Restonomiopiskelija Annina Siven, Helsinki

Trendikäs nykypäivän valinta kestävästä kehityksestä kiinnostuneelle

"Opiskeleminen JAMKissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä. Monella kurssilla tehtiin antoisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan erilaisiin yrityksiin."

Valmistuin lukiosta vuonna 2012, jonka jälkeen pidin kolme välivuotta ja työskentelin ravintola-alalla Hämeenlinnassa. Välivuosien aikana työkokemusta karttui kahvilasta, ala carte -ravintoloista ja yökerhoista. Aloitin restonomin opinnot Jamkissa syksyllä 2015. Opinnoissani suuntauduin kestävän gastronomian opintoihin, joka oli minulle luonteva päätös, sillä minua kiinnostaa kestävä palveluiden kehittäminen ravintola-alalla.

Opiskeleminen Jamkissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä. Monella kurssilla tehtiin erilaisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan erilaisiin yrityksiin. Opintomatkat jäivät muistiin opiskeluajoilta antoisina. Kestävän gastronomian opinnot olivat mielestäni trendikäs valinta nykypäivän ja tulevaisuuden kestävää kehitystä ajatellen!

Työskentelin opiskeluiden ohella vakituisesti Noho Partnersilla Passion Food&Bar -nimisessä ravintolassa Jyväskylässä. Ajoittain opiskeluiden ja täysipäiväisen työnteon yhdistäminen tuntui raskaalta ja arki pyöri suuresti ainoastaan koulun ja työn ympärillä. Silti koin, että oman alan työpaikka ja aikaisempi alan työkokemus tuki opintojani, vaikka ajankäytön kanssa olikin ajoittain vaikeuksia.

Keväällä 2019 sain palautettua opinnäytetyön ja samoihin aikoihin mahdollisuuden siirtyä firman sisällä toiseen yksikköön Helsingin Löylyyn vuoropäälliköksi. Tämä oli upea etenemismahdollisuus omalla urallani ja niinpä huhtikuussa 2019 aloitin työt Löylyssä. Meitä vuoropäälliköitä Löylyssä on useampi, ja jokaiselle on jaettu omat vastuualueet omien vahvuusalueiden mukaan. Tärkein työtehtävämme on kuitenkin johtaa henkilöstöä työvuoroissa, missä kesäaikaan voi olla yhteensä yli kaksikymmentä työntekijää työvuorossa yhtäaikaisesti. Tässä työssä kehittyy hyvin omat johtamis- ja organisointitaidot.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi työskennellä henkilöstöhallinnon ja – rekrytoinnin puolella.

Noho Partners on Suomen johtavia ravintolakonserneja, jolla on noin 250 kappaletta erilaisia ruoka- ja seurusteluravintoloita, yökerhoja ja viihdekeskuksia ympäri Suomen. On hienoa työskennellä näin suurella konsernilla, jossa työntekijällä on hyvät etenemismahdollisuudet!

Teksti ja kuva: Annina Siven

Kiinnostuitko? Muista hakea kevään yhteishaussa! 

Takaisin