jamk.fi

Tarjoamme AMK-tutkintoja seitsemällä eri alalla. 

Opinnot koostuvat pakollisista ja valinnaisista kursseista. Amk-tutkintoon sisältyy myös työharjoittelu, joka tarjoaa monelle väylän työelämään. Opintojen loppupuolella tehtävä opinnäytetyö on tärkeä osa asiantuntijaksi kasvamista. Arvostamme myös muualla hankittua osaamista, jolloin voit saada hyväksiluettua aiempia opintoja. 

Kansainvälisyys on vahvasti läsnä opinnoissa. Englanninkielisten tutkinto-ohjelmien, vaihtoon tulevien opiskelijoiden ja vierailevien luennoitsijoiden ansiosta pääset osaksi kansainvälistä verkostoa. Voit siis kansainvälistyä kampuksella, mutta voit myös lähteä ulkomaille työharjoitteluun tai vaihtoon. Viime vuonakin lähtijöitä oli lähes 600.

AMK-tutkinto-ohjelmissa opiskelet ryhmässä, lähiopetuksessa ja verkossa. Pääset tekemään runsaasti projekteja, tutustumaan yrittäjyyteen ja kansainvälistymään.

AMK-tutkintoihin haetaan korkeakoulujen yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Suomenkieliset amk-tutkinnot

Pääosa AMK-tutkintokoulutuksista on mukana kevään yhteishaussa.

Hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin voit tutustua hakemisen sivuilla.

AMK-tutkinnot, päivätoteutus

Kätilökoulutukseen voit hakea ainoastaan syksyn haussa 6. - 20.9.2017.

AMK-tutkinnot, monimuotototeutus

Englanninkieliset tutkinto-ohjelmat

Kielitaito on valttia työelämässä. Miksi et opiskelisi myös englanniksi? Englanninkielisiin AMK-tutkinto-ohjelmiimme voit hakea:

6. - 20.9.2017 syksyn yhteishaku: International Business

9. - 24.1.2018 ja 14. - 28.3.2018 (International Business, International Logistics, Degree Programme in Nursing)

Lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille ovat englanninkielisissä AMK-tutkinnoissa 8000 €/lukuvuosi ja englanninkielisissä ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa 9000 €/lukuvuosi. Lukuvuosimaksuja ei ole siis suomalaisille tai muiden EU/ETA-maiden kansalaisille!

> Lue lisää

Päivä- vai monimuotototeutus?

Opintoja toteutetaan kahdella ei tavalla: päivä- ja monimuotototeutuksena. Suurimmat erot ovat toteutustavoissa, mutta myös sisällöissä voi olla eroja. Osassa amk-tutkinto-ohjelmia tarjoamme molemmat vaihtoehdot, mutta yamk-opinnot ovat aina monimuotototeutuksia. 

Päiväopiskelu

Päiväopiskelu edellyttää, että voit osallistua lähiopetukseen arkisin päiväsaikaan. Hakijana sinun täytyy olla 18 vuotta täyttänyt, mutta yläikärajaa emme tunne. Päiväopiskeluun kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, ryhmätöitä, projekteja, verkko-opiskelua ja oppimistehtäviä. JAMKissa on tarjolla noin 30 päiväopiskeluna toteutettavaa AMK-tutkinto-ohjelmaa.

Monimuoto-opiskelu

Haluaisitko opiskella, mutta tehdä samalla vaikkapa töitä päivisin? Valitse monimuotototeutus. Opiskelusi on itsenäistä ja sisältää runsaammin verkko-opiskelua kuin päivätoteutus. Lähiopetus järjestetään intensiivijaksoina. Opiskelu sisältää oppimistehtäviä, projekteja ja ryhmätyötä. JAMKissa on tarjolla noin 10 monimuoto-opiskeluna toteutettavaa AMK-tutkinto-ohjelmaa.

Opiskelijatarinoita

”Urheilun ja opiskelun yhdistäminen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on toiminut todella hyvin.”

Voit katsoa videon myös täältä »

”En ole tuntenut itseäni tiimityöskentelijäksi aiemmin, mutta täällä se tuntuu paljon helpommalta.”
 

Voit katsoa videon myös täältä »

”Miksi valita
joku muu,
kun voi valita
parhaan.”

 

Voit katsoa videon myös täältä »

Kerttu Korhonen

"Olin kuullut sekä Jyväskylästä opiskelukaupunkina, että JAMKista kouluna paljon hyvää, joten muutto Oulusta Jyväskylään opiskelemaan tuntui jännittävältä ja mielenkiintoiselta."

Lue lisää

Jenna Bågeberg: Kipinä esiintymiseen syntyi ala-asteella

"Musiikilla on aina ollut suuri rooli elämässäni. Kävin alle kouluikäisenä muskarin ja ala-asteella aloitin kuorot, pianonsoiton ja laulutunnit. Ensimmäiset konserttiesiintymiseni tein viidennellä luokalla ja siitä asti olen vuosien varrella esiintynyt enemmän tai vähemmän."

Lue lisää

Taloushallinto, opiskelija Netta Metsätähti

"Olin valmistumassa viestintätieteiden laitokselta ja viimeisinä opintoinani suoritin liiketalouden perusopintoja. Yliopiston laskentatoimen luennolla ymmärsin löytäneeni sen, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa ja tiesin heti, että tieni veisi ammattikorkeakouluun. Aloitin liiketalouden opinnot JAMKissa 2012 ja olen ollut päätökseeni äärimmäisen tyytyväinen."

Lue lisää

Firmenich Ltd., Geneve, Switzerland

"As far as I am concerned I was lucky to get a place and study there. I found myself in a multinational university, where I was learning and making friends from different countries. Studying at such a place gives opportunities to get many personal experiences. "

Lue lisää

Näin haet JAMKiin

Miten tutkinto-ohjelmiin haetaan, entä miten muihin koulutuksiin? Lue ohjeet, tarkista valintaperusteet ja laita hakemuksesi tulemaan.

Lue lisää hakemisesta

Lähetä kysymys hakijapalveluihin