Alumnitarina: Ilkka Suur-Uski, lehtori

Monipuolisuus on valttia

"Olin vakituisessa työsuhteessa, kun opiskelin. Agrologiopinnoista sain kokonaisvaltaista näkemystä maataloudesta ja muusta yritystoiminnasta. Opinnoissa pääsee kehittämään omaa liiketoimintaansa ja omia taitojaan."

Virolahdelta kotoisin oleva Ilkka Suur-Uski hakeutui JAMKin agrologikoulutukseen vuonna 2002. Tätä ennen lypsykarjatilalla kasvanut nuorukainen kävi maatilateknisen koulun, suoritti varusmiespalveluksen ja toimi rauhanturvaajana Kosovossa.

- Maatalous on aina ollut ykkösasia minulle. Maanviljelijät tekevät erittäin tärkeää työtä. Rauhanturvaajana kiinnostuin myös logistiikasta. Onneksi pääsin Tarvaalaan opiskelemaan, missä maatalouden lisäksi pystyin syventämään myös logistiikan tietojani, Suur-Uski muistelee.

Agrologiopintojen ensimmäinen harjoittelupaikka paikallisessa K-maataloudessa muuttui lähes kokoaikaiseksi työpaikaksi. Yksi päivä viikossa koulun penkillä ja loput kaupassa. Opinnot etenivät verkkaisesti ja vuonna 2006 Suur-Uski jäi pois töistä ja jatkoi täyspäiväisenä opiskelijana.

Opiskelu kiinnosti ja siksi mies hakeutui agrologiopintojen ohessa S-ryhmän kaupalliseen kenttäkoulutukseen. Tämän koulutuksen jälkeen avautui myymäläpäällikön pesti paikallisessa Agrimarketissa.

Suur-Uski kiittelee JAMKista saamaansa hyvää opintojen ohjausta ja mahdollisuutta joustavaan henkilökohtaiseen opintopolkuun. Siirtyminen aikuiskoulutuksen puolelle riittävän työkokemuksen turvin nopeutti opintoja.

- Vuonna 2011 sain agrologin lgipaperit JAMKista. Agrologikoulutus antoi minulle hyvät eväät lisäopiskeluun. Laaja-alainen koulutus antaa mahdollisuuden kehittää liiketoimintaa niin maatilalla kuin missä tahansa yrityksessä.

Valmistumisensa jälkeen Suur-Uski toimi seitsemän vuotta Yaran palveluksessa. Tällä hetkellä työpaikka on JAMKin logistiikka-alan tuntiopettajan pesti.

- Jos opiskelu on jostain syystä hitaampaa, on tärkeää antaa mahdollisuus jatkaa myöhemmin. Tutkinnolla on joka tapauksessa suuri merkitys. Se osoittaa, että osaa hoitaa asiat loppuun saakka, Suur-Uski tiivistää.

Kiinnostuitko? Lue lisää jamk.fi/agrologiksi Hae!
Takaisin