Opiskele ylempi korkeakoulututkinto verkossa. Haasta itsesi ja vahvista kilpailukykyäsi palvelualan asiantuntijana! YAMK-ohjelmassa kehitetään palveluliiketoiminnan johtamis- ja kehittämisosaamista digitalisoituvassa ja kansainvälistyvässä työelämässä.

Kenelle

Ensisijaisesti restonomeille tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon omaaville, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan ja kilpailukykyään sekä edetä urallaan. Opit kansainvälistymistä ja yrittäjyyttä sekä kehittämään ja johtamaan tulevaisuuden palveluita vastuullisesti.  

Miksi YAMK? 

  • verkostoidut opiskelijoiden, muiden alan ammattilaisten kanssa
  • kehityt kouluttajien ja yhteistyökumppaneiden avulla
  • kohotat koulutustasoasi: YAMK-tutkinto antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan tai toimeen, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto
  • saat uutta näkökulmaa työhösi
  • opiskelun myötä varaat aikaa itsesi kehittämiseen

Opiskele YAMK-tutkinto verkossa!

Liiketoimintayksikön johtaja Minna-Maaria Hiekkataipale kertoo videolla miksi nyt kannattaa hakea opiskelemaan YAMK-tutkintoa. Matkailu- ja ravitsemisalan YAMK-opinnot voi tehdä verkossa kokonaan, vaikka työn ohessa! Hankit arvostettua lisäpätevyyttä mm. esimiestyöhön ja johtamiseen sekä hyvää kokemusta kansainvälisyydestä ja yrittäjyydestä. Nykyään tarvitset vain 2 vuotta työkokemusta hakeaksesi YAMK-opintoihin.

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Tutkinnon rakenne

Yhteinen Master -osaaminen

Johtaminen | 10 op

Johtaminen-moduulissa opiskelet strategista johtamista sekä ihmisten johtamista ja talouden johtamista.
• Kehittyvä strategia
• Uudistuva johtajuus
• Talouden ohjaus

Tutkimus- ja kehittämistoiminta | 15 op

Tutkimus- ja kehittämistoiminta-moduulissa opit keskeisimpiä työelämän tutkivan kehittämisen menetelmiä sekä tutkimusviestintää. Opinnoissa sovellat oman alasi tutkimustietoa ja kehität sen avulla organisaation toimintaa ja työelämää.
• Asiantuntijuuden ja uran kehittäminen
• Tutkiva kehittäminen
• Laadullinen tutkimus
• Määrällinen tutkimus

Asiantuntijan ydinosaaminen

Palveluliiketoiminnan johtaminen | 20 op

Ydinopinnoissa opiskelet vastuullista palvelujen johtamista, palveluverkoston kehittämistä ja toimintaympäristön analysointia johtamisen työvälineenä.
• Vastuullinen palvelujen johtaminen
• Toimintaympäristön analyysi
• Palveluverkoston kehittäminen
• Responsible Management
• Myynti ja myynnin johtaminen
• Palvelumuotoilun johtaminen

Opinnäytetyö | 30 op

Opinnäytetyö on YAMK-tutkinnon ydin. Pääset kehittämään ja osoittamaan kykyäsi soveltaa tutkimustietoa kriittisesti ja hyödyntää valittuja tutkivan kehittämisen menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Osoitat osaamisesi itsenäisessä ja vaativassa asiantuntijatyössä. Opinnäytetyö voi olla työelämää palveleva projekti, soveltava tutkimus tai kehitystehtävä.

Täydentävä osaaminen | 15 op

Voit valita opintojaksoja tutkinto-ohjelman opintotarjonnasta, JAMKin YAMK-tutkinto-ohjelmien, Yritystehtaan, EduFuturan, Summer School- tai muiden AMKien opintotarjonnasta, esim. CampusOnline. Opiskelijalla on mahdollisuus lähteä ulkomaille suuntautuvalle opintomatkalle erillisestä maksusta esimerkiksi Kaliforniaan San José State Universityyn.

• Johtaminen digiajassa
• Brand Management 
• Strategic Human Resource Management  

 

Summersemester.fi

Opintomatkat 

Voit tutustua YAMK -opiskelijoiden opinnäytetöihin Theseus-tietokannassa

Opinnäytetyöt

Tutustu! Opetussuunnitelma sekä yksittäiset opintojaksot Lue lisää

Podcast: vastuullinen palvelujen johtaminen

Vastuullisen palvelujohtamisen opintojaksolla syntyneessä podcastissa YAMK-opiskelijat Petri Pyysilta ja Joakim Bengtsson kokoavat yhteen opintojakson antamia oppeja, reflektoiden opittua myös nykyajan työelämään - unohtamatta luoda katsetta myös kohti tulevaisuutta.

Tekijöistä:

Petri Pyysilta:

Minä olen Petri Pyysilta, YAMK-opiskelija Helsingistä. Olen aikaisemmalta koulutukseltani restonomi, ja valmistumiseni jälkeen työskennellyt matkailun parissa kahdeksan vuotta. Hain JAMK:iin koska halusin kehittää itseäni ammatillisesti, sekä varmistaa itselleni paremmat asemat tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Joakim Bengtsson:

Minä olen Joakim Bengtsson, asun Nokialla ja olen YAMK-opiskelija JAMKissa. Olen koulutukseltani Bachelor of Science in Hotel, Restaurant and Tourism Management (restonomi) ja ammatillinen opettaja. Olenkin toiminut matkailualan työtehtävissä lähes koko työurani ajan ja tällä hetkellä työskentelen matkailualan lehtorina Tampereen seudulla.

YAMK-opintoihin hakeuduin kehittääkseni ja syventääkseni osaamistani ja opinnot ovatkin olleet erittäin mielenkiintoisia ja antoisia. JAMKin mahdollistama etäopiskelu on soveltunut minulle erittäin hyvin ja edesauttanut opintojen suorittamista.

 
Saara Santanen

YAMK, Matkailu- ja palveluliiketoiminnan johtaminen, Saara Santanen

"Asumme Dubaissa ja käymme vain kerran tai kaksi vuodessa Suomessa, joten oli tärkeää, että opinnot voi suorittaa etänä. Tiesin, että JAMK on korkeatasoinen korkeakoulu, mutta selvitin mahdollisia opiskelupaikkoja etäopiskelun kulmasta, kun JAMK tuli vastaan. Huomasin, että JAMKissa voi aloittaa opinnot avoimen puolella, mikä toimi minulle hyvin, koska olin valmis aloittamaan opiskelut jo heti tammikuussa."

Lue lisää
Riina Finnberg

Verkko-opinnot ulkomailla, Riina Finnberg, Tampere

"Työskentelen matkailualalla, joka tällä hetkellä muuttuu valtavasti koko ajan, ja opinnoista olen saanut hyödyllistä tietoa suoraan työhön sovellettavaksi. Verkossa toteutetut opinnot toimivat hyvin koko ajan myös ulkomailta käsin. Itsekuri ja motivaatio ovat verkko-opiskelussa yksi tärkeimmistä asioista. "

Lue lisää
Maikke Palander (restonomi (YAMK), Matkailu- ja palveluliiketoiminta)

Opiskelijatarina: Maikke Palander, Finavia Oy

"Olin kaavaillut ylemmän ammattikorkeakoulu-tutkinnon hankkimista jo monta vuotta, mutta elämäntilanteeni vuoksi se ei ole ollut mahdollista – toisaalta tämän kaltainen monimuoto-opiskelukaan ei ole aiemmin ollut mahdollista. Yön yli mietittyäni päätin hakeutua JAMKiin. Yllätyksekseni myös pääsin kouluun ja aloin vakavissani miettimään, mitä se käytännössä tarkoittaisi. En löytänyt mitään estettä opintojen aloittamiselle, koska perheenikin tuki minua asiassa. Tunsin melkoista sisäistä ylpeyttä päätösteni myötä!"

Lue lisää
 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen kevään 2021 yhteishaussa

Ennakkomateriaalit

Niemi, M., Vänskä, E. & Huhtala, M. 2020. Miten autenttisuus ilmenee johtajien eettisessä päätöksenteossa? Työelämän tutkimus, 18, 2, 100–115 (koko artikkeli). Viitattu 12.3.2021. https://journal.fi/tyoelamantutkimus/article/view/94816/53474.

Hiekkataipale, M. 2018. Keskijohdon esimiehet ratkaisevat eettisiä ongelmia puun ja kuoren välissä. Työelämän tutkimus, 16, 4, 289–292. Viitattu 12.3.2021. https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/160696/Parallel%20published_final%20draft_Hiekkataipale_2018.pdf?sequence=1.*

*Tämä rinnakkaistallenne on ennakkomateriaali.

Opintopolku.fi Hakuaika 16.-30.3.2022 klo 15.00 Hae!
 
Kiinnostuitko?
Jätä meille sähköpostiosoitteesi ja pidämme sinut ajan tasalla matkailu- ja ravitsemisalan koulutukseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja koulutuksesta

Törn-Laapio Anne

Törn-Laapio Anne

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358406350609
Näytä lisää
Immonen Miia

Immonen Miia

Koulutuskoordinaattori, Education Coordinator
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358504311533
Näytä lisää