Valitse käytännönläheinen ammattikorkeakoulututkinto, jota arvostetaan työmarkkinoilla. Voit suorittaa tutkinnon päätoimisena päiväopiskelijana tai vaikkapa työn ohella monimuotototeutuksessa. Meillä on myös kokonaan verkossa suoritettavia tutkintoja!

AMK-tutkinto on erinomainen vaihtoehto, kun arvostat käytännönläheistä tekemistä.

Hae opiskelijaksi, jos sinulla on toiseen asteen tutkinto, esimerkiksi lukio- ja y­li­op­pi­las­tut­kin­to tai ammatillinen perustutkinto. Voit hakea myös avoimen AMK:n opinnoilla.

JAMKissa voit opiskella monipuolisesti verkossa, kontaktiopetuksessa tai voit suorittaa opintoja avoimen AMK:n kautta.

Mitäpä jos suorittaisit osan tutkinnosta ulkomailla? Jokainen JAMKin opiskelija voi hakea opiskelemaan tai harjoitteluun ulkomaille. Joissain tutkinto-ohjelmissa on myös mahdollista suorittaa kansainvälinen kaksoistutkinto.

Laajuus: 210–270 opintopistettä

Opiskeluaika: 3,5–4,5 vuotta

Opiskelumuodot: päiväopiskelu, monimuoto-opiskelu

Seuraavat hakuajat:

1. - 15.9.2021 Korkeakoulujen syksyn yhteishaku

5. - 19.1.2022 Kevään 2022 yhteishaku, englanninkieliset tutkinto-ohjelmat
16. - 30.3.2022 Kevään 2022 yhteishaku, suomenkieliset tutkinto-ohjelmat

> Hakuohjeet

Kevään yhteishaku 2021

Keväällä on kaksi yhteishakua. Tammikuussa voit hakea englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin ja maaliskuussa suomenkielisiin. 

 

Suomenkieliset amk-tutkinnot - hae 17. - 31.3.2021

Pääosa AMK-tutkintokoulutuksista on mukana kevään yhteishaussa. Tutkinto-ohjelman omalla sivulla on kerrottu mm. opintojen sisällöstä. Voit myös jättää kysymyksen tutkinto-ohjelman yhteyshenkilölle. Löydät linkin tutkinto-ohjelmien sivuille alla olevasta listasta.

Voit suorittaa tutkinnon joko päivä- tai monimuotototeutuksena. Opiskelutapa on itsestäsi kiinni: haluatko opiskella täysipäiväisesti päiväopetuksessa vai harkitsetko opintoja työn ohessa? Meillä on myös kokonaan verkossa suoritettavia opintoja. 

Hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin voit tutustua hakemisen sivuilla.

AMK-tutkinnot, päivätoteutus

Päiväopiskelu edellyttää, että voit osallistua lähiopetukseen arkisin päiväsaikaan. Hakijana sinun täytyy olla 18 vuotta täyttänyt, mutta yläikärajaa emme tunne. Päiväopiskeluun kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, ryhmätöitä, projekteja, verkko-opiskelua ja oppimistehtäviä. 

Röntgenhoitaja (AMK) päivätoteutus - hakukohteena on TAMK, mutta opinnot voi suorittaa Jyväskylässä. Hae 17. - 31.3.2021.

> Lue lisää (Opintopolku.fi)

AMK-tutkinnot, monimuotototeutus

Haluaisitko opiskella, mutta tehdä samalla vaikkapa töitä päivisin? Valitse monimuotototeutus. Opiskelusi on itsenäistä ja sisältää runsaammin verkko-opiskelua kuin päivätoteutus. Lähiopetus järjestetään intensiivijaksoina. Opiskelu sisältää oppimistehtäviä, projekteja ja ryhmätyötä. 

 

Englanninkieliset AMK-tutkinnot - hae 7. - 20.1.2021

Kielitaito on valttia työelämässä. Miksi et opiskelisi myös englanniksi? Englanninkielisiin AMK-tutkinto-ohjelmiimme haetaan korkeakoulujen yhteishaussa tammikuussa. Hakea voit lukioenglannin tasolla. Kielitaitosi kehittyy kuin itsestään opintojesi edetessä. Pääset samalla tutustumaan uusiin kulttuureihin, koska puolet opiskelijoista tulee ulkomailta. Kansainvälistymistäsi voit tukea myös suorittamalla harjoittelusi tai vaihtojaksosi ulkomailla.

 

Näin haet JAMKiin

Miten tutkinto-ohjelmiin haetaan, entä miten muihin koulutuksiin? Lue ohjeet, tarkista valintaperusteet ja laita hakemuksesi tulemaan.

Lue lisää hakemisesta

Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla.

 
Lähetä kysymys hakijapalveluihin