jamk.fi

Oppilaitosten johtaminen ja esimiestyö edellyttävät monipuolista osaamista ja osaavasta esimiehestä hyötyy koko organisaatio. Laadukkaaseen ja kannustavaan johtamiseen on oikeus kaikilla työyhteisön jäsenillä.

Tartu tilaisuuteen kehittää henkilökohtaisia esimiestaitojasi sekä organisaatiosi pedagogista johtamista kanssamme. Tule kehittämiskumppaniksemme - rakennetaan yhdessä teille sopiva tulevaisuus.

Ideoista innovaatioiksi!

Voit katsoa videon myös täältä »

Ideoista innovaatioiksi - sisäisen kehittäjän valmennusohjelma 10 op, Helsinki

Peruskoulun, lukion tai ammatillisen koulutuksen esimies, rehtori, vararehtori, koulutuspäällikkö tai tiiminvetäjä! Haluatko kehittää omaa sekä henkilöstösi osaamista? Tässä valmennuksessa otat haltuusi erilaisia osaamisen kehittämisen työkaluja. Valmennuksen avulla edistät ja vahvistat oppilaitosorganisaatiosi kokeilu- ja kehittämiskulttuuria sekä sisäisen kehittämisen prosesseja. 

Valmennus toteutuu noin puolen vuoden mittaisena valmennusprosessina, joka sisältää sekä lähitapaamisia Helsingissä, että verkkovalmennusta.

 • Osio I: Koulutusprosessin johtaminen ja fasilitointi 2 op
 • Osio II: Sisäisenä kehittäjänä toimiminen 3 op
 • Osio III: Ideoista kohti innovaatioita - kehitystyön fasilitointi 3 op
 • Osio IV: Innovaatio- ja kehitysympäristöt ja jatkuva kehittäminen 2 op

Lataa esite ja aikataulu (pdf)

Ilmoittaudu mukaan

Oppilaitosyhteisön johtaminen

Tunnistatko toimintaympäristön ja opiskelijoiden asettamat vaatimukset oppilaitoksen johtamiselle? Koulutuksissamme saat tukea työsi systemaattiseen kehittämiseen, omien vahvuuksiesi tuntemiseen ja itsesi johtamiseen. Tavoitteena on synnyttää uudenlaista johtamis- ja esimiestyökulttuuria oppilaitosarkeen.

Muuttuva oppilaitosjohtaminen vaatii myös henkilökohtaisen tietotaidon syventämistä. Saat monipuolisen menetelmällisen työkalupakin, jota voit hyödyntää työssäsi.

Kenelle?

Koulutuskokonaisuus on tarkoitettu johto- ja esimiestehtävissä toimiville henkilöille koko opetustoimessa.

Koulutuksiamme:

 • Valmentava esimiestyö
 • Pedagogisen yhteisön kehittäminen
 • Toimiva johtoryhmä

Kollegaklinikka

Kaipaatko tueksesi hyvin fasilitoitua kollegiaalista kehittämisympäristöä? Kollegaklinikan avulla saat tukea toimivien ratkaisujen löytämiseen neljästä eri näkökulmasta:

 1. pedagoginen johtaminen
 2. henkilöjohtaminen
 3. rakenteiden muutostarpeet
 4. kehittäminen ja innovaatiot.

Kollegaklinikka toteutetaan koolla olevan ryhmän tarpeiden pohjalta 3-4 tapaamisena. Kukin ryhmä viedään läpi lukukauden mittaisena työskentelyprosessina.

Vuosien varrella toteuttamamme johtamis- ja esimiesvalmennukset ovat nostaneet esille selkeän tarpeen konsultatiivisella työotteella toteutettavista kehittämiskokonaisuuksista johtamisen alueella. Tämän hetken myllerryksissä informaatiota ja tietoa tarjotaan runsaasti, mutta sen käytäntöön viemisen prosessoinnille ei juurikaan anneta tukea.

Kenelle?

Koulutuskokonaisuudet on tarkoitettu johto- ja esimiestehtävissä toimiville henkilöille koko opetustoimessa.

Verkostot haltuun

Työtä tehdään yhä useammin erilaisissa verkostoissa ja projektimuotoisesti. Eri toimijoiden yhteistyössä on kehittämisvoimaa. Verkosto-osaaminen hyödyttää sekä yksittäisiä toimijoita että mukana olevia yhteisöjä.

Hyvillä työkaluilla ja tietotaidolla voi verkostoista saada enemmän irti. Tarjoamme verkostoitumisen ja verkostomaisen yhteistyön tueksi monipuolisia koulutusmahdollisuuksia.

Verkostokoulutuksemme voivat olla pitempikestoisia koulutus- ja kehittämisprosesseja, teemapäiviä, työpajoja ja asiantuntijaluentoja. Meiltä voit tilata myös konsultaatiota verkostojen rakentamisen, kehittämisen ja toiminnan eri vaiheisiin. 

Näin Toimii Verkosto

Näin Toimii Verkosto -koulutuksen teemoja ovat:

 • Verkostoyhteistyön perusteet ja lähtökohdat
 • Verkostoyhteistyön rakentaminen ja toimijuus verkostoissa
 • Verkostostrategia, verkoston koordinointi ja johtaminen
 • Verkoston toimintaympäristöt ja tietokäytännöt.

Näin Toimii Verkostovalmentaja

Näin Toimii Verkostovalmentaja -koulutus vahvistaa osaamistasi, oletpa sitten konkari tai vasta-alkaja verkostoyhteistyön koordinoinnissa ja kehittämisessä.

Koulutus rakentuu seuraavista teemoista:

 • Verkoston koordinaattorin rooli ja omat työkäytänteet
 • Verkostoyhteistyön perusteet ja lähtökohdat
 • Verkostoyhteistyön rakentaminen ja toimijuus verkostoissa
 • Verkostostrategia, verkoston koordinointi ja johtaminen
 • Verkoston toimintaympäristöt ja tietokäytännöt.

Ota meihin yhteyttä

Haluaisitko tietää lisää täydennyskoulutuksistamme? Oletko kiinnostunut teemaan liittyvistä tilauskoulutuksistamme, jotka räätälöidään organisaatiosi ja alueesi tarpeisiin?

Yhteystietomme on tarkoitettu juuri sinun käyttöösi. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan koulutussuunnittelijoihimme tai laita sähköpostia yhteiseen osoitteeseemme aokk(at)jamk.fi.

Kalavainen Jari

Kalavainen Jari

Päällikkö opettajankoulutus, Head of Department Teacher Education
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358406617884
Siitari Maija-Liisa

Siitari Maija-Liisa

Koulutussuunnittelija, Education Planner
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358405959180