Jessica Toivonen, restonomiopiskelija

Yritysvierailulla syttyi intohimo tapahtumiin

"Ensimmäisen vuoden syksyllä kävimme yritysvierailulla HimosLomilla. Kuulimme HimosLomien monipuolisesta toiminnasta ja etenkin tapahtumatuotannosta. Sillä hetkellä tuli tunne, että tänne haluan harjoitteluun ja siellä sitten olinkin seuraavan kevään. Harjoittelun jälkeen aloin hakeutua opinnoissani tapahtumaprojekteihin."

Kun Jessica Toivonen, 23, haki JAMKiin restonomiopiskelijaksi, hän oli kiinnostunut matkustamisesta ja matkailubisneksestä. Selkeää kuvaa hänellä ei kuitenkaan ollut, siitä mitä haluaisi työkseen tehdä.

”Rakastan historiaa, mutta en ole kovinkaan akateeminen ihminen ja lukemisen sijaan halusin ennemmin tehdä jotain konkreettista ja jossa voisin näyttää kykyni. Listasin vahvuuksiani ja aiemman kokemukseni perusteella tiesin niistä olevan hyötyä esimerkiksi ravintola-alalla.”

Opiskelujen alku meni lähinnä uuteen totuttelussa, mutta yritysvierailulla tapahtui käänteentekevä hetki.

”Ensimmäisen vuoden syksyllä kävimme yritysvierailulla HimosLomilla. Kuulimme HimosLomien monipuolisesta toiminnasta ja etenkin tapahtumatuotannosta. Sillä hetkellä tuli tunne, että tänne haluan harjoitteluun ja siellä sitten olinkin seuraavan kevään. Harjoittelun jälkeen aloin hakeutua opinnoissani projekteihin, joissa oltiin mukana eri tapahtumissa.”

”En ole valinnut mitenkään erityisesti juuri tapahtumatuotannon kursseja, sillä olen voinut valita kurssitöiden aiheet koskemaan juuri minun mielenkiinnon kohteita. Tapahtumapuolen töiden lisäksi olen perehtynyt esimerkiksi majoituksen ja turvallisuuden näkökulmiin. On ollut hauska huomata miten monipuolista voi olla restonomin työ.”

Nyt Jessican opiskelut ovat jo loppusuoralla ja hän on tyytyväinen keräämäänsä kokemukseen.

”Olen päässyt mukaan niin moneen tapahtumaan, mm. OlutExpot, KasvuOpen ja Himosfestarit sekä saanut kokemusta laajasti tapahtumajärjestämisen osa-alueilta. Opinnäytetyönikin liittyy tapahtumiin. Valmistumisen jälkeen tahtoisin jatkaa työskentelyä festareiden parissa.”

Teksti ja kuva: Tiia Kolu

Lue lisää restonomikoulutuksesta

 

 

 

Jaa

Takaisin