Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK) - JAMK
jamk.fi

Käynnissä oleva sosiaali- ja terveysalan uudistus vaikuttaa laajasti alan palvelurakenteisiin ja edellyttää ammattilaisilta vankkaa kehittämisosaamista. Varmista osaamisesi muuttavassa sote-palveluiden kentässä ja valitse ylempi amk-tutkinto!

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveysala tarvitsee työelämän kehittäjiä ja palveluiden uudistajia vaativiin asiantuntija- ja johtamistehtäviin. Varmista kilpailukykysi muuttuvassa sote-kentässä syventämällä osaamistasi ylemmässä AMK-tutkinnossa.

Minkälaista YAMK-opiskelu on?

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto toteutetaan monimuotona. Opiskelet pääasiassa itsenäisesti ja oman ryhmäsi kanssa verkossa. Verkko-opintojen lisäksi opiskeluun sisältyy lähiopetusta keskimäärin kaksi päivää kuukaudessa ensimmäisen puolentoista vuoden aikana. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Lue lisää opiskelusta

Opinnäytetyö YAMK-tutkinnossa

Opinnäytetyö on ylemmän AMK-tutkinnon ydin. Pääset kehittämään ja osoittamaan kykysi soveltaa tutkimustietoa sekä käyttämään valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Sen tarkoitus on valmentaa itsenäiseen ja vaativaan asiantuntijatyöhön. Se voi olla työelämää palveleva projekti, soveltava tutkimus tai kehitystehtävä.

Lue lisää opinnäytetyöstä

Mitä YAMK-opiskelu maksaa?

Mitä opiskelu maksaa? YAMK-tutkinto-ohjelmassa ei ole lukukausimaksuja. Opiskelijana sinulla on monia etuja, saat esim. käyttää opiskeluterveydenhuollon palveluja Jyväskylässä, voit ruokailla opiskelijaruokaloissamme edullisesti sekä voit saada taloudellista tukea opintoihisi.

Lue lisää käytännön asioista

Kaisa Lehtonen, sosiaali- ja terveysala YAMK

"Olin työttömänä ja yksin kotona pienen lapsen kanssa, kun heräsi palo tehdä jotakin. Olin huomannut JAMKin mainoksen jostain, ja terveyden edistäminen vaikutti mielenkiintoiselta aiheelta. "

Lue lisää

Kenelle?

Opinnot on suunnattu jo työelämässä oleville ammattilaisille, joilla on korkeakoulututkinto ja vähintään kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa hakukelpoisuuden

  • julkiseen virkaan tai tehtävään, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto
  • ammatilliseen opettajankoulutukseen

YAMK-opinnoista verkostojohtamisen osaamista kentälle

Emilia Lahdenperä opiskelee JAMKissa verkostojohtamisen ylempää AMK-tutkintoa. Hän työskentelee sairaanhoitajana (AMK) Jyväskylän kaupungin turvapalveluissa. Emilia kaipaa suurten muutosten keskellä olevalle sosiaali- ja terveysalalle enemmän verkostomaista ajattelutapaa ja yhteistyötä.

Voit katsoa videon myös täältä »