Heli Rousu: Kaiken takana on oma halu oppia uutta

Esimiestyö ja työyhteisön kehittäminen kiinnostavat vuoden 2014 lappilaista sairaanhoitajaa

"Olen työelämässä tuonut esille oppimaani ja yhden kyselynkin suorittanut opiskelutehtävääni varten työkavereilleni. Oma työ on antanut hyvää pohjaa esimerkiksi joidenkin kurssien suorittamiseen ja opinnäytetyön tekemiseen."

Työskentelen kolmivuorotyössä Pellon terveyskeskuksen vuodeosastolla, jossa on akuuttipaikkoja ja joka toimii myös pitkäaikaisasukkaidemme kotina.
 
Olin jo monta vuotta miettinyt jatkokoulutusmahdollisuutta, koska esimiestyöt sekä kehittämistyöt kiinnostivat ja kiinnostavat edelleen. Sopivaa koulutuslinjaa ei vain tullut kohdalle tai sitten en hoksannut katsoa tarpeeksi kaukaa. Olin Sairaanhoitajapäivillä muistaakseni 3 vuotta sitten ja otin JAMKin pisteeltä esitteen, jossa kerrottiin kliinisen asiantuntijan koulutuksesta. Innostuin hirveästi! Ennen hakemista täytyi kuitenkin miettiä, miten Keski-Suomeen kuljetaan Pellosta. Päädyin lopulta yöjunilla matkustamiseen. Hain ja pääsin, ja nyt kaikki kurssit on suoritettu ja opparisuunnitelmakin on hyvällä mallilla.
 
Opiskelun ja työelämän yhdistäminen onnistuu, jos tahtoa on. Tein 100 % työaikaa lähikurssien ajan eli 1,5 vuotta, jotta voisin kustantaa jokakuukautiset lähipäiväni Jyväskylässä, matkustamiset ja hotelliyön. Reissut tein suurimmaksi osaksi vapaapäivinäni. Alussa sain kontaktijaksoja varten koulutuspäiviä, mutta ne oli käytetty hetkessä. Minusta ei ollut ajamaan autolla 650 km matkaa, joten kolme yötä kuukaudesta meni aina opiskeluun - se oli sitä omaa aikaa.

Kolme koululaista ja mies tottuivat siihen, että äiti kävi opiskelemassa kerran kuussa. Kotitehtäviä meillä tekivät kaikki viisi, kun isälläkin olivat opiskelut vielä kesken. 80 % työajalle siirryin vasta marraskuussa 2013, kun tiesin että yksi pakollinen keikka Jyväskylään oli enää tiedossa. Keväällä 2014 oli vielä verkkokurssi, ja opinnäytetyön seminaarit hoidettiin verkkoyhteydellä Adobe Connect Pron kautta mallikkaasti.

Matkustamista kauempaakaan ei tarvitse pelätä, jos haluaa opiskella työn ohessa. Arjen kuviot ovat vain järjestelykysymyksiä, ja perheen tuki on tietenkin tärkeää. Kaiken takana ja motivaationa on oma halu kehittyä ja kehittää - oppia uutta.
 
Aika näyttää, mihin tyttöä jatkossa viedään. Jos olen entisessä työssäni, niin kaikenlainen työyhteisön kehittäminen on mielessä ja meneillään.

Kiinnostuitko opinnoista? Hae 15.3. - 5.4.2017 Lue lisää
Takaisin