Tiina Silvennoinen - Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vuoden sairaanhoitaja 2013

"Perustyöhöni on tullut uusia näkökulmia ja haasteita. Olen päässyt kehittämään mielenterveyshoitotyötä ja opiskelijoiden ohjausta. Parhaillaan kokeilemme yhdessä pilotissa Huhtasuon terveysasemalla depressio- ja päihdetyön yhteistyön lisäämistä."

Missä työskentelet tällä hetkellä?

Työskentelen Huhtasuon terveysasemalla Jyväskylässä depressiohoitajana. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on työnantajani ja kuulun psykiatrisen avohoidon työryhmään. Olen ollut nykyisessä työssäni lokakuusta 2006 alkaen.

Miksi valitsit sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelman?

Valinta oli helppo. Olin kuullut etukäteen myönteistä palautetta juuri tästä koulutusohjelmasta. Olen kiinnostunut erityisesti mielenterveyshoitotyön ja opiskelijoiden ohjauksen kehittämisestä, joten tämä sopi minulle täydellisesti. Myös koulutustehtävät kiinnostavat minua - niihinkin olen saanut lisää osaamista.

Miten olet onnistunut yhdistämään opiskelun ja työelämän?

Välillä työn ja opiskelun yhdistäminen on ollut haastavaa, mutta siitä selviää, kun pitää aikatauluista kiinni ja muistaa omat tavoitteensa. Epätoivon hetkiä ei ole ollut, mutta välillä koti on ollut siivoamatta ja perheelle on tarjottu toistuvasti kaupan pinaattilettuja... Kontaktipäiviin osallistuminen kannattaa kiireistä huolimatta. Itse olen aina saanut niistä intoa, innostusta ja motivaatiota opintojen eteenpäin viemiseen. Opettajien ja ryhmän tuki kantaa kyllä! Olen myös varma, että opinnot osaltaan vaikuttivat valintaani Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vuoden sairaanhoitajaksi.

Pääsetkö hyödyntämään oppimaasi työssäsi?

Kyllä pääsen! Perustyöhön on tullut uusia näkökulmia ja haasteita. Olen päässyt kehittämään mielenterveyshoitotyötä ja opiskelijoiden ohjausta - myös opinnäytetyön kautta. Esim. kokeilemme parhaillaan yhdessä pilotissa Huhtasuon terveysasemalla depressio- ja päihdetyön yhteistyön lisäämistä. Ohjaan myös kokeeksi hoitotyön opiskelijaa ensimmäistä kertaa depressiohoitajan vastaanotolla - sekin on pienimuotoinen pilotti. Minulla on muitakin kehittämisideoita, joita toivon pääseväni toteuttamaan tulevaisuudessa.

Millaisia suunnitelmia sinulla on tulevaisuuden varalle?

Tulevaisuudessa toivon pääseväni jatkamaan opintoja. Ohjaus- ja opetusosaaminen kiinnostavat. Perhe toivoo jo opintojeni loppuvan tai ainakin taukoa niihin, mutta itse en malttaisi vielä lopettaa. Opiskelu on ollut  antoisaa ja hyödyllistä - lisäksi myös mukavaa!


Kiinnostuitko? Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen Lue lisää
Takaisin