Johtaminen, esimiestyö ja verkosto-osaaminen - JAMK
jamk.fi

Oppilaitosten johtaminen ja esimiestyö edellyttävät monipuolista osaamista. Usein pienilläkin muutoksilla toimintaa voidaan tehostaa huomattavasti. Kun omat taidot ovat ajan tasalla, on työn tekeminen ja prosessien kehittäminen sujuvampaa.

Tartu tilaisuuteen kehittää henkilökohtaisia taitojasi sekä pedagogisen johtamisen ja kehittämistyön prosesseja täydennyskoulutuksissamme. Tarjoamme teemasta maksullisia tilauskoulutuksia sekä organisaatioille räätälöityjä palveluja.

Esimies osaamisen valmentajana 8 op

Ammatillisen tai lukiokoulutuksen esimies, koulutuspäällikkö tai tiiminvetäjä! Haluatko kehittää omaa sekä henkilöstösi osaamista? Tässä valmennuksessa otat haltuusi erilaisia valmennuksellisia osaamisen kehittämisen työkaluja. Niiden käytössä huomioidaan muun muassa henkilöstön moninaisuus sekä uravaihe. Osallistut verkkopohjaiseen, ryhmässä tapahtuvaan valmennusprosessiin, jonka kautta saat valmiuksia rakentaa vastaava kehittämisprosessi omassa organisaatiossasi.  Valmennuksessa hyödynnetään verkko-oppimisympäristö Optimaa sekä Zoom Video Communications verkkokokousjärjestelmää.

Sisältö

Osio I: Työelämän ja toimintakulttuurin muutos esimiestyön lähtökohtana 2 op
Osio II: Henkilöstön osaamisen kehittäminen esimiesvalmennuksen avulla 3 op
Osio III: Strateginen mallintaminen 3 op

Aikataulu

Valmennus alkaa webinaarilla ke 26.9.2018 ja päättyy 12.3.2019
Kurkkaa valmennuksen tarkemmat aikataulut ilmoittautumislinkistä. 

Kouluttajat

KM, työnohjaaja Seija Mäkinen ja YTM, muutosvalmentaja Kaija Peuna-Korpioja, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Lisätietoja

Koulutussuunnittelija Milla-Maarit Salo, milla-maarit.salo(at)jamk.fi

Ilmoittaudu mukaan!

Oppilaitosyhteisön johtaminen

Tunnistatko toimintaympäristön ja opiskelijoiden asettamat vaatimukset oppilaitoksen johtamiselle? Koulutuksissamme saat tukea työsi systemaattiseen kehittämiseen, omien vahvuuksiesi tuntemiseen ja itsesi johtamiseen. Tavoitteena on synnyttää uudenlaista johtamis- ja esimiestyökulttuuria oppilaitosarkeen.

Muuttuva oppilaitosjohtaminen vaatii myös henkilökohtaisen tiedotaidon syventämistä. Saat monipuolisen menetelmällisen työkalupakin, jota voit hyödyntää työssäsi.

Kenelle?

Koulutuskokonaisuus on tarkoitettu johto- ja esimiestehtävissä toimiville henkilöille koko opetustoimessa.

Koulutuksiamme:

 • Valmentava esimiestyö
 • Pedagogisen yhteisön kehittäminen
 • Toimiva johtoryhmä

Kollegaklinikka

Kaipaatko tueksesi hyvin fasilitoitua kollegiaalista kehittämisympäristöä? Kollegaklinikan avulla saat tukea toimivien ratkaisujen löytämiseen neljästä eri näkökulmasta:

 1. pedagoginen johtaminen
 2. henkilöjohtaminen
 3. rakenteiden muutostarpeet
 4. kehittäminen ja innovaatiot.

Kollegaklinikka toteutetaan koolla olevan ryhmän tarpeiden pohjalta 3-4 tapaamisena. Kukin ryhmä viedään läpi lukukauden mittaisena työskentelyprosessina.

Vuosien varrella toteuttamamme johtamis- ja esimiesvalmennukset ovat nostaneet esille selkeän tarpeen konsultatiivisella työotteella toteutettavista kehittämiskokonaisuuksista johtamisen alueella. Tämän hetken myllerryksissä informaatiota ja tietoa tarjotaan runsaasti, mutta sen käytäntöön viemisen prosessoinnille ei juurikaan anneta tukea.

Kenelle?

Koulutuskokonaisuudet on tarkoitettu johto- ja esimiestehtävissä toimiville henkilöille koko opetustoimessa.

Verkostot haltuun

Työtä tehdään yhä useammin erilaisissa verkostoissa ja projektimuotoisesti. Eri toimijoiden yhteistyössä on kehittämisvoimaa. Verkosto-osaaminen hyödyttää sekä yksittäisiä toimijoita että mukana olevia yhteisöjä.

Hyvillä työkaluilla ja tietotaidolla voi verkostoista saada enemmän irti. Tarjoamme verkostoitumisen ja verkostomaisen yhteistyön tueksi monipuolisia koulutusmahdollisuuksia.

Verkostokoulutuksemme voivat olla pitempikestoisia koulutus- ja kehittämisprosesseja, teemapäiviä, työpajoja ja asiantuntijaluentoja. Meiltä voit tilata myös konsultaatiota verkostojen rakentamisen, kehittämisen ja toiminnan eri vaiheisiin.  Lataa esite!

Näin Toimii Verkosto

Näin Toimii Verkosto -koulutuksen teemoja ovat:

 • Verkostoyhteistyön perusteet ja lähtökohdat
 • Verkostoyhteistyön rakentaminen ja toimijuus verkostoissa
 • Verkostostrategia, verkoston koordinointi ja johtaminen
 • Verkoston toimintaympäristöt ja tietokäytännöt.

Näin Toimii Verkostovalmentaja

Näin Toimii Verkostovalmentaja -koulutus vahvistaa osaamistasti, oletpa sitten konkari tai vasta-alkaja verkostoyhteistyön koordinoinnissa ja kehittämisessä.

Koulutus rakentuu seuraavista teemoista:

 • Verkoston koordinaattorin rooli ja omat työkäytänteet
 • Verkostoyhteistyön perusteet ja lähtökohdat
 • Verkostoyhteistyön rakentaminen ja toimijuus verkostoissa
 • Verkostostrategia, verkoston koordinointi ja johtaminen
 • Verkoston toimintaympäristöt ja tietokäytännöt.

Ota meihin yhteyttä

Haluaisitko tietää lisää täydennyskoulutuksistamme? Oletko kiinnostunut teemaan liittyvistä tilauskoulutuksistamme, jotka räätälöidään organisaatiosi ja alueesi tarpeisiin?

Yhteystietomme on tarkoitettu juuri sinun käyttöösi. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan koulutussuunnittelijoihimme tai laita sähköpostia yhteiseen osoitteeseemme aokk(at)jamk.fi.

Kalavainen Jari

Koulutuspäällikkö, Head of Department
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358406617884

Siitari Maija-Liisa

Koulutussuunnittelija, Education Planner
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358405959180