Alumnitarina: Jenna Lampinen, Faban jalostusasiantuntija

Käytännönläheisyys kiehtoo

"Tarvaalassa on tosi erinomaiset opettajat. Se on tosi hyvä oppimisympäristö, koska se sijaitsee maalaismaisessa kaupungissa. Suosittelen agrologiopintoja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita maataloudesta, metsätaloudesta tai biotaloudesta."

Karstulalainen Jenna Lampinen meni heti lukion jälkeen JAMKin Tarvaalan yksikköön opiskelemaan agrologiksi. Mielessä pyöri kaksi toiveammattia, eläinlääkäri tai agrologi. Kummassakin ammatissa viehätti niiden käytännönläheisyys.

- Ammatinvalinta oli minulle helppoa pienestä pitäen. Vaikka karjatalous oli minulle tuttua jo kotoa, niin agrologiopinnot antoivat minulle valtavasti lisää perustietoa maataloudesta, Jenna Lampinen summaa.

Halu olla lypsykarjan kanssa tekemisissä täyttyy mainiosti Jennan nykyisessä työssä Faban jalostusasiantuntijana. Työpaikkaa Lampinen pystyi varmistelemaan jo opinnäytetyönsä kautta. ”Kestävä lypsykarja” -opinnäytetyössään Lampinen tutki kymmenen keskisuomalaisen maitotilan oloja, karjanruokintaa ja eläinainesta.

Erikoistumisharjoittelu Faballa osoitti agrologiopintojen menneen perille ja valmistumisen kynnyksellä vuonna 2012 työpaikka varmistui varsin pian.

- JAMKin luonnonvara-alalla Tarvaalassa on hyvät opettajat. Opiskeluissa ja lopputyön tekemisessä sain hyvin neuvoja. Oppilaitoksessa on jatkuvasti meneillään mielenkiintoisia hankkeita, joista myös saa mainiosti lisää oppia ja sisältöä opiskeluun, Lampinen kehuu.

Lampinen kertoo saaneensa agrologiopinnoissaan mukavasti kootuksi monta luonnonvara-alaan kuuluvaa osa-aluetta yhteen. Maatila kokonaisuutena on nyt ymmärrettävämpi yksikkö ja metsäpuolikin on opintojen jälkeen varsin hyvin hallinnassa. Lisäksi agrologi voi suunnata työuraansa yllättävän monelle alalle.

Kiinnostuitko? Lue lisää jamk.fi/agrologiksi Hae!
Takaisin