jamk.fi

Koulutuksen tavoitteena on vastata kyberturvallisuuden kasvaviin haasteisiin.

Opintojesi jälkeen sinulla on ymmärrys kyberturvallisuuden hallinnasta, teknisesti implementaatiosta, auditoinnista, standardoinnista ja lainsäädännöstä.  Osaat suunnitella, kehittää, toteuttaa ja hallita kyberturvallisuuteen liittyviä teknologisia ratkaisuja realistisissa yritysympäristöissä. Opit testaamaan ja auditoimaan käyttöönotetut ratkaisut. Sinulla on tieto- ja taito puolustautua oikeassa ympäristössä kyberturvallisuuteen kohdistuvia hyökkäyksiä vastaan.

Kyberturvallisuus koskee yrityksiä ja organisaatioita, joiden liiketoiminta on riippuvainen tietoteknisten ympäristöjensä toimivuudesta. Alati automatisoituvassa, digitalisoituvassa ja tietotekniikkaan nojautuvassa yhteiskunnassa kyberturvallisuus koskettaa yhä useampia.

Opintojen sisältö

Kyberturvallisuuden englanninkielisessä YAMK-insinöörikoulutuksessa opit kyberturvallisuuden hallintaa, auditointia, standardointia ja lainsäädäntöä. Opit käytännön tietoteknistä koventamista realistisessa ympäristössä sekä testaamaan ja auditoimaan käyttöönotetut ratkaisut. Opit myös puolustamaan yrityksen IT-järjestelmiä niihin kohdistuvilta hyökkäyksiltä.

 

Master of Engineering, 60 op

Opintojen laajuus on 60 opintopistettä (ECTS, credits). Opintosi muodostuvat näin:

Yhteinen Master-osaaminen

  • Tutkimus ja kehittämistoiminta, 5 op (suositeltu) 
    tai Uudistuva johtaminen, 5 op

Asiantuntijan ydinosaaminen

  • Security Management in Cyber Domain, 5 op
  • Auditing and Testing Technical Security, 5 op
  • Cyber Security Implementation in Practice, 5 op
  • Cyber Security Exercise, 5 op
  • Opinnäytetyö, 30 op 

Täydentävä osaaminen

  • Vapaasti valittavat Master -tason opinnot, 5 op 

Opinnäytetyö on työelämää palveleva tutkimus- ja / tai kehittämishanke, jolla on selkeästi käytäntöön soveltava luonne ja urakehitystäsi tukeva tehtävä. Opinnäytetyön avulla osoitat kykysi soveltaa tutkimustietoa. Käytät valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Osoitat valmiutesi itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.

Tutustu opintojaksoihin

Tarmo kertoo opiskelustaan

TeliaSoneran ICT-arkkitehti Tarmo Hassinen opiskelee JAMKissa kyberturvallisuuden asiantuntijaksi. Minkälaista opiskelu Cyber Security YAMK:ssa on ollut. Keille hän suosittelisi koulutusta?

Voit katsoa videon myös täältä »

Mikä on Cyber Security YAMK?

IT-instituutin nykyinen johtaja Mika Karjalainen kertoo Cyber Security YAMK-ohjelmasta. Mitä ja miten siinä opiskellaan, ja kenelle sitä suositellaan? Huomaa, että opintojaksoja on päivitetty 2019.

Voit katsoa videon myös täältä »

Valmistuneiden kokemuksia

Mikko Vatanen, Information Technology, Cyber Security

"Koulun tarjoama opetus ei ole kaikki mitä opiskelusta saa irti vaan kanssaopiskelijoiden kertomukset ja näkökulmat laittavat myös ajattelemaan asioita eri tavalla. Omasta ympäristöstä irrottautuminen hetkeksi ja sen tarkastelu ulkopuolelta parantaa myös omaa työn laatua."

Lue lisää

Teemu Simovaara, Information Technology, Cyber Security

"Uskon, että tutkinto-ohjelma tarjoaa tärkeää osaamista IT-alan ammattilaisille. Miltei kaikki yhteiskunnan toiminnot perustuvat nykyään tietotekniikkaan, joten sen luotettavuus ja toimintavarmuus on ensiarvoisen tärkeää. Opinnoista jäi käteen paljon mielenkiintoisia asioita ja uusia kontakteja eri puolelle Suomea. Opiskelu on mainio tapa verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa."

Lue lisää

Pääsyvaatimukset ja hakeminen 2020

Lähipäivät Jyväskylässä tai Helsingissä

Opetus toteutetaan viikonloppuisin Jyväskylässä ja mikäli hakijoita on riittävästi, perustamme toisen opetusryhmän Helsinkiin. Valintakoehaastatteluissa kysymme toivettanne ryhmän sijoituspaikasta. 

Saharinen Karo

Saharinen Karo

Lehtori, Senior Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358 50 410 4415
Karjalainen Mika

Karjalainen Mika

Johtaja IT-instituutti, Director Institute of Information Technology
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358 40 574 8012

Aiheeseen liittyvää

Innostu ja kehity ICT-osaajaksi!

ICT-alalle voit opiskella insinööri- ja tradenomikoulutuksessa. ICT-alan insinööriksi voit valmistua media-, ohjelmisto- ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmista, joiden painopisteenä on teknologinen osaaminen. Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmassa voit suorittaa tradenomitutkinnon pelinkehityksen näkökulmasta.

Ylempi AMK-tutkinto

Onko sinulla jo AMK-tutkinto? Päästäksesi urallasi eteenpäin, suorita ylempi ammattikorkeakoulututkinto! Voit työskennellä AMK-tutkintosi mukaisella alalla tai tehdä uraasi uudella alalla. YAMK syventää ammatillista osaamistasi ja asiantuntijuuttasi. Se on ylempi korkeakoulututkinto, joka vastaa yliopiston maisteritutkintoa.

Aikuiskoulutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on runsaasti aikuiskoulutuksia, tutkinnoista lyhyempiin päivityksiin. Opiskele ammattikorkea- tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto, jolla on oikeaa imua työmarkkinoilla. Aikuiskoulutuksemme on suunniteltu siten, että voit opiskella töiden ohella. Tutustu ajankohtaisiin aikuiskoulutuksiin ja lähde rohkeasti urallasi eteenpäin. 

Näytä lisää