Matkailu- ja ravitsemisalaMatkailu- ja ravitsemisalalla voit opiskella restonomiksi tai suorittaa restonomin YAMK-tutkinnon. Koulutuksissamme voit suunnata opintosi matkailun, palveluliiketoiminnan tai kestävän gastronomian opintoihin. Opintojamme voit suorittaa sekä päivä- että monimuoto-opintoina, suuntautumisestasi riippuen. Matkailun koulutusohjelma toteutetaan kokonaan englannin kielellä. 

 

Opiskelijat ja alumnit kertovat

Lue matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoiden ja valmistuneiden tarinoita.

Eveliina Saarimaa

Yritysvierailu- ja harjoittelu poiki vakituisen työpaikan

Parasta työssäni on auttaa matkailuyrityksiä ja matkailualueita kehittymään ja antaa heille apua selvitäkseen alati muuttuvassa digitaalisessa maailmassa. Tervetuloa kasvavalle alalle! Restonomikoulutus avaa monia ovia matkailun saralla – hyödyntäkää mahdollisuuksia tutkia eri matkailualan polkuja. Asiat alalla muuttuvat nopeasti ja aina kannattaa olla valmiina oppimaan uutta.

Trendikäs nykypäivän valinta kestävästä kehityksestä kiinnostuneelle

Opiskeleminen JAMKissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä. Monella kurssilla tehtiin antoisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan erilaisiin yrityksiin.

Riina Finnberg

Restonomin YAMK-opintoja Espanjan auringon alla

Työskentelen matkailualalla, joka tällä hetkellä muuttuu valtavasti koko ajan, ja opinnoista olen saanut hyödyllistä tietoa suoraan työhön sovellettavaksi. Verkossa toteutetut opinnot toimivat hyvin koko ajan myös ulkomailta käsin. Itsekuri ja motivaatio ovat verkko-opiskelussa yksi tärkeimmistä asioista.

Uusi suunta uralle JAMKin koulutuksesta

Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista.

Nina Vuolio

Nina Vuolio, restonomi-opiskelija, kestävä gastronomia

Ehdottomasti parhaita opiskelumuistojani ovat kaksi opintomatkaa, jotka olen tehnyt koulutoverieni kanssa!

Harri Santala

Monipuolisia oppimiskokemuksia eri toimialoilta

Koen olevani parhaimmillani sosiaalisissa tilanteissa ja ihmisten johtaminen on minulle luontaista. Olen löytänyt vahvuuteni ja mielenkiintoni kohteet ja menen opiskelujen kautta tavoitteitani kohti!

 

Avoin AMK - kaikille avoin ammattikorkeakoulu

  • Etsitkö koulutusta, jolla voit lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista?
  • Suunnitteletko hakeutuvasi ammattikorkeakoulun tutkinto-opintoihin?
  • Haluatko kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa?

Mikäli vastasit ”kyllä” yhteenkin yllä olevista kysymyksistä, tule avoimeen!

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voi osallistua kuka tahansa iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta, vain ilmoittautuminen riittää! Opiskelu avoimessa on edullista, maksat vain 10-15 € opintopisteeltä.

Voit poimia avoimen AMK:n laajasta eri alojen tarjonnasta yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Opiskella voit myös työn ohessa. Valitse omasi!

Lue lisää avoimesta AMK:sta

 

Palvelut yrityksille

Tutustu opinnäytetöihin!

Tutustu JAMKista valmistuneiden restonomien tekemiin opinnäytetöihin Theseuksessa.

Opinnäytetyöt

 

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö

Työelämälähtöinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyömme palvelee yritysten ja yhteisöjen osaamisen vahvistumista. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa synnyttääksemme uutta tietoa, palvelukokonaisuuksia, tuotteita, innovaatioita.

» Lue lisää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöstä

Restonomit Facebookissa

Restonomikoulutuksen esittely

Katso restonomikoulutuksen esittelytaltiointi (45 min) JAMK tutuksi -päivästä. Esittelijöinä lehtori Petra Blinnikka sekä opiskelijoita. 

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Retkikeitin -blogi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen opiskelijat ja henkilöstö kertovat ruokaan, matkailuun ja toimitiloihin liittyvistä mielenkiintoisista ilmiöistä ja ajankohtaisista asioista. Meillä ja maailmalla. Opintoihin liittyen tai sitten ei.