jamk.fi

Matkailu- ja ravitsemisalaMatkailu- ja ravitsemisalalla voit opiskella restonomiksi tai suorittaa restonomin YAMK-tutkinnon. Koulutuksissamme voit suunnata opintosi matkailun, palveluliiketoiminnan tai kestävän gastronomian opintoihin. Opintojamme voit suorittaa sekä päivä- että monimuoto-opintoina, suuntautumisestasi riippuen. Matkailun koulutusohjelma toteutetaan kokonaan englannin kielellä. 

Tutustu opinnäytetöihin!

Tutustu JAMKista valmistuneiden restonomien tekemiin opinnäytetöihin Theseuksessa.

Opinnäytetyöt

Opiskelijat ja alumnit kertovat

Lue matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoiden ja valmistuneiden tarinoita.

Nina Vuolio, restonomi-opiskelija, kestävä gastronomia

Ehdottomasti parhaita opiskelumuistojani ovat kaksi opintomatkaa, jotka olen tehnyt koulutoverieni kanssa!

Harri Santala, YAMK-opiskelija: Verkostojohtaminen

Koen olevani parhaimmillani sosiaalisissa tilanteissa ja ihmisten johtaminen on minulle luontaista. Olen löytänyt vahvuuteni ja mielenkiintoni kohteet ja menen opiskelujen kautta tavoitteitani kohti!

Unelmista totta - paikallisuutta korostava The Local kulttuurihostelli Jyväskylän sydämessä

Harva opiskelija haaveilee yrittäjäksi ryhtymisestä opiskeluaikana, mutta yrittäjyysopinnoilla voidaan avata aivan upeita mahdollisuuksia tulevaisuuden työelämässä. Vinkkinä Rinna Valjakalta tämän hetken opiskelijoille: Hyödynnä JAMKin tarjoamat yrittäjyysopinnot!

Avoin AMK - kaikille avoin ammattikorkeakoulu

  • Etsitkö koulutusta, jolla voit lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista?
  • Suunnitteletko hakeutuvasi ammattikorkeakoulun tutkinto-opintoihin?
  • Haluatko kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa?

Mikäli vastasit ”kyllä” yhteenkin yllä olevista kysymyksistä, tule avoimeen!

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voi osallistua kuka tahansa iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta, vain ilmoittautuminen riittää! Opiskelu avoimessa on edullista, maksat vain 10-15 € opintopisteeltä.

Voit poimia avoimen AMK:n laajasta eri alojen tarjonnasta yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Opiskella voit myös työn ohessa. Valitse omasi!

Lue lisää avoimesta AMK:sta

Palvelut yrityksille

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö

Työelämälähtöinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyömme palvelee yritysten ja yhteisöjen osaamisen vahvistumista. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa synnyttääksemme uutta tietoa, palvelukokonaisuuksia, tuotteita, innovaatioita.

» Lue lisää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöstä

Restonomit Facebookissa

Restonomikoulutuksen esittely

Katso restonomikoulutuksen esittelytaltiointi (45 min) JAMK tutuksi -päivästä. Esittelijöinä lehtori Petra Blinnikka sekä opiskelijoita. 

Voit katsoa videon myös täältä »

Retkikeitin -blogi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen opiskelijat ja henkilöstö kertovat ruokaan, matkailuun ja toimitiloihin liittyvistä mielenkiintoisista ilmiöistä ja ajankohtaisista asioista. Meillä ja maailmalla. Opintoihin liittyen tai sitten ei.

Food Diary – Nutritional and Environmental aspects
21.11.2018 13:31

Food Diary – Nutritional and Environmental aspects

As part of the Course Food and Consumer at JAMK University of Applied Sciences in Jyväskylä, I worked on the assignment called “Nutrition Fo...
Producers’ experience of Fiskars slow food festival
23.10.2018 8:25

Producers’ experience of Fiskars slow food festival

A logo of finish garden tool and scissors brand Fiskars which the village is named by The slow food ideology is to encourage people to slow ...
Kids’ Festival
22.10.2018 21:05

Kids’ Festival

Natural pigments The pigment that you see in the picture is made from vegetables or fruits. Those are natural pigments, so if children draw ...
Local Food in Jyväskylä
22.10.2018 19:26

Local Food in Jyväskylä

Our group focused in investigating the local food scene in Jyväskylä. Jyväskylä is located in the heart of central Finland and has great acc...
The Local Culture Hostel & Café
22.10.2018 19:02

The Local Culture Hostel & Café

What Local Culture Hostel & Café? Jyväskylä has a long and interesting history. There are many historical signs in the street scene that...
Tasting and Doing the Slow
22.10.2018 18:49

Tasting and Doing the Slow

This is the 9th Slow Food Festival. The autumn had painted the trees in Fiskars, and over 60 producers were all there together for us. We di...
Näytä lisää