut ratkaisut. Sinulla on tieto- ja taito puolustautua oikeassa ympäristössä kyberturvallisuuteen kohdistuvia hyökkäyksiä vastaan.

Kyberturvallisuus koskee yrityksiä ja organisaatioita, joiden liiketoiminta on riippuvainen tietoteknisten ympäristöjensä toimivuudesta. Alati automatisoituvassa, digitalisoituvassa ja tietotekniikkaan nojautuvassa yhteiskunnassa kyberturvallisuus koskettaa yhä useampia.

 

Kyberturvallisuuden hallintaa, auditointia, standardeja ja lakia

Kyberturvallisuuden englanninkielisessä YAMK-insinöörikoulutuksessa opit kyberturvallisuuden hallintaa, auditointia, standardointia ja lainsäädäntöä. Opit käytännön tietoteknistä koventamista realistisessa ympäristössä sekä testaamaan ja auditoimaan käyttöönotetut ratkaisut. Opit myös puolustamaan yrityksen IT-järjestelmiä niihin kohdistuvilta hyökkäyksiltä.

 

Master of Engineering, 60 op

Expert Core Competence

  • Security Management in Cyber Domain, 5 credits  
  • Cyber Security Implementation in Practice, 5 credits 
  • Auditing and Testing Technical Security, 5 credits 
  • Cyber Security Exercise, 5 credits 
  • Master’s Thesis, 30 credits 

Shared Master Competence

  • Research and Development, 5 credits (preferred) 
  • or Management, 5 credits 

Compulsatory Competence

  • Elective Master’s Degree Level studies, 5 credits 

Tutustu opintojaksoihin

Monimuoto-opintoja aikuisille - tapaa ryhmäsi kerran kuussa

Koulutukseen otetaan 20 opiskelijaa. Koulutus on monimuotoista, jolloin oppitunnit pidetään viikonloppuisin, yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Koulutus on suunniteltu siten, että se on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa töiden ohessa. 

Harjoitustehtävät tehdään kyberharjoitusympäristössämme (Realistic Global Cyber Environment – RGCE). Ympäristöä päivitetään ajankohtaisilla tutkimus- ja kehityshankkeilla ja vastaamaan teollisuuden kehitystä.  

Opiskelukieli on englanti.

Lähipäivät Jyväskylässä tai Helsingissä

Opetus toteutetaan viikonloppuisin Jyväskylässä ja mikäli hakijoita on riittävästi, perustamme toisen opetusryhmän Helsinkiin. Valintakoehaastatteluissa kysymme toivettanne ryhmän sijoituspaikasta. 

Kokemuksia kyberturvallisuuden YAMK-koulutuksesta

Studying a Master's Degree in Cyber Security at JAMK

What is it like to study Cyber Security? What got Lasse interested in this programme? What kind of exercises does the programme contain? The video is in English.

Voit katsoa videon myös täältä »

Tarmo kertoo opiskelustaan

TeliaSoneran ICT-arkkitehti Tarmo Hassinen opiskelee JAMKissa kyberturvallisuuden asiantuntijaksi. Minkälaista opiskelu Cyber Security YAMK:ssa on ollut. Keille hän suosittelisi koulutusta?

Voit katsoa videon myös täältä »

Mikä on Cyber Security YAMK?

IT-instituutin nykyinen johtaja Mika Karjalainen kertoo Cyber Security YAMK-ohjelmasta. Mitä ja miten siinä opiskellaan, ja kenelle sitä suositellaan? Huomaa, että opintojaksoja on päivitetty 2019.

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Mikko Vatanen, Information Technology, Cyber Security

"Koulun tarjoama opetus ei ole kaikki mitä opiskelusta saa irti vaan kanssaopiskelijoiden kertomukset ja näkökulmat laittavat myös ajattelemaan asioita eri tavalla. Omasta ympäristöstä irrottautuminen hetkeksi ja sen tarkastelu ulkopuolelta parantaa myös omaa työn laatua."

Lue lisää

Teemu Simovaara, Information Technology, Cyber Security

"Uskon, että tutkinto-ohjelma tarjoaa tärkeää osaamista IT-alan ammattilaisille. Miltei kaikki yhteiskunnan toiminnot perustuvat nykyään tietotekniikkaan, joten sen luotettavuus ja toimintavarmuus on ensiarvoisen tärkeää. Opinnoista jäi käteen paljon mielenkiintoisia asioita ja uusia kontakteja eri puolelle Suomea. Opiskelu on mainio tapa verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa."

Lue lisää
 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen 2020

Opintopolku.fi Hakuaika 7. - 20.1.2021 klo 15.00 Hae!
 

Lisätietoja

Saharinen Karo

Saharinen Karo

Lehtori, Senior Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358504104415
Karjalainen Mika

Karjalainen Mika

Johtaja IT-instituutti, Director Institute of Information Technology
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358405748012

Aiheeseen liittyvää

Innostu ja kehity ICT-osaajaksi!

ICT-alalle voit opiskella insinööri- ja tradenomikoulutuksessa. ICT-alan insinööriksi voit valmistua media-, ohjelmisto- ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmista, joiden painopisteenä on teknologinen osaaminen. Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmassa voit suorittaa tradenomitutkinnon pelinkehityksen näkökulmasta.

Ylempi AMK-tutkinto

Uralla eteenpäin? Valitse ylempi ammattikorkeakoulututkinto. YAMK syventää ammatillista osaamistasi ja asiantuntijuuttasi. Verkostoidu, kansainvälisty ja hyödynnä laaja opintotarjonta. Opintoja voit suorittaa joustavasti - jopa kokonaan verkossa.

Aikuiskoulutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on runsaasti aikuiskoulutuksia, tutkinnoista lyhyempiin päivityksiin. Opiskele ammattikorkea- tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto, jolla on oikeaa imua työmarkkinoilla. Aikuiskoulutuksemme on suunniteltu siten, että voit opiskella töiden ohella. Tutustu ajankohtaisiin aikuiskoulutuksiin ja lähde rohkeasti urallasi eteenpäin. 

Näytä lisää