Oppilaitoksessa sekä opiskelijakunta että henkilöstö koostuvat moninaisista ja monikulttuurisista ihmisistä: on eri ikäisiä, erilaisista kulttuuritaustoista tulevia, luonteeltaan tai toimintakyvyltään erilaisia kollegoita ja opiskelutovereita. Erilaisuuden arvostaminen sekä koko oppilaitosyhteisön osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen on tärkeää. Erilaisuuden kunnioittaminen, hyvät monikulttuuriset käytänteet, kulttuurisensitiivisyys ja kielitaito ovat kullanarvoisia kehittämiskohteita. Yhteisön hyvinvointi lisääntyy, opettajien on sujuvampaa työskennellä, kansainvälisten opiskelijoiden ohjaaminen paranee ja opiskelijat saavat taitoja kohdatakseen moninaisuutta myös työelämässä.

Osa moninaisuutta on erityisen tuen tarve. Opetushenkilöstöltä edellytetään monipuolisia taitoja yksilöllisen oppimisen tukemiseen - jokainen opettaja tarvitsee valmiuksia ohjata erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita. Hyvin toteutuva tuki edellyttää suunnitelmallista ja koordinoitua erityisopetusta oppilaitoksissa.

Erityisopettajan rooli oppilaitoksessa on muuttunut aiempaa enemmän konsultatiiviseen ja kehittävään suuntaan. Ammatillisessa koulutuksessa tarvitaan osaavien erityisopettajien lisäksi opettajia ja muuta henkilöstöä, joilla on valmiuksia ohjata erityistä tukea tarvitsevia oppijoita. Koulutuksissamme saat työkaluja erityisopetuksen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Lisäksi räätälöimme oppilaitoksen tarpeisiin suunniteltua konsultaatiota sekä erityisopetuksen kokonaisselvityksiä ja kehittämisprosessien ohjausta.

Erityisen tuen, moninaisuuden ja monikulttuurisuuden teemoista tarjoamme Opetushallituksen ja OKM:n rahoittamaa osallistujille maksutonta koulutusta, maksullisia koulutuksia sekä organisaatioille räätälöityjä palveluja.

 

Tutustu koulutuksiin

Koulutushankkeissamme tarjoamme Opetushallituksen ja OKM:n rahoittamaa osallistujille maksutonta koulutusta. Samoista teemoista voit tilata myös maksullisia koulutuksia sekä organisaatioille räätälöityjä palveluja.

Erityinen pedagoginen dialogi -webinaari

Aika: keskiviikko 3.2.2021 klo 13-16

Tule kuulemaan ja pohtimaan, miltä erityisen tuen toimijoiden maisema näyttää ammatillisessa koulutuksessa. Millaisia pedagogisia ratkaisuja on tehty poikkeusoloissa toimittaessa? Mistä voimavaroja muuttuvassa toimintaympäristössä? Poimitaan yhdessä Tarmoa, työnäkyä ja tulevaisuuden visioita -hankkeen helmiä!

Lue lisää ja ilmoittaudu 25.1.2021 mennessä

Aiheesta muualla:

Vaativan erityisen tuen erikoistumiskoulutus 30 op

Vaativan erityisen tuen erikoistumiskoulutus 30 op toteutetaan viiden ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteistyönä. Koulutuksen seuraavan toteutuksen järjestää on Tampereen ammattikorkeakoulu 3/2021- 5/2022. Haku koulutukseen on käynnissä tammikuun 2021 loppuun saakka.

Lisätietoa koulutuksesta löydät Tampereen ammattikorkeakoulun sivuilta (linkki)

Toteutamme yhteistyössä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa Opetushallituksen rahoittaman koulutushankkeen

Tilaa olla mukana: Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta oppilaitosten arkeen

Koulutuksen tavoitteena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta oppilaitoksen arjessa ja vahvistaa henkilöstön tietoisuutta omasta roolistaan ja toiminnan merkityksestä näiden edistäjänä. Kohderyhmä: Toisen asteen koulutus sekä vapaa sivistystyö

Tutustu koulutushankkeeseen Haaga-Helian sivuilla

 

Ota meihin yhteyttä

Haluaisitko tietää lisää täydennyskoulutuksistamme? Oletko kiinnostunut teemaan liittyvistä tilauskoulutuksistamme, jotka räätälöidään organisaatiosi ja alueesi tarpeisiin?

Yhteystietomme on tarkoitettu juuri sinun käyttöösi. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan koulutussuunnittelijoihimme tai laita sähköpostia yhteiseen osoitteeseemme aokk(at)jamk.fi.

Salo Milla-Maarit

Salo Milla-Maarit

Koulutussuunnittelija, Education Planner
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358407642587