jamk.fi
Restonomi, vuoromestari Anssi Riihimäki, Ravintola Olo

Tärkeintä on maku, maku - ja maku

"Nyt keskitytään ruokaan, ihmisiin ja kodikkuuteen. Kolme tärkeintä asiaa ruoanlaitossa ovat kuitenkin edelleenkin maku, maku – ja maku."

JAMKista valmistunut restonomi Anssi Riihimäki työskentelee Suomen parhaassa ravintolassa, Ravintola Olossa, vuoromestarina.

– Urani alkoi Hildénin laivalta Jyväskylässä, kesätyöni oli laivan ravintolakokkina.

Sen jälkeen Anssi on työskennellyt lukuisissa ravintoloissa ympäri Suomen sekä Belgiassa, kokkiuraa on nyt takana 10 vuotta. Uudet haasteet ja kokemukset sekä tutustuminen alan huippuihin ovat motivoineet Anssia.

– Haluan tulla yhtä hyväksi kuin nämä ammattilaiset ympärilläni.

Nykyään kaikki paikat pyrkivät olemaan rentoja, eikä pukukoodeja juurikaan enää ole. Valkoiset pöytäliinat, tiukat kravatit ja pöytähopeat eivät ole tätä päivää. Myös Michelin-tähden omaavassa ravintola Olossa saa olla rento meininki.

– Nyt keskitytään ruokaan, ihmisiin ja kodikkuuteen. Kolme tärkeintä asiaa ruoanlaitossa ovat kuitenkin edelleenkin maku, maku – ja maku, kuvailee Anssi.

Skandinaavisuus, minimalismi, luonnollisuus ja aitous ovat tätä päivää maailmalla.

– Kasvisten käyttö on lisääntynyt, ja kerman käyttö vähentynyt huomattavasti, hän jatkaa.

Ravintolasyömisestä on toisaalta tullut arkisempaa, toisaalta asiakkaat hakevat kokemuksellisuutta. Ruokamatkailu ja kiinnostus uusiin makuelämyksiin on lisääntynyt.

Lue koko artikkeli JAMKin asiakaslehdestä 2/2015

Takaisin