jamk.fi

Restonomi on innovatiivinen palvelujen asiantuntija, joka osaa johtaa ja kehittää alan liiketoimintaa. 

Koulutuksessamme voit erikoistua matkailuun tai ruoka- ja ravitsemispalveluihin. Ainoana restonomikoulutuksena Suomessa tarjoamme opintoja kestävään gastronomiaan - perehdy ruokakulttuureihin ja vastuullisiin ruokapalveluihin!

Kenelle?

Hae restonomikoulutukseen, jos sinulla on

  • kiinnostusta palveluiden kehittämiseen ja niiden parissa työskentelyyn 
  • kiinnostusta liiketoimintaosaamisen kehittämiseen
  • kykyä opiskella ja työskennellä englannin kielellä.

Ammattiopinnoissa suuntaat asiantuntijuuttasi

Ammattiopinnoissa voi suunnata opintojasi matkailupalveluihin tai kestävään gastronomiaan.

Kielitaitoa tarvitaan

Restonomikoulutuksessa merkittävä osa opintojaksoja toteutetaan englanninkielellä. Uusin AMK-koulutuksemme, Tourism Management toteutetaan kokonaan englanninkielisenä. Palveluliiketoiminnan ja kesätävän gastronomian opinnoista vähintään 30 opintopistettä suoritetaan englanninkielellä. Näin saat valmiudet toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Restonomitutkinto 210 op

  • perusopinnot 50 op
  • ammattiopinnot 90 op
  • vapaasti valittavat opinnot 25 op
  • harjoittelu 30 op
  • opinnäytetyö 15 op

Tutustu opetussuunnitelmaan ja opintojen rakenteeseen.

Kestävä gastronomia



Oletko utelias ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? Näiden opintojen aikana pääset kokemaan ruokaketjun pellolta pöytään. Opit ymmärtämään ruokakulttuuria, ruuan laatua ja vaikutusta hyvinvointiin, tuotantotapoja, bisnestä. Kaikkea tätä kestävän kehityksen linssin läpi.

Katsot ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Huomaat, että vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle ja se voi olla kilpailuvaltti yrittäjälle. Elintarvikeala on myös isoa globaalia bisnestä.

Teet aktiivista yhteistyötä ruokakentän toimijoiden kanssa ja viestit monenlaisissa verkostoissa. Tapahtumien järjestäminen, opintomatkat ja yritysvierailut ovat olennainen osa opintojasi. Tällä reseptillä sinusta tulee ruoka-alan vastuullinen kehittäjä!

Opiskeltavia aiheita

  • kuluttajakäyttäytyminen
  • ruokakulttuuri ja trendit
  • ruuan ja raaka-aineiden tuotantopolut
  • ruuan ja palvelun laaduntekijät
  • ympäristötekijöiden vaikutus alan kehitykseen
  • ruoka- ja elintarvikealan johtaminen

Aiheita tarkastellaan sekä kotimaisesta että globaalista näkökulmasta.

Tutustu restonomikoulutuksen opinnäytetöihin! Opinnäytetyöt

International Study Path

Tourism and hospitality business is international by its very nature. In addition to our own studies in JAMK you should deepen your knowledge and competences abroad. Our partner institutions provide high quality education. Here you can see some examples of our wide network.  Select the appropriate theme and destination, apply for exchange and become a distinguished professional! During the study abroad period students have the possibility to increase their professional know-how, improve their personal knowledge and skills and get to know different languages and cultures as well as make new friends and create worldwide networks that can improve chances of employment after graduation.

Opiskelijat ja alumnit kertovat

Lue matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoiden ja valmistuneiden tarinoita.

Restonomi-opiskelija (monimuoto) Johanna Uskali

Verkkototeutus on ollut jo tähän mennessä uskomaton kokemus. Webinaarit ja skype-keskustelut mahdollistavat työskentelyn pidemmänkin matkan takaa. Meidän ryhmästä yksi opiskelija asuu jopa ulkomailla. On hienoa, että voimme työskennellä toistemme ja monien muidenkin eri alojen opiskelijoiden kanssa ryhmässä, vaikka emme olisi ikinä tavanneetkaan toisiamme kasvotusten.

Monimuoto-opiskelua ja PRO-tunnustuspalkinto

Opiskelu aikuisiällä kannattaa, verkko-opiskelu on joustavaa ja ryhmähenki hyvä! Monimuoto-opiskelu verkossa on monelle aikuiselle hyvä tapa kehittää osaamistaan ilman, että joutuu taloudellisesti miettimään mahdollisuutta opiskeluun.

Yritysvierailulla syttyi intohimo tapahtumiin

Ensimmäisen vuoden syksyllä kävimme yritysvierailulla HimosLomilla. Kuulimme HimosLomien monipuolisesta toiminnasta ja etenkin tapahtumatuotannosta. Sillä hetkellä tuli tunne, että tänne haluan harjoitteluun ja siellä sitten olinkin seuraavan kevään. Harjoittelun jälkeen aloin hakeutua opinnoissani tapahtumaprojekteihin.

Restonomi työssään

Restonomien työllistymismahdollisuudet ovat monipuoliset. Tässä muutamia esimerkkejä meiltä valmistuneiden työtehtävistä.

Restonomiksi Susanna Kinnunen kertoo työstään hotellin vuoropäällikkönä.

Voit katsoa videon myös täältä »

Vastaanottovirkailija Mirella Timonen kertoo työstään hotellissa.

Voit katsoa videon myös täältä »

Parasta on..

Kansainvälisyys, ryhmätyöt - ja huippu kaupunki! Restonomiopiskelijat kertovat, mikä restonomiopinnoissa on parasta.

Voit katsoa videon myös täältä »

Videotervehdys Etelä-Koreasta

Restonomi Lotta järjesti opinnäytetyönään blogilukijoilleen matkan Japaniin – ja siitä se lähti! Nyt hän toimii matkanjohtajana ja vie ryhmiä Suomesta Itä-Aasiaan. Katso Lotan terveiset Etelä-Koreasta!

Voit katsoa videon myös täältä »

Opiskelu täynnä elämyksiä

Restonomiopiskelija Anni kävi tutustumassa restonomien toimintaan Kasvu Open –tapahtumassa, Ravintolapäivässä sekä pääkampuksen tiloissa. Opiskelu on aktiivista tekemistä ja osallistumista!

Voit katsoa videon myös täältä »

Hakuohjeet kevät 2018

Retkikeitin -blogi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen opiskelijat ja henkilöstö kertovat ruokaan, matkailuun ja toimitiloihin liittyvistä mielenkiintoisista ilmiöistä ja ajankohtaisista asioista. Meillä ja maailmalla. Opintoihin liittyen tai sitten ei.

3.9.2018 12:15

Mankolan kasvimaaviljely kokin silmin – Tuore ruoka

Kuultuani mahdollisuuden päästä osallistumaan Mankolan puutarhaviljelyyn kesällä, en miettinyt hetkeäkään jättäisinkö osallistumatta. Kiinno...
19.8.2018 12:47

Puutarhan esittelyä ja virkistävä vihersmoothie

Terveisiä Mankolasta! Kesä alkaa olla jo ohi ja koulunpenkki kutsuu parin viikon kuluttua. Meillä riittää silti hommaa puutarhalla, sillä sa...
9.8.2018 4:14

Kesäopintoja JAMKissa ja kesän paras piirakkaohje!

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on sellainen kiva mahdollisuus nimeltä kesäopinnot. Vaikka kesätöistä ei paljoa oisi soiteltu tai oisit pää...
5.8.2018 5:53

Erilainen viljelykesä Mankolassa

Joukko kestävän gastronomian restonomiopiskelijoita ja pari opettajaa on hoitanut tänäkin vuonna kasvimaata Mankolan yhtenäiskoulun kasvihuo...
18.6.2018 12:38

Palloilua Madridissa

Restonomiopiskelijoiden Madridin opintomatka jatkui viikonloppuna jalkapallopainotteisesti. Lauantaiaamuna osallistuimme luennoille, joissa ...
6.6.2018 12:56

Matkalla Madridissa

Olimme toukokuun alussa pienellä Marata-opiskelijoiden porukalla opintomatkalla Espanjan pääkaupungissa, Madridissa. Matkamme aurinkoisessa ...
Näytä lisää

Restonomit Facebookissa

Lisätietoja koulutuksesta

Väisänen Karoliina

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358408656879