Opiskele AMK- tai YAMK-insinööriksi tai valitse muu itseäsi kiinnostava kokonaisuus tai vaikkapa vain yksi opintojakso avoimen amk:n tarjonnasta. Meiltä valmistuneet osaavat suunnitella, johtaa ja kehittää ympäristöään luovasti uusia ratkaisuja etsien.

Insinööri (YAMK) on insinöörin jatkotutkinto

YAMK-tutkinnolla syvennät asiantuntijuuttasi ja pääset perehtymään itseäsi kiinnostavaan aiheeseen. Voit hakea, kun sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto, kuten insinööri (AMK), sekä vähintään 2 vuotta alan työkokemusta. Voit hakea myös alan opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, jolloin hakukelpoisuutesi tarkistetaan.

YAMK antaa saman pätevyyden kuin yliopiston maisterikoulutus. Insinööri YAMK-tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä, ja sen suoritat n. 1 - 2 vuodessa työn ohessa. Tarkemmat kuvaukset, hakuajat sekä valintaperusteet löydät kunkin tutkinto-ohjelman nettisivulta.

Hakuajat vuonna 2022 alkaviin YAMK-ohjelmiin ovat:

  • 1. - 15.9.2021 Elinkaaren hallinta
  • 5. - 19.1.2022 englanninkieliset YAMK-ohjelmat
  • 16. - 30.3.2022 suomenkieliset YAMK-ohjelmat (ei Elinkaaren hallinta)

Insinööri (AMK) päivä- tai monimuotototeutuksena

Insinöörin AMK-tutkinto on korkeakoulututkinto, joka sopii hyvin tekniikasta,  ja käytännön soveltamisesta kiinnostuneelle lukiosta tai ammatillisesta oppilaitoksesta valmistuneelle. Insinöörinä kehität tulevaisuutta, pääset luomaan uutta ja saat toki hyvää palkkaakin työstäsi!

Kaikista insinööri AMK (Bachelor of Engineering) -tutkinnoista on päivätoteutus, joka edellyttää, että voit osallistua opetukseen arkisin päiväaikaan. Monimuoto soveltuu esimerkiksi työn ohessa opiskeluun, ja se vaatii itsenäisempää otetta. Työmäärä on molemmissa sama. Monimuotototeutukset v. 2022 ovat: energia- ja ympäristötekniikka, konetekniikka, logistiikka ja tieto- ja viestintätekniikka.

Hakuajat vuonna 2022 alkaviin AMK-insinööriohjelmiin ovat:

  • 5. - 19.1.2022 englanninkieliset tutkinto-ohjelmat
  • 16. - 30.3.2022 suomenkieliset tutkinto-ohjelmat.

Opiskele englanniksi, suuntaa kansainvälisiin tehtäviin

Monessa insinöörin tehtävässä työkieli on englanti. Miksi et siis opiskelisi tutkintoa kokonaan englanniksi?

Bachelor of Engineering tarkoittaa AMK-tason insinööritutkintoa, ja Master of Engineering vastaavasti ylempää AMK-tutkintoa. Bachelor on 240 opintopistettä ja Master 60 opintopistettä.

Hae yhteishaussa 5. - 19.1.2022

Hakuajat englanninkielisiin tutkintoihin ovat tammikuussa, jolloin opinnot alkavat seuraavan vuoden syksyllä. Tutustu valintaperusteisiin tutkinto-ohjelmittain!

 
 

Työvoimakoulutukset

Jos olet työtön tai työttömyysuhan alla, sinulla on mahdollisuus osallistua JAMKin ja TE-palveluiden yhteistyössä järjestämiin työvoimakoulutuksiin.

Lue lisää työvoimakoulutuksista

Insinööriksi? Katso opiskelijoiden ja asiantuntijoiden videot

Mitä tekniikan alalla voi opiskella? Minkälaista opiskelu on, myös koulun ulkopuolella? Katso Hakijan päivän 2020 tallenteet ja tutustu insinööri AMK -opintoihin.

Insinööriksi?

Tutustu tekniikan alan koulutuksiin! Kuulet kattavasti insinöörikoulutuksista sekä siitä, millaista opiskelu on. Tallenne Hakijan päivä @JAMK 20.11.2020.

Voit katsoa videon myös täältä »

Insinööriopiskelijan arki

Insinööri opiskelee - millaista on arki? Marjo ja Sami haastattelevat Tiiaa ja Elinaa, jotka opiskelevat insinööreiksi JAMKissa. Tallenne Hakijan päivä @JAMK 20.11.2020.

Voit katsoa videon myös täältä »

Insinöörit ja robotiikka

Mitä robotiikkaan liittyviä harjoituksia insinööriopiskelijat tekevät? Robotiikka muuttaa työntekoa tulevaisuudessa, ja insinööriopiskelijana olet osa muutosta! Tallenne Hakija päivä @JAMK 20.11.2020.

Voit katsoa videon myös täältä »
94 %
valmistuneista töissä

JAMKin insinöörit työllistyvät! 94 % valmistuneista on työpaikka vuosi valmistumisen jälkeen. Suurin osa työskentelee vakituisessa työsuhteessa, koulutusta vastaavissa tehtävissä.

Lähde: Vuosi valmistumisesta -tutkimus 2017, JAMK

Laatua
todistetusti

JAMKin insinöörikoulutuksista kansainvälisen EUR-ACE Bachelor -laatuleiman ovat saaneet kolme tutkinto-ohjelmaa: International Logistics, Konetekniikka ja Tieto- ja viestintätekniikka.

310x177_eurace_label.jpg

Suosittu
insinöörikouluttaja

JAMKin AMK-insinöörikoulutuksiin haki keskimäärin kolme yhtä aloituspaikkaa kohti kevään 2020 yhteishaussa. Kaiken kaikkiaan hakijoita oli yli 3 700!

Lähde: vipunen.fi

 

Lisätietoja

Raiskinmäki Pasi

Raiskinmäki Pasi

Yksikönjohtaja, Director
Teknologia hallinto, Administration
Teknologia, School of Technology
+358503095359

JAMKin insinöörit somessa

#jamkinsinoorit

Aiheeseen liittyvää

Innostu ja kehity ICT-osaajaksi!

ICT-alalle voit opiskella insinööri- ja tradenomikoulutuksessa. ICT-alan insinööriksi voit valmistua media-, ohjelmisto- ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmista, joiden painopisteenä on teknologinen osaaminen. Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmassa voit suorittaa tradenomitutkinnon pelinkehityksen näkökulmasta.

JAMK kouluttajana

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa voit suorittaa tutkinnon päivätoteutuksena tai monimuotona (aikuiskoulutus), täydentää osaamistasi tai hankkia ammatillisen opettajan pätevyyden. Testaa koulutushakuamme ja löydä sinulle sopivin tapa opiskella. Tutustu ja hae! Paikkoja valituille.

Testaus- ja analysointipalvelut JAMKista

JAMKin asiantuntijat ovat palveluksessasi, kun tarvitset apua testaamiseen, mittaukseen, tutkimiseen ja analysointiin. Tutustu suosituimpiin palveluihimme ja lue lisää!

Näytä lisää