jamk.fi

Matkailu- ja ravitsemisalaMatkailu- ja ravitsemisalalla voit opiskella restonomiksi tai suorittaa restonomin YAMK-tutkinnon. Koulutuksissamme voit suunnata opintosi matkailun, palveluliiketoiminnan tai kestävän gastronomian opintoihin. Opintojamme voit suorittaa sekä päivä- että monimuoto-opintoina, suuntautumisestasi riippuen. Matkailun koulutusohjelma toteutetaan kokonaan englannin kielellä. 

Tutustu opinnäytetöihin!

Tutustu JAMKista valmistuneiden restonomien tekemiin opinnäytetöihin Theseuksessa.

Opinnäytetyöt

Uusi YAMK-opetussuunnitelma ja JAMK Master School of Management

Uuden opetussuunnitelman mukaiset sisällöt syksystä 2019 alkaen!
Haluatko olla mukana ratkomassa tulevaisuuden haasteita? JAMK Master School of Managementissa tartumme rohkeasti globaaleihin ongelmiin. Solve the wicked problems!

Tarvitsemme monialaisia osaajia ratkomaan tulevaisuuden haasteita

JAMK tarjoaa kaikille yhteiset johtamisen opinnot - sisältöinä strategiaa, taloutta ja ihmisten johtamista. Yhteiset opinnot tarjoavat verkostoitumisen mahdollisuuden ja aidosti monialaiset kehitystehtävät. Koko tarjonta on työelämälähtöistä.

Opiskelijat ja alumnit kertovat

Lue matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoiden ja valmistuneiden tarinoita.

Nina Vuolio, restonomi-opiskelija, kestävä gastronomia

Ehdottomasti parhaita opiskelumuistojani ovat kaksi opintomatkaa, jotka olen tehnyt koulutoverieni kanssa!

Harri Santala, YAMK-opiskelija: Verkostojohtaminen

Koen olevani parhaimmillani sosiaalisissa tilanteissa ja ihmisten johtaminen on minulle luontaista. Olen löytänyt vahvuuteni ja mielenkiintoni kohteet ja menen opiskelujen kautta tavoitteitani kohti!

Unelmista totta - paikallisuutta korostava The Local kulttuurihostelli Jyväskylän sydämessä

Harva opiskelija haaveilee yrittäjäksi ryhtymisestä opiskeluaikana, mutta yrittäjyysopinnoilla voidaan avata aivan upeita mahdollisuuksia tulevaisuuden työelämässä. Vinkkinä Rinna Valjakalta tämän hetken opiskelijoille: Hyödynnä JAMKin tarjoamat yrittäjyysopinnot!

Restonomi-opiskelija (monimuoto) Johanna Uskali

Verkkototeutus on ollut jo tähän mennessä uskomaton kokemus. Webinaarit ja skype-keskustelut mahdollistavat työskentelyn pidemmänkin matkan takaa. Meidän ryhmästä yksi opiskelija asuu jopa ulkomailla. On hienoa, että voimme työskennellä toistemme ja monien muidenkin eri alojen opiskelijoiden kanssa ryhmässä, vaikka emme olisi ikinä tavanneetkaan toisiamme kasvotusten.

Monimuoto-opiskelua ja PRO-tunnustuspalkinto

Opiskelu aikuisiällä kannattaa, verkko-opiskelu on joustavaa ja ryhmähenki hyvä! Monimuoto-opiskelu verkossa on monelle aikuiselle hyvä tapa kehittää osaamistaan ilman, että joutuu taloudellisesti miettimään mahdollisuutta opiskeluun.

Yritysvierailulla syttyi intohimo tapahtumiin

Ensimmäisen vuoden syksyllä kävimme yritysvierailulla HimosLomilla. Kuulimme HimosLomien monipuolisesta toiminnasta ja etenkin tapahtumatuotannosta. Sillä hetkellä tuli tunne, että tänne haluan harjoitteluun ja siellä sitten olinkin seuraavan kevään. Harjoittelun jälkeen aloin hakeutua opinnoissani tapahtumaprojekteihin.

Avoin AMK - kaikille avoin ammattikorkeakoulu

  • Etsitkö koulutusta, jolla voit lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista?
  • Suunnitteletko hakeutuvasi ammattikorkeakoulun tutkinto-opintoihin?
  • Haluatko kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa?

Mikäli vastasit ”kyllä” yhteenkin yllä olevista kysymyksistä, tule avoimeen!

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voi osallistua kuka tahansa iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta, vain ilmoittautuminen riittää! Opiskelu avoimessa on edullista, maksat vain 10-15 € opintopisteeltä.

Voit poimia avoimen AMK:n laajasta eri alojen tarjonnasta yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Opiskella voit myös työn ohessa. Valitse omasi!

Lue lisää avoimesta AMK:sta

Palvelut yrityksille

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö

Työelämälähtöinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyömme palvelee yritysten ja yhteisöjen osaamisen vahvistumista. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa synnyttääksemme uutta tietoa, palvelukokonaisuuksia, tuotteita, innovaatioita.

» Lue lisää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöstä

Restonomit Facebookissa

Restonomikoulutuksen esittely

Katso restonomikoulutuksen esittelytaltiointi (45 min) JAMK tutuksi -päivästä. Esittelijöinä lehtori Petra Blinnikka sekä opiskelijoita. 

Voit katsoa videon myös täältä »

Retkikeitin -blogi

Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen opiskelijat ja henkilöstö kertovat ruokaan, matkailuun ja toimitiloihin liittyvistä mielenkiintoisista ilmiöistä ja ajankohtaisista asioista. Meillä ja maailmalla. Opintoihin liittyen tai sitten ei.

Visitor’s experience
22.10.2019 11:56

Visitor’s experience

Saturday 5.10. we took a trip to the Fiskars Slow Food Festival. Slow Food is good, fair and clean food, produced with the idea of sustainab...
Fiskars Slow Food festival – Outdoor food market
22.10.2019 11:49

Fiskars Slow Food festival – Outdoor food market

It was a sunny, yet a cold day in Fiskars while the annual Slow Food Festival (05.10.2019 – 06.10.2019) was being held – the festival ...
Vegetables and vegetable products by Team Carrots
22.10.2019 11:38

Vegetables and vegetable products by Team Carrots

We are service business students from JAMK and we are having a course called Food Culture in this semester. We got a chance to visit Fiskars...
Näytä lisää